Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kam na potovanje v septembru

Kam na potovanje v septembru

S fantom bi sla konec septembra na krajse potovanje. 7 – 10 dni. Nimava pa pojma kam bi sla. Gledava malo Toskano in Gardsko jezero z Verono, to je bolj raziskovalna tura, ampak je malo problem ker imava kar star avto in se bojiva da bi na poti kaj crknilo 😄. Potem sva gledala tudi Barcelono, pa se nama zdi prevec klasicna, mest po Evropi pa sva si tudi ze dosti pogledala. Potem pride v postev Irska, a sva skepticna glede vremena konec septembra tam. Jaz sem bolj za take tipe potovanja, on pa bi po drugi strani malo polezaval (priznam,da bi tudi meni pasalo). Tako da se odlocava med Maldivi-upam da niso predragi? Morda Mallorco. Morda Malta? Ampak se mi zdi da v zadnjem casu vsj hodijo tja in sem se je ze po slikah nauzila. Ali pa kaksen drugi malo bolj eksoticen otok. Lahko kaj predlagate? Vsak predlog je dobrodosel. Racunava, da imava vsak ene 600e prisparanih.

Bi rekla predvsem to, da s 600 prišparanimi evri lahko nehata razmišljat o Maldivih.
Kaj dosti svetovat se pa ne da, če pravzaprav niti sama ne vesta, kaj in kam pravzaprav bi. Meni je čisto vse fajn, kar si naštela, sem tudi (z izjemo Malte in Maldivov) že povsod bila.

Saj kaksnih 100e gor bi se slo, in ce najdeva letalske karte za 300-400e, se tudi kaksen bolj poceni hotel za 300e najde. Mogoce kaksno drugo otocje? Ki je prav tako lepo a ni toliko prepoznavno. Mavricius morda?

600 EUR ni ravno veliko. Glede na to, da bi in izležavala in raziskovala, vama predlagam Sicilijo ali npr jug Italije, lahko tudi Kreto. Tam bo še vedno toplo, letalske karte se dajo dobiti poceni, res pa ne vem, ali sta že prepozna, nastanitev pa menda tudi. Problem je, ker je za raziskovanje avto super, rentacar je pa dražji in v vajin budget ne gre.

Za kakšne daljše ture s tem denarjem ne razmišljajta sploh, kje je še hrana in morebitni ostali izdatki?

Kaj pa Sardinija?

Maldive za 600 eur pozabi, septembra se tam začenja sezona.
Malta je čisto dosegljiva, septembra je tam top vreme in če najdeš ugoden let z ryanairom iz Bologne je to to.

Kaj pa Sardinija?
[/quote]
Tudi Sardinija je čudovita, a mislim, da dražja. Če gledata tisti konec, imata še Korsiko. Vse to me še čaka za obiskati, ampak to mi je padlo na pamet, ko si govorila o ogledih in o poležavanju na plaži. Jaz bi se najbrž nagibala k Siciliji.

Budget ni ravno visok, vedno je treba razmišljati, da ostane nekaj rezerve, zato se mi zdijo te prelepe in bližnje ter dostopne stvari boljše kot neki plani za npr. Mavricius.

Sicilija. Goopti do Trevisa. Poceni letalska karta in rentacar.

Sicilija je septembra ,oktobra top. Koliko denarja? Kar precej bi šlo za bencin AC, trajekt….malo preračunajta.

Skupaj 1200€? Bi šlo. Najti bi si morala kakšno cenejše prenočišče , enako po poti. Konec sept. začetek okt. so cene že nižje.

Skupaj 1200€? Bi šlo. Najti bi si morala kakšno cenejše prenočišče , enako po poti. Konec sept. začetek okt. so cene že nižje.
[/quote]

Ne vem ce ste vsi prebrali moj prvi post, najin avto je ze kar star in dvomim da bi upala z njim do sicilije, korzike. Kaj pa toskana? Bi slo za tak denar?

