Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kam: ne prevelike gužve, a lepe plaže, Grčija? svetujte prosim

Kam: ne prevelike gužve, a lepe plaže, Grčija? svetujte prosim

S prijateljico se odpravljamo v Grčijo na morje, pa smo še malo neodločne, kam it.

Imamo namreč posebne zahteve, pa ne vem, kateri kraj in hotel bi najbolje ustrezal.

Obe si želimo Grčijo, hotel, ki nudi vsaj polpenzion (lahko tudi all inclusive) z vsaj kakšnimi tremi menuji. Plaža naj ne bi bila predaleč – maksimalno dvajset minut za hodit, naj bi bila peščena ali prodnata… po možnosti ne zagužvana. Tudi hotel naj ne bo v zgoščenem turističnem naselju, kjer vidiš samo nebotičnike od hotelov. Torej še kar blizu kakšnega manjšega kraja ali vasi, kjer je nekaj trgovin in tavern, nočnega življenja, a ne tako daleč, da bi potrebovale avtobus od hotela do kraja.

Možnosti, da bi najele skuter, nimamo.

Prosim svetujte z linki. Bile pa smo že na Samosu, Lefkasu in Zakintosu, a bi tudi šle na zadnja dva otoka, če gre za čisto drugi del otoka, kjer smo že bile.

Prosim, pomagajte 🙂

kos – predel lambi (hotel atlantins npr)
rodos – faliraki (hotelov kolkor češ, redne avtobusne veze)

Otok KOS,odličen hotel OCEANIS.. ima vse kar si napisala in kar je najpomembnejše je v višji kategoriji in ni drag..Do centra mesta greš na avtobus,ki ima dobre povezave.Tam je mnogo zabave, tavern, zabavišč,tržnica,itd. Možnosti izletov po otoku in potovanje z ladjo v Turčijo je posebno doživetje..Kdaj gresta na dopust?
LP

KOS… aegan village v Kardameni…imajo polpenzion, od kardamene 15 minut hoje, kjer je kr žur, plaža ni ne vem kaj je pa takoj čez cesto od hotela, najbolj mi je bilo všeč, ker so sobe v hišicah v hrib postavljene, tako da ima vsaka soba razgled na morje in svojo terasco…men je bil lušten hotel, ti hrana kr solidna…pač hotelska k se je po enmu tednu naveličaš..majo samopostrežn zajtrk in večerjo
splača se pa poj najet kšno prevozno sredstvo pa it mal po otoku, ker ni prov velik…majo ene take štirkolesnike k ga vsak lahko vozi, tm so celo bolj priporočal kot skuterje, ker so lažji za vozit

imajo na http://www.sunholidays.si ugodne last minute variante

Žal ne moremo najet nobenega vozila, ne skuterja, ne avtomobila, tako da smo vezane ali na avtobusne povezave ali pa na nakej kar je v bližini. Odhajamo pa v drugi polovici avgusta.

Vse našteto bom pogledala doma, kjer imam kataloge, se zahvaljujem za pomoč 🙂

drugače pa bom vesela še kakšnega predloga 🙂

Santorini – je majčken, komot vse obdelaš z busom. V mestecu Kamari je skoraj večina hotelov ob plaži ali čisto blizu, ob plaži in hotelih imaš promenado, kup takšnih in drugačnih lokalov. Plaža je peščena, črn vulkanski pesek, z ležalniki in marelami. So sami majhni hotelčki, kakšnih ogromnih hotelskih naselij z nebotičniki pa v Grčiji itak še nisem videla. Skratka, priporočam za tak “easy” dopust. Edino kakšnih hudih nočnih žurov pa mislim, da tam ni.

Tudi jaz bi rekla Santorini, mesto Kamari (iz lastne izkušnje).

jaz vam predlagam lezbos!

Jaz tudi predlagam Santorini, vsekakor Kamari. Skoraj ne moreš zgrešit. Se mi sicer zdi, da je večina ponudb samo z zajtrkom, ampak je toliko različnih lokalčkov, da ni problem iti vsak dan drugam na večerjo.

