Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kam nas vodi srce?

Kam nas vodi srce?

Nekateri se iz izkušenj drugih učimo, drugi se jim smejijo. Potem se jim pa zgodi enako in so jezni na cel svet. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

.

Ti menda imaš lastne izkušnje in ne rabiš drugega vira informacij, ker ti jih čustva ne dovolijo sprejet, zato ostajaš na mestu.
Vprašanje je kaj je slabše – izkušnje drugih, ki jih razumeš ali kup lastnih izkušenj, ki jih nikoli ne dojameš/razumeš in ponavljaš napake do onemoglosti?[/quote]
O wau, lepo da si si vzel čas zame, cenim to lol

.

Ti menda imaš lastne izkušnje in ne rabiš drugega vira informacij, ker ti jih čustva ne dovolijo sprejet, zato ostajaš na mestu.
Vprašanje je kaj je slabše – izkušnje drugih, ki jih razumeš ali kup lastnih izkušenj, ki jih nikoli ne dojameš/razumeš in ponavljaš napake do onemoglosti?[/quote]
O wau, lepo da si si vzel čas zame, cenim to lol[/quote]…. ko boš res cenil ne boš čutil potrebe, da bi “lolal”….do takrat pa se probaj še kaj naučit na izkušnjah drugih.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Sicer pa, vi filozofi itak v vsaki zadevi opazite dvorezen meč. V vsaki svoji zgrešeni izjavi izbrskate vn neko svetlo točko in se potem branite z njo, da vas slučajno ne bomo dojemali kot nepoznovalce, neizkušene bebčke, ki ne znajo nič drugega kot mlatit prazno slamo…

Ta video si pa predvidevam zasledil “po pomoti”, na programu za djecu i mladež ? Ali pa še boljša, prijatelj ti ga je priporočil za ogled (to itak vsakič napišeš).

….spet ven tolče tvoj večvrednostni kompleks, ker se ti zdi, da je bil pohojen 🙁

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Faulkner je bil pa ravno nasprotnega mnenja kot ti…
Perhaps they were right putting love into books. Perhaps it could not live anywhere else.”

kaj pa od Segala Ljubezenska zgodba, Pasternak in Doktor Živago, …še cele spomenike so postavljali v znak ljubezni, Tadž Mahal, Angkor Wat……baje je na enem mostu v Parizu toliko ključavnic, da mu grozi zrušitev..ni kaj preveč Ljubezni je še vsakega ubilo))

Perhaps they were right putting love into books. Perhaps it could not live anywhere else.”

kaj pa od Segala Ljubezenska zgodba, Pasternak in Doktor Živago, …še cele spomenike so postavljali v znak ljubezni, Tadž Mahal, Angkor Wat……baje je na enem mostu v Parizu toliko ključavnic, da mu grozi zrušitev..ni kaj preveč Ljubezni je še vsakega ubilo))[/quote]

Ja no, sej se najde.
Ampak preglej vse možne sezname “najboljših romanov” in zakladnic svetovne literature in
najboljših pisateljev in nobelovcev in kar je še tega…. pa je ljubezni samo za vzorec.
In tudi Faulkner je lep primer tega, mimogrede…

Tebe dejansko bremeni misel na to, kje in kako sem ta video zasledil? Kake veze ima to z vsebino? Ti si moral s tem spet sebe postavit na prestol, kot najpametnejšega in najimetnejšega. Se mi zdi, da nisi dobro razumel reka “dobro blago se samo hvali”. Preveč dobesedno ga dojemaš. 😉

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

kaj pa od Segala Ljubezenska zgodba, Pasternak in Doktor Živago, …še cele spomenike so postavljali v znak ljubezni, Tadž Mahal, Angkor Wat……baje je na enem mostu v Parizu toliko ključavnic, da mu grozi zrušitev..ni kaj preveč Ljubezni je še vsakega ubilo))[/quote]