[/quote]

Ne vem ce ste vsi prebrali moj prvi post, najin avto je ze kar star in dvomim da bi upala z njim do sicilije, korzike. Kaj pa toskana? Bi slo za tak denar?
[/quote]

Najbolje, da malo pogooglaš, najdeš cene, tudi predloge za določene datume.

Sta mogoče pomislila na vlak? Recimo do Rima, potem pa od tam v Neapelj, na Sardinijo najbrž tudi ni tako drag prevoz brez avta.

Toskana za tak denar gre takoj skozi, res pa bosta v tem primeru šla s svojim avtom. Nam je na poti tja crknila klima, zato se mi zdi ta tema s tega vidika zelo zanimiva:)

Če greš na Booking, dobiš poceni nastanitve, potem pa se tam voziš okoli po mestecih in vaseh in raziskuješ. Res pa ne moreš izkusiti vse njihove kulinarike na omejenem budgetu. Tudi do morja se lahko zapeljeta, ne vem pa, kako bo toplo ali hladno takrat.

http://www.pocenipotovati.si/mallorca-7-nocitev-letalo-143-e-poceni/

http://www.pocenipotovati.si/kefalonija-7-nocitev-letalo-171-e/

http://www.pocenipotovati.si/sardinija-7-nocitev-letalo-132-e/

http://www.pocenipotovati.si/malaga-7-nocitev-letalo-159-e/

Tako, zdaj se pa še malo sama naprej potrudi…

Letalska karta za Mauricius je za enega okoli 600 eur, kje je še vse ostalo. Maldivi, pozabi. To so stvari, ki krepko presegajo vajin budget. Če želita iti daleč, svetujem, da še malo našparata.

Sardinija, Korzika, Kanarski otoki, Malta, Malorca, Ibiza,… – vse to je dostopno (z letalom, ne z avtom). Mogoče Dubaj? 1.6. začne leteti Emirates iz Zagreba, zagotovo imajo kakšne ugodne ponudbe.

Drugače pa imajo tule lepo napisano, kam kdaj – Vaš link

Kreta septembra super
Sardinija tudi
Sicilija tudi
Malta
Tenerife
vse to je mogoče za 7-10 dni, poceni letalo, rentacar , dobiš že za 120 eur na teden , airbnb ali kakšen poceni apartma v akciji in uživaj

Do Sardinije se vama ne splaca z avtom, imas iz trevisa en lowcost, tam.pa vzameta rentacar. Isto za Barcelono, kanarski, kaj pa kaksna Valencia ali Malaga? Tam okoli je veliko za videt, pa tudi za kopat, polezavat, cene niso pretirane. Termin je idealen za J Evropo, brezveze da silita v trope, tja se hodi pozimi, pa tudi budgeta nimata. Jaz bi malo preverila cene letalskih kart in izbrala nekaj kar je poceni. Potem pa airbnb, rentacar in improvizacija.

Pardon, mislila sem Sicilijo. Za Sardinijo ne vem kako je s povezavami. Ampak karkoli vkljucuje trajekt je ponavadi drago.

Evo, se javljam iz Gardskega jezera… To je res super pokrajina… Sva 5 dni tu in je čudovito. Vse kar naštevaš imaš tu.

Maroko
Jordanija
Oman
To so države, kjer ti ne bo hladno jeseni in je dovolj varno.

Na spletno stran posvetu.si, kjer najdes marsikaj zanimivega.

Pozdravljeni,
morda bi bila dobra izbira Italija (toskana) ali grcija- za september ima pogosto akcije letalskih kart Volotea.
Poglejte stran http://www.nadopust.si
Morda dobite kaksno idejo.
Lp

živjo
glede vsote bi ti priporočal malta (ryanair iz treviza), sicilija(ryanair vozi iz trsta v trapani) ali valencija(enako kot za sicilijo)
vse tri sem videl,OBVEZNO ne hodi na agencije,mi smo in bomo vedno booking.com
želim ti lepo potovanje
l.p.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close