Prosim prav za ime določenega hotela, ko predlagate otok, ter da ima vse tisto, kar sem gori napisala.

Na SAntoriniju sem našla samo ponudbe, ki imajo le zajtrk, jaz pa bi rada tisto, kar sem zgoraj napisala. Edini hotel, ki nudi polpenzion pa je v centru mesta, kar ne želimo.

SANTORINI, HOTEL AFRODITI

Obe si želimo Grčijo, hotel, ki nudi vsaj polpenzion (lahko tudi all inclusive) z vsaj kakšnimi tremi menuji. IMA POLPENZION

Plaža naj ne bi bila predaleč – maksimalno dvajset minut za hodit, naj bi bila peščena ali prodnata… po možnosti ne zagužvana. PLAŽA JE 100 M OD HOTELA, SAMO MIMO VENUSa GREŠ, IMATA AFRODITI IN VENUS SKUPNI BAZEN

Tudi hotel naj ne bo v zgoščenem turističnem naselju, kjer vidiš samo nebotičnike od hotelov. KAMARI NIMA STAVBE VEČ OD 2 NADSTROPIJ

Torej še kar blizu kakšnega manjšega kraja ali vasi, kjer je nekaj trgovin in tavern, nočnega življenja, a ne tako daleč, da bi potrebovale avtobus od hotela do kraja. OD AFRODITI HOTELA DO CENTRA JE 5 MINUT, VELIKO LOKALČKOV. ZELO DOBRE AVTOBUSNE POVEZAVE, KI VOZIJO DO GL. MESTA OD TAM PA LAHKO POTEM PO CELEM OTOKU.

še vprašanje zate: vsaj 3 smo ti predlagali KOS in ne vem zakaj ne bi šla tja????

Polpenzion nudi še hotel Antinea, ki je malce stran od mesta (čeprav center Kamarija ni tisto, kar si najbrž ti predstavljaš pod center mesta):

Lega: na vzpetini, v mirnem okolju, od plaže oddaljen pribl. 450 m, od centra Kamarija pribl. 1 km; 400 m do avtobusne postaje, ki povezuje Kamari z najzanimivejšimi deli otoka.

Hotelska ponudba: recepcija, restavracija, dnevni prostor s TV kotičkom, dostop do interneta, bar, zunanji bazen s teraso za sončenje ter brezplačno uporabo ležalnikov in senčnikov (na plaži za doplačilo), ob bazenu, jacuzzi, SPA center (za doplačilo: fitnes, savna, masaža, …).

Sobe/junior suite: moderno opremljene v otoškem stilu, klimatska naprava, kopalnica (sušilnik za lase, kopalni plašč, copati, kopalne brisače za uporabo ob bazenu), telefon, sat TV, radio, mini hladilnik, sef (doplačilo); balkon ali terasa.
Junior suite z zunanjim jacuzzijem: enako opremljene kot junior suite, dodatno CD in DVD predvajalnik, priključek na internet, računalnik.

Suite z jacuzzijem: enako opremljene kot junior suite, dodatno dnevni prostor.

Prehrana: bogat ameriški samopostrežni zajtrk in samopostrežna večerja.

Jaz bi šla takoj, ampak ne ponavljam destinacij.

Ce ze gres na Kos ti odsvetujem mesto Kardamena saj je to mesto anglezev…Verjemi mi, da jih v samem Londonu ne najdes toliko kot tam. Da ne bo pomote je to sama mularija, ki neprestano tezi po ulicah. Otok je lep in za daljse pocitnice je vsekakor priporocljiv. Sam mislim, da je del otoka imenovan kefalos najlepsi na otoku. Kos kot glavno mesto je lepo a za dobro plazo je treba iz mesta. Je pa dejstvo, da je Kardamena zurersko mesto in je tam zur ob zuru :). S punco sva bila v centru mesta in 10min hoje v smeri vzhoda najdes odlicno plazo in se boljsi odprti bazen (palme, trava, bar+food). Za plazo pa vsekakor priporocam del Kefalos. Je pa en velik problem Kardamene…Ni povezave z avtobusom in ostalimi kraji (povezava je samo z mestom Kos).

