Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice kam najraje v grčiji?

kam najraje v grčiji?

Zanima me katerega od grških otokov priporočate. Imamo 2 predšolska otroka, ki bi jima pokazali še malo zgodovine. Pa še kako je z vročino avgusta? Ali se da prenašati?
Otok Karpatos
Otok Kefalonija
Otok Kos
Otok Kreta
Otok Lefkas
Otok Mikonos Ot
otk Rodos
Otok Santorini
Otok Zakintos

Kreta, morda Santorini

Nikakor ne Mikonos,Kos,Karpatos

..glede na želje in starost otrok, ki si jih omenila.

Od teh oz. kar jih jaz poznam, Karpatos. Na Kreti in Rodosu je sicer več zgodovine, a za moj okus sta preveč turistična, na Karpatosu pa je tudi kaj videti, je pa definitivno otrokom prijaznejši. Pa Zakintos tudi, samo ne mesto Laganas. Joj, pa Kefalonija in Lefkas sta tudi lepa, sem čisto spregledala. Z Lefkasa greste lahko v lastni režiji do fascinantih samostanov v Meteori.

Imamo 2 predšolska otroka, ki bi jima pokazali še malo zgodovine.

??????
Komu? Dvema predšolskima otrokoma???

O vprašanju pa: Bila na Kreti in lahko obisk tam le priporočim; morda je kakšen drug mesec kot avgust bolj primeren; zaradi (pre)visokih temperatur.

Pozdravljena!

Najprej glede vročine avgusta, je lahko precej huda..izkoristita to, da sta otroka predšolska in če je le mogoče izberita september (manj gužve, vročina še vedno kar precejšnja, morje fajn segreto (to je le minus junija, zna biti morje še prcej hladno, sploh na otokih), le dnevi so septembra malo krajši..to je moje mnenje, sept. ali pa junij..

Najbolj komercialna in najmanj primerna za otroke sta Mikonos (bila) in Santorini (bila) (kaj imata za videt tam pa verjetno ena od najlepših grških otokov), pravtako precej komercialen, meni osebno nemikaven je Kos..precej popularen je tudi Rodos (bila), glavno mesto Rodos sploh super za pogledat, nasproten konec od gl. mesta, peščen, raj za surfarje..

Na Kreti nisem še bila, vendar če se odločata za kaj videt, je verjetno kot pravijo, to otok-zibelka civilizacije, torej s tega stališča, zgodovinskega, najbogatejši, severna obala je bolj komercialna, turistična, s hoteli, bazeni ipd, jug pa je bolj naraven, pristen..

Kefalonija (bila), Lefkas in Zakintos se držijo bolj skupaj, vsi so še bolj ob Sredozemlju, torej južno od Krfa in je vreme lahko tam bolj spremenjljivo, sploh junija ni priporočljivo, so pa vsi trije čudoviti otoki, kjer najdeš lahko od lepih plaž, še naravnih (brez tistih sardina variant; ležalnik do ležalnika, marela do marele, kjer gledaš drug drugemu v noge in rit), do naravnih lepot in tudi zgodovinskih..

Krapathos je med Kreto in Rodosom, torej najbolj južni otok od naštetih, tako da je tam zanesljivo najbolj toplo, že junija, in po informacijah znancev, ki so tam bili z majhnimi otroci, najbolj primeren in idealen za otroke, veliko peščenih plaž, vendar velikokrat na tem otoku baje piha, nas pa je do zdaj le odvrnilo to, da še nismo šli tja, ker v nobenem hotelu (vsi so max. do 3 zvezdic) nimajo klime in recimo lansko leto 14 dni s tamalo tega preprosto nisva hotela riskirat (osebno naju ne motijo ne 3 zvezdice, ne soba brez klime, saj sva Grčijo kar precej prepotovala z nahrbtniki, ko še nisva imela otrok, ko pa imaš enkrat 2 leti starega malčka pa rataš malo bolj zahteven oz. pozoren na takih stavri)..

Omenila nisi še Samos (otok ob zahodni obali Turčije), ki je nama osebno en od najljubših otokov, še ni pretirano turističen, čudovita raznolika narava od “puščavskega” dela, do iglavcev, plaže čudovite, en kup takih, kjer si lahko skoraj sam, vendar verjetno le sept. ali junija (bila sva pred 5 leti, tako da je do zdaj lahko že precej drugače), precej pristnih grških vasic v nostranjosti, kjer se turizem še ni skoraj niti dotaknil..primeren otok tudi za otroke..

Potem je pa še en najbolj neznan in turistično še čisto v povojih, otok Chios, kjer sva bila lansko leto, z otrokom, zgodovinsko tudi zelo zanimniv, pravtako ob zahodni obali Turčije, priporočam hotel Erytha v Karfasu, midva sva bila zelo zadovoljna..

Oglej si stran http://www.greeka.com, kjer boš lahko našla precej tega o grških otokih..

Uživajte v počitnicah, letos mi ne gremo v Grčijo in vam kar malo zavidam.. 🙂

Lp, L.

Laura34 … mi smo bili na Karpatosu in tudi sama sem imela podobne pomisleke zaradi klime … vendar pa v hotelski sobi resnično klime ne potrebuješ … tam tako zelo piha da sammo okna malo odpreš in se vse prezrači, veter pa je hladen tako da ni nobene vročine.
mi smo bili tam z 2letnikom.

mene je ta veter motil zvečer, ker je res močno pihalo, čez dan je pa fino ker praktično res ne čutiš nobene vročine …

Jaz sem se v Grčiji kopala že 1. maja in to na otoku. Junija je morje sigurno prek zadost toplo. Tudi jaz s predšolskima otrokoma ne bi rinila v Grčijo na višku sezone v najhujših temperaturah.

Karpatos tudi v avgustu nikakor ni prevroč, ker zaradi stalnega vetra vročine niti ne čutiš. Je pa seveda problem, če te veter moti. Meni je bilo tam sicer všeč, a še enkrat ne bi šla.

V sobi pa klime nikjer ne potrebuješ. Ko sem bila jaz tam, je pihalo skozi sobo tudi pri zaprtih vratih in oknih. Tudi vrata so bila namreč neposredno ven, ne na hodnik. Ko si pa za hip odprl vrata, ti je pa veter takoj nanesel v sobo listje z bližnjega drevesa.

Karpatos je raj za surfarje, to ti najbrž glede vetra pove dovolj.

Nekaj najlepšega, kar sem v življenju videla, je definitivno Santorini. Pa sem prepotovala kar precej sveta. Je pa res, da so mnenja deljena. Ali ti je otok zelo všeč ali pa sploh ne. Nekaj vmes ni.
Se ne čudim, da je Santorini najbolj fotografiran kraj na svetu. Motivov za fotografiranje toliko, da se ti meša.

Kateri otok pa priporočate za potovanje v Grčijo z avtodomom?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close