Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kam na oddih ( Turčija, Grčija, Egipt..?)

Kam na oddih ( Turčija, Grčija, Egipt..?)

Zanima me za kakšen dopust bi se odločili z dvema otrokoma, starima 1,5 in 4,5 let? Kam bi se namenili (Turčijo, Grčijo, Egipt…? – če izuzamemo, da ne bi šli letos na Hrvaško, ampak nekam z letalom v bolj oddaljene kraje.
Ste bili v minule letu kje res zadovoljni? Imate kakšno tovrstno izkušnjo in vam ni odveč je deliti z nami?
Želimo, da bi bil cenovni rang za vse štiri cca. 1300-1500 €, pa kolikor toliko zadovoljiva ponudba ( bližina plaže ipd.).
Najbolj se zanimamo za Turčijo pa so cene res kar visoke.

Smo preveč zahtevni?

Tudi jaz vam bi priporočila Turčijo, ampak se vsako leto res abnormalno draži, tako da je sedaj še Grčija cenejša (ne spomnim se, da bi bila kdajkoli grčija cenejša). Kateri termin pa bi šli, in ali je to cena za 7 dni ali 14 dni.

Jaz sem se lani zanimala za Egipt, pa so mi vsi odsvetovali s tako malimi otroki, da je še vedno veliko prebavnih težav. Tako da z Egiptom nimam nobenih izkušenj. V Turčiji smo bili do sedaj dvakrat, letos pa se najbolj nagibamo za Grčijo.

Mi smo lani bili z družino (otroci so bili stari 3 in 6 let) v Egiptu in sicer v Hurgadi. Že sam polet tja traja 4 ure in če računaš, da smo iz Ljubljane odleteli ob 22.00 in prispeli v Egipt ob 2.00 (v hotel pa okoli 3. zjutraj) je kar precej naporen za otroke. Bili smo v hotelu Tia Heights, ki je ogromen in temu primerna je tudi gužva, predvsem ruskih gostov, ki znajo biti včasih kar precej nadležni. Hrana je bila obupna, tako da so bili otroci predvsem na rižu in sadju. Tako, da ti iz lastnih izkušenj ne priporočam Egipta (vsaj ne tega hotela). Smo pa bili poleti 2011 v Tuniziji, kjer je bilo zelo lepo in se letos tudi vračamo tja.Tudi cenovno je bolj ugodna od Turčije in Egipta.
Upam da ti bodo moje izkušnje kaj v pomoč.

Če boste odšli v Tunizijo ti svetujem hotel El Mouradi Palm Marina. Hotel je super, zelo primeren za otroke. Sobe so prostorne, hrana zelo dobra, ni predaleč od letališča.

Osebno bi tudi priporočal Turčijo, sploh če imate manjše otroke.
Egipt mi je bil zelo všeč, vendar je hrana v Turčiji neprimerno boljša, kar pa je verjetno prioriteta pri otrocih, glede na to da imata tako Egipt kot Turčija peščene plaže.

Svetujem definitivno Turčijo!

----- [b]Potuj poceni z letalom:[/b] [url=http://poceniletalskekarte.si]poceni letalske karte[/url] na [url=http://bit.ly/10HJOpn]Poceniletalskekarte.si[/url]

Mi hodimo na dopuste vsako leto na Mediteran – bili smo nekajkrat v Egiptu, Turčiji, Grčiji, pa tudi v Tuniziji. Povsod smo se imeli super, je pa res, da smo za dopust (pa smo samo trije) plačali veliko več, temu primerni so bili tudi hoteli in ponudba.

Moje mnenje je, da s tako malim otrokom (starim leto in pol) jaz tako daleč ne bi šla! Ne samo zato, ker potovanje z letalom za takšnega malčka še ni zdravo, predvsem zato, ker ne veš, kaj te kje čaka (sploh če še tovrstnih izkušenj nimate).

Mi smo prvič šli v Egipt, ko je bil otrok star štiri leta in pol, pa mislim, da bi morali kakšno leto še počakati. Vse je bilo sicer super in oh in sploh…, le da določenih stvari s tako malim otrokom še ne moreš doživeti. Seveda smo se peljali tudi z džipi po puščavi in otrok je užival sto na uro – samo jaz sem se spraševala, če ni to preveč za njegovo zdravje…

Če že, bi s tako malim otročkom šla v Tunizijo. Mi smo bili dvakrat na Djerbi, v hotelu Vincci Djerba Resort – in obakrat smo bili več kot zadovoljni. Animacije za otroke vseh starosti je ogromno, pa tudi hrana je bolj evropska, kot v Egiptu. Ima pa Tunizija veliko bolj sprejemljive cene, kot npr. Grčija ali Turčija (za isti obseg ponudbe, da ne bo pomote).

Odločitev je vaša. Kamorkoli pa vas bo pot zanesla, naredite si nepozabne počitnice. In na zdravstveno zavarovanje ne pozabi – pri tako malih otrocih je to še bolj nujno!