Sam letos ne grem v Grcijo zaradi financnih primankljajev. Definitivno pa bo naslednji otok v Grciji otok Skiathos. Ni lepsega od otoka, ki ima zeleno pokrajino z enimi najlepsih plaz v evropi + ni tako oblegan kot ostali vecji otoki v grciji.

Pregledala sem vaše predloge (tiste, ki so navajale določen hotel)

– kos, hotel atlantis je zelo velik, deluje mi preveč blokovski tip hotela

– santorini, naselje v kamari – hoteli so videti fajn, a plaža se mi zdi zelo zagužvana, bolj bi mi ustrezalo, če bi obstajalo več plaž, kjer bi se ljudje razkropili. drugače si zelo želim obiskati Santorini in če bo kdo vedel za predlog, ki bi ustrezal pogojem, bom vesela

– kos, hotel oceanis je sicer velik, a zgleda bolj prijazno,nič blokovsko, tudi ni drag in mika me tisti izlet v Turčijo, zato ga bom predlagala prijateljici, bomo videli, če bo všeč tudi njej. Mika me tudi savna ( a jo je že kdo preizkusil, a vedno deluje, se moraš vnaprej naročit?) POleg tega me še zanima, ali je večerja samopostrežna ali pa so meniji.

– kos, aegan village, zgleda tudi zelo fajn, zanima me, ali je večerja samopostrežna ali pa so na izbiro meniji (več ali le eden?) pa plaža – kaj če hodiš malo daleč, je kje lepša?( hvala Phenom, vidim, da si mi deloma že ti odgovoril na to vprašanje) Nama sicer ni problem hodit malo dlje, glavno je, da plaža ni grda, zagužvana ali umazana. Poleg tega sama ne uživam v prevelikih valovih – a je tam zelo vetrovno?

Tako obdelala sem bolj ali manj vse vaše predloge, zadnja dva bom predlagala prijateljici, ki pravi, da je tudi večerja z dvemi menuji dovolj 🙂 Hvala za potrpljenje z mano (vem, da sem kar zahtevna, a tako je, če greš na morje z enim, ki ima zelo izdelane kriterije 🙂

Sem pa še kar naprej odprta za predloge kam it, mika me tudi Kefalonija na primer.

bila se v oceanisu, pred nekaj leti pač…. za jest ni bilo nevemkako hudo dobro. med mestom kosom in oceanisom je še nekaj fajnih hotelov, predel se imenuje psalidi.

v kefaloniji sem bila v skali, oz. 5 km izven. če bi še enkrat izbirala bi si izbrala hotel prav v mestu skala, letos je pri intelekti eden v ponudbi. ampak same skale se boš naveličala, po otoku pa ni dobrih avtobusnih vez, nujno rabiš avto!!!!!

na santoriniju sem bila konec junija ene 6 let nazaj in ni bilo čisto nobene gužve na plaži v kamariju. meni je bil fantastičen otok.

aja – glede kardamene se strinjam. končno še eno tako mišljenje kot je moje.

Kar se kosa tice je zelo vetrovno na severnem delu otoka, juzni (kardamena) pa je dokaj miren. Je pa v okolici Kardamene popolnoma nov hotel HELONA RESORT, ki ima 5 zvezdic in je cenovno primerljiv z AEGEAN VILLAGE, potem imas pa se CARDA BEACH hotel. Vsekakor pa ti ne priporocam hotelov v mestu…Vsi lepsi in boljsi hoteli so cca 15min hoje izven mesta.

Pozdravi britance 😛

otok kreta mesto hania…cca 10-15 km od glavnega mesta, vendar so plaže še vedno lepe ter vse mnogo bolj poceni kot kje v kakem glavnem mestu ter gužve ni take na plažah kot po drugih krajih

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close