Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kam na počitnice septembra (tujina)?

Kam na počitnice septembra (tujina)?

Pozdravljeni,

prosim za predloge na podlagi vašega znanja in izkušenj – kam se odpraviti na počitnice na morje od začetka do sredine septembra? Kje je takrat “sezona” – torej poletne temperature, toplo morje…
Predvsem me zanima za “klasične” destinacije (Grčijo, Tunizijo, Turčijo, …, Italija je verjetno že premrzla?) Vem, da je takrat lahko toplo tudi na Jadranu, vendar je vseeno že proti koncu sezone in se lahko zgodi, da se zaj**** in preživim cele počitnice v toplih oblačilih, tako da mislim, da to odpade 😀

Kam priporočate?

Se zahvaljujem za vse odgovore 😀

Turčija.

Spanija 🙂

Sicilija.

Ibiza, Mallorca.

Že leta hodim na dopust junija in septembra.
Sicilija in Sardinija sta bili septembra super, prav tako južna obala Francije in Španije ter Portugalska.
Ni več vroče, taglavni turistični boom je že mimo, cene padejo… edino dnevi so nekoliko krajši.
Seveda je pa odvisno, kaj človek od dopusta pričakuje. Če v glavnem plažo in kopanje, ja najbrž najbolje kak all inclusive hotel v Turčiji ali Tuniziji.

Na Siciliji sem bila že ravno lansko leto, me ne vleče tja še takoj naslednje…

Bila sem na Kosu nekaj let nazaj, kjer mi je bilo res super, vroče, vendar je prijetno pihljalo, majhen otok, ki ga prevoziš v pol ure…

Na dopustu rada najamem štirikolesnik in raziskujem okoliške (manj obljudene) plaže, vendar ne pretirano potovanje… le bližnjo okolico, drugače pa plaža in hotel.

Hvala za dosedanje odgovore 😉

No, če si bila na Kosu jun-aug si lahko šla tudi v Turčijo na izletek in videla, da je tam nevzdržno te 3 mesece. Tako da Turčija gotovo ali začetek junija ali september.

No, če si bila na Kosu jun-aug si lahko šla tudi v Turčijo na izletek in videla, da je tam nevzdržno te 3 mesece. Tako da Turčija gotovo ali začetek junija ali september.[/quote]

Na Kos sem šla septembra. Pa tudi v Turčijo se nisem peljala na izlet… Morda pa letos za počitnice 😀

No, če si bila na Kosu jun-aug si lahko šla tudi v Turčijo na izletek in videla, da je tam nevzdržno te 3 mesece. Tako da Turčija gotovo ali začetek junija ali september.[/quote]

Na Kos sem šla septembra. Pa tudi v Turčijo se nisem peljala na izlet… Morda pa letos za počitnice :D[/quote]

A si bila na Nisyrosu? Mali vulkanski otoček, če še nisi bila v vulk. kraterju. Pa samostan in sirupi … Prenočiš v nekaterih vaseh lahko samo 1x oz. na splošno težje najdeš prenočišče.
Nevernind saj teh otočkov je polno

Nikakor ni premrzlo v Španiji,Grčiji,Italiji,Tuniziji…..tudi pri nas ne (južni otoki).

Prva polovica septembra je v Dalmaciji čisto super termin za počitnice, lani smo bili na Makarski rivieri, v kraju Tučepi in smo imeli čudovit dopust, temperature okrog 30 stopinj, morje še toplo, niti en dan slabega vremena…Ljudi pa še vedno veliko, vendar vseeno ni bilo tiste grozne gužve na plaži.
Itak pa upam, da se zavedaš, da imaš lahko smolo in tudi v juliju, avgustu naletiš na slabo vreme.

Pojdi v Egipt. Krasni koralni grebeni polni rib.

Ciper.

Malta

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close