Ja no, sej se najde.
Ampak preglej vse možne sezname “najboljših romanov” in zakladnic svetovne literature in
najboljših pisateljev in nobelovcev in kar je še tega…. pa je ljubezni samo za vzorec.
In tudi Faulkner je lep primer tega, mimogrede…[/quote]
kar enostavno pomeni?…..je pojem Ljubezni enostavno precenjen…saj tudi v vsakdanjem življenju jo je za človeka dovolj zgolj vzorec))

Ja no, sej se najde.
In tudi Faulkner je lep primer tega, mimogrede…[/quote]
kar enostavno pomeni?…..je pojem Ljubezni enostavno precenjen…saj tudi v vsakdanjem življenju jo je za človeka dovolj zgolj vzorec))[/quote]

Ne vem. Grda varianta bi bila “česar ni, o tem ni kaj pisat”….jaz v to ne verjamem (še popolnoma)
Lepša varianta bi bila, da prava ljubezen je, pa je tako intimna, da se o njej ne piše?
Mogoče ni dovolj spektakularna in dramatična, da bi bila vredna opevanja?
Ali pa ni zanimiva za bralce…rada te imam…..in čez 200 strani te imam še vedno rada… in
na strani 1374 te imam ŠE VEDNO rada…..dolgčas :-))

Tebe dejansko bremeni misel na to, kje in kako sem ta video zasledil? Kake veze ima to z vsebino? Ti si moral s tem spet sebe postavit na prestol, kot najpametnejšega in najimetnejšega. Se mi zdi, da nisi dobro razumel reka “dobro blago se samo hvali”. Preveč dobesedno ga dojemaš. ;)[/quote]
Evo ti še en rek : “”If nobody hates you, you’re doing something wrong.”

Tebe dejansko bremeni misel na to, kje in kako sem ta video zasledil? Kake veze ima to z vsebino? Ti si moral s tem spet sebe postavit na prestol, kot najpametnejšega in najimetnejšega. Se mi zdi, da nisi dobro razumel reka “dobro blago se samo hvali”. Preveč dobesedno ga dojemaš. ;)[/quote]
Evo ti še en rek : “”If nobody hates you, you’re doing something wrong.”[/quote]
Se pravi, da delam prav. Hvala. 😉

Bolj je človek lačen ljubezni, bolj je njegov um zaposlen z idejo o ljubezni.
Nekateri o njej govorijo,
drugi to skrivajo in trpijo.

Evo ti še en rek : “”If nobody hates you, you’re doing something wrong.”[/quote]
Se pravi, da delam prav. Hvala. ;)[/quote]
Glede na to, kolikokrat se zaletiš v moje poste in me na vsak način želiš sprovocirat…bolj ne a ne 😉

Bolj je človek lačen ljubezni, bolj je njegov um zaposlen z idejo o ljubezni.
Nekateri o njej govorijo,
drugi to skrivajo in trpijo.[/quote]

Takim industrija na veliko prodaja “ljubezen”….lepo zapakirano, z mašnico.

Se pravi, da delam prav. Hvala. ;)[/quote]
Glede na to, kolikokrat se zaletiš v moje poste in me na vsak način želiš sprovocirat…bolj ne a ne ;)[/quote]
Tebe sprovocirat? To je tako, kot da bi želel človeka, ki stoji že cel dan na dežju, zmočit. :))

Haha, kako je smešno. Prej boš umrl od mene, pa še nedolžen po vrhu. Pri 50ih boš še vedno poslušal predavanja o ljubezni, medtem ko smo nekateri te stvari dali čez že v najstniških letih.

Pa da ne bomo offtopic. Odgovor na tvoje vprašanje “Kam nas vodi srce”. Tebe v sam prepad.

Ja glej, eni se učimo celo življenje, medtem ko drugi so nonstop pametni. 😉

To, da se učimo celo življenje nima nobene veze s to tematiko.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close