Vsak ima po svoje prav. Nekdo je napisal, da odsvetuje hotel Tia heigts Makadi bay v Hurgadi – se strinjam. Tudi mi smo bili lani, plaža odlična, vse ostalo tako tako.Skratka, ta hotel tudi nas ni navdušil. Tudi v Tručiji niso vse plaže in vsi hoteli v redu. Pač malo odvisno od sreče in od tega kaj si želiš.

Mi smo začeli potovati v Egipt, ko so bili otroci staridve leti in razen kakšne manjše slabosti ni bilo težav. Bolj problem so ti nočni poleti proti Egiptu, ki jih ima Relax, pa Oasis, pa še se najde kakšna agencija ali pa se kar vse skup združijo. Odhod ob deseti uri zvečer je prava katastrofa za mamice in ne toliko za otroke. Otroci tako ponavadi spijo, zjutraj so kolikor toliko spočiti, starši pa celo noč prebedijo in potem se prvi dan dopusta začne slabo. Kar se tiče prevoza malih otrok je seveda Turčija in Tunizija boljša, ker so poleti krajši in tudi nikoli niso tako nemogoče ure poletov. Kar pa se tiče zdravja, je pa seveda Hrvaška če se kaj zboli bolj enostavna, ampak to seveda tudi ni vzrok, da bi se vsemu odpovedal.

Glede na starost vaših otrok vam priporočam, da greste letos, ko najmanjši še nima dveh let in je zastonj. Potem boste plačali bistveno več. Glede hrane se pri tej starosti ni za obremnjevat, ker večinoma tko jed corn flakes, pa kakšne palačinke, makarone. Tudi ni dobro, da je kompleks prevelik, ker je preveč hoje od tu do tam. Pa seveda lepa peščena plaža je pogoj za otroke. V Hurgadi je vse to v zalivu Makadi Bay in naprej dol, v Sharmu zbirajte hotele v Old Sharmu (npr. Palace), pa še drugi so, Turčija je pa zelo valovita, tako da četudi je mivka, so valovi zelo hudi, jaz bi odsvetovala, Djerba, hotel El Mouradi Djerba Menzel leži v zalivčku, ki je izredno miren in ima čisto morje, primerno za male otroke, hrana je povprečna, cena pa primerna, v Tunisu so tudi valovi. Toliko malo po spominu, seveda ti valovi verjetno malo tudi vpliva vreme, verjetno pa tudi lega samega hotela oz. plaže.

Pa lep dopust

Pozdravljeni, definitivno zagovarjam stališče, da pojdite nekam kjer vam bo lepo in tople….pa plaže primerne za majhne otroke!
Mi imamo dobre izkušnje tudi v Grčiji – z 1,5 let staro hčerko in 4 leta starim sinom ,pred leti, smo bili na Zakintosu, 14 dni v septembru- bilo je čudovito, vroče, topla voda in mivka…v hotelu smo imeli apartma, da smo si lahko kaj malega sami pripravili – sploh za otroke (kakšno juhico čez dan…). Mala je dobila vnetje ušes, tako da smo bili deležni odlične privatne oskrbe pediatra, ki so ga je plačali prek zdravstvene zavarovalnice (Coris). Skratka mi smo užili zares zelo lep dopust.

Kasneje smo bili tudi v Tuniziji, na Djerbi, v Turčiji, v Afriki….sedaj se pa že 7 let vozimo s svojim avtom v Grčijo, ki ima za nas ugodne cene (julija sploh) , primerno klimo in toplo Egejsko morje. Mi jo imamo zelo radi! Tako, da vam zopet lahko svetujem , da greste v Grčijo! Grki imajo zelo radi otroke in so po mojih izkušnjah do njih zelo prijazni in ustrežljivi. Že več družin je šlo za nami na Halkidike; pa do Pagasitico gulfo…tudi z zelo majhnimi otroki, pa ni bilo nobenega strahu zaradi kakšnih prebavnih težav ali česa podobnega. Tam smo kot doma-počutimo se varne in dobrodošle!
Skratka želela sem vam samo približno razložiti naše izkušnje, ki so zelo lepe. Letos gremo spet v Grčijo za 3 tedne na dopust v mesecu juliju!
Tam običajno plačamo za apartma za 4 osebe – 2 sobi, klima, bazen, vsakodnevno čiščenje, menjava brisač in posteljnine vsak 3.dan, free wi-fi,50-100m od morja z mivkasto plažo…od 35 do 60€/dan.
Letos iščemo nove lokacije za naš dopust, sedaj že vemo, da cene , ki jih uradno objavijo na internetnih straneh lahko mirno znižamo za 30-50%, ko pridemo tja in se pojavimo v recepciji…seveda je cena vedno nižja, če ostaneš več dni (ali cel dopust), kot pa samo za eno noč.
Želim vam vso srečo, zdravje in polno lepih izkušenj, ter korajžo na svoji strani!!! 🙂

Štefanija, kam pa hodite v Grčijo? Jaz namreč iščem po netu otok, lete za 4 člansko družino, pa je kar zoprno. Mi lahko priporočiš kakšen dober link za lažje iskanje. Glede nato, da si rekla, da greste z avtom, me zanima ali greste na trajekt ali čez jugo? Najlepša hvala!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close