Kam peljati punco …
S punco sva začela hoditi pred petimi leti ravno za novo leto. Ker je zadnja tri leta vedno prišlo nekaj umes (je moral kdo delati, bil kdo bolan, je bil kdo “prisiljen” preziveti novo leto drugje), jo letos nameravm presenetiti in nekam peljati za novo leto. Mi lahko predlagate, kam? Ni važno ali v Sloveniji ali v tujini, samo da bo lepo in romantično. Denarno naj ne bo predrago pa tudi šla bi največ za 3, 4 dni. Vsak predlog bo dobrodošel, aja pa še to, najraje bi šla kar v lastni izvedbi, da nama ni treba opravljati nekih obveznih ogledov pa bit nekje točno ob določenem času, ker nama to ni preveč ušeč in raje “raziskujeva” sama. Je kdo že bil kje v paru in se mu je zdelo res super?
Variant imaš kolikor hočeš. V poštev pridejo skoraj vse evropske prestolnice, predvsem kar se časa tiče… kar se tiče denarja verjetno bolj srednje in vzhodnoevropske 😉
Meni je bilo zelo všeč v Pragi, na Dunaju, v Beogradu, itd. Kamorkoli greš v lastni režiji, se ti ni treba nikomur prilagajat (razen partnerju seveda 😉 )…
Andraž,
zagotovo vsaj približno veš kaj je tvoji všeč: mestni vrvež z nazdravljanji vsevprek ali tiha idila zasneženih gora….
Če mene prašaš – in glede na to, da je skoraj vsako leto prišlo kaj vmes – najemi eno kočo nekje v gorah. Predno jo pripelješ lahko kočo “dekoriraš” po svojem in njenem okusu, tako bo presenečenje še večje….
Da bi ti le uspelo!!
b.
Hmmm zanimivi predlogi. Moja punca je kar energična, tako da kaj takega kot je poležavanje in sproščanje zanjo za novo leto ne pride v poštev. Že na začetku sem razmišljal o Benetkah, ker je bila ona že nekajkrat v Italiji in ji je bilo všeč. Vendar pa so možnosti res še čisto odprte. Je bil tam že kdo za novo leto? Z agencijo ali v lastni režiji? rad bi namreč, da greva nekam za tiste 4 dni in da sva res tam 4 dni pa da še kaj vidiva, se razgledava po mestu in okolici, ne pa da se voziva en dan tja, en dan nazaj in sva potem tam samo dva dni, zato daljše razdalje odpadejo.
Jaz sem bil tik pred novim letom, decembra. Ampak o tem ne pišejo več niti zgodovinske knjige, tako daleč nazaj je…
Druga varianta ti je Montagnana. Majhno romantično mestece cca 70 km od Padove proti Firencam, hostel je v starem stražnem stolpu, sobe za dva, ni ravno luksuz, ampak mislim, da bi za tvoje načrte bila tudi kar dobra varianta. Jaz sem bil očaran nad njim.
lp
bv
TOPLICE SV. MARTIN , MEDIMURJE , HRVAŠKA
TWC TV POLPENZION NA ENEGA : 7 JURJEV /KOPANJE VKLJUČENO /
NOTRANJI BAZENI ZGRAJENI !
http://www.toplicesvetimartin.hr/media/toplice200504high.wmv
Ker je meni vsec morje in je 4 dni premalo, da bi sla kam, kjer sa da za novo leto tudi kopat v njem, bi bila jest zadovoljna tudi samo z zrakom, ki bi disal po morju.
Rvovinj je lepo mesto, malo spominja na Benetke, blizu je, izhodisce za enodnevne izlete(Pula, Limski fjord, Porec, umetnisko mestece Groznjan…).
Obleces bundo, kapo in sprehod ob morju bo lahko zelo romanticen. Ce pa posije soncek, se bo dalo pa tudi v kaksnem zavetrju posedeti na prostem in popiti kavo.
Kaj pravis Andraz?
Čisto res kar praviš o megli…..bit pa moraš pravi tip človeka. Jaz uživam.
Mislim da so Benetke dobra ideja. Pozimi ni toliko gneče in si lahko mirno vse ogledaš, sploh ker je zdaj Picassova razstava. ( karte prej rezerviraj oz. se najavi )
Glede cene pa tako – tudi v bližini Markovega trga je hrana ( pica ) enako draga kot v Čatežu. Sploh pa če je petka v igri…….
v topolšco !
priporoča lord wales
http://users.volja.net/magicni
/ klikni na sliko topolšice spodaj /
reportaža
Forum je zaprt za komentiranje.