kam na morje na slo obali, da ni treba plačat parkirnine in vstopnine?
haha točno to sem čakala, z veseljem plačujete parkirnino in plažo za pijačo in hrano vam pa zmanjka in potem naskrivaj tankate vodo in odnašate od zajtrka iz restavracij.
Meni je bolj smiselno, da pustiš plažo zastonj in potem folk zapravlja za druge stvari, kot da te oberejo čim ustaviš avto.[/quote]
Se popolnoma strinjam. Tako je pogruntal Popovič, ki ima svoj lokal na koprski mestni plaži, kjer ni vstopnine in ob vikendih in popoldnevih ni parkirnine, proda ogromno pijače in sladoleda in ostalih slaščic, cene so kar zasoljene…pa so vsi zadovoljni: mi ki smo zastonj parkirali in se kopali, še bolj pa lastnik lokala, ki je dobro pokasiral…
Ja to postaja počasi slovenski nacionalni šport – iskanje zastonj parkinga.
Kdorkoli je že povohal kaj tujine, ve, da je še malokje možno zastonj parkirat. Enako velja za plaže ob morju, jezerih, seveda govorim o urejenih plažah. Kakih bolj “divjih” (in zastonjkarskih) plaž si pa Slovenija na svojih 40 km glih ne more omislit kdo ve kolk.
Drugače je z državami, kjer imajo na stotine kilometrov obale, tam lažje najdeš tudi zastonjske prostorčke ob morju.
haha točno to sem čakala, z veseljem plačujete parkirnino in plažo za pijačo in hrano vam pa zmanjka in potem naskrivaj tankate vodo in odnašate od zajtrka iz restavracij.
Meni je bolj smiselno, da pustiš plažo zastonj in potem folk zapravlja za druge stvari, kot da te oberejo čim ustaviš avto.[/quote]
Alo – plačilo parkirnine je pač nekaj drugega kot plačilo plaže, kajne?
Ja, ne vem, kje živite, ampak parkiranje pač ne more biti zastonj – mislim, ni ti problem odšteti par tisočakov za avtomobil, drobiž za parkiranje pač? In ne vem, odkod tebi povezava, zastonj parkiranje- zapravljanje za pijačo… TA je šele bosa, da “privarčuješ” pri parkiranju, potem pa preplačaš pri litrih piva …
Enio imate res logiko …
Ne vem, če bi tisti, ki so zgroženi nad tem, da je treba parkirnino plačat, potem ta denar zapravili za hrano in pijačo. Mislim, da bi večina tistih, ki se repenči, imela rada vse zastonj in bi na Obali (ali pa kje drugje, kjer so na izletu) namesto € puščali le smeti… 🙁
Ne razumem pa zakaj bi kdo po tvoje na skrivaj tankal vodo? Nekateri pijejo vodo, ker jim je to všeč in ne zato, ker si drugega ne bi mogli privoščiti. In voda iz pipe je v večjem delu Slovenije vsaj tako zdrava kot tista iz plastenk. Meni je voda, ki jo sveže natočim iz pipe mnogo boljša kot tista iz plastenke, ki se je mesece dolgo valjala po skladiščih. Da o kupu plastike, ki potem ostane niti ne govoimo.
Ne vem, če bi tisti, ki so zgroženi nad tem, da je treba parkirnino plačat, potem ta denar zapravili za hrano in pijačo. Mislim, da bi večina tistih, ki se repenči, imela rada vse zastonj in bi na Obali (ali pa kje drugje, kjer so na izletu) namesto € puščali le smeti… 🙁
Ne razumem pa zakaj bi kdo po tvoje na skrivaj tankal vodo? Nekateri pijejo vodo, ker jim je to všeč in ne zato, ker si drugega ne bi mogli privoščiti. In voda iz pipe je v večjem delu Slovenije vsaj tako zdrava kot tista iz plastenk. Meni je voda, ki jo sveže natočim iz pipe mnogo boljša kot tista iz plastenke, ki se je mesece dolgo valjala po skladiščih. Da o kupu plastike, ki potem ostane niti ne govoimo.[/quote]
na primorskem ljudje ne pijejo vode iz pip, vsaj turisti ne. in potem skačejo v hotelski jedilnici s plastenko v roki in si vodo natakajo iz tistih balonov, ki so tam za zajtrk…
kot študentki se mi vsak evro še kako hudo pozna. ker bom na morje peljala očeta, ki je imel pred kratkim kap in njegovo gibanje posledično omejeno, si ne morem privoščit 20 minut hoje stran.
bomo zastonjkali na morju, da žal. pijačo bomo vzeli s sabo in natepavali sendviče. bistvo je itak kopanje, voda, klima. predvsem slednje.
ko bom zaposlena, mi ne bo težko odšteti denar za kosilo, za parking. trenutno pa stiskamo vsak evro, ker je prihodnost negotovo.
če sem zaradi tega deležna zgražanja, prav. izvolite in žalite še naprej. jaz bom pa jutri uživala.
Jah, no. Jaz med vikendi v Ljubljano (z Obale) hodim na eno doizobraževanje in mi je čisto jasno, da moram iz svojega žepa plačat parking. Še vesela sem, če najdem parking plac v dostojni bližini faksa.
Kako bi zgledalo, če bi tukaj jokcala in spraševala, če kdo pozna kakšen park plac zastonj, da mi ni treba keša metati stran? Najbrž ne bi imeli zame kaj veliko razumevanja, ne? Zakaj bi bil pa parking na Obali kakšna izjema?
Jaz te razumem – dejansko je še vedno dosti kopališč, kjer je vse zastonj, zato se zdi človeku škoda it kam, kjer moraš vse plačevat.
Predlagam ti kopališče – mestna plaža v Izoli. Je naravna senca (sicer ta naravna senca ni lih pet metrov stran od morja, a je), obstaja tam tudi zastonj wc, zraven pa so tudi restavracije, kjer ni drago npr. sardele po pet evrov, če bi se vseeno odločila za hrano zunaj- moraš it v drugi smeri proti središču. Je tudi trava in ni vse umetno.
Parkiraš pa v marini – s prijateljico sem vedno dobila zastonj (malo bližje so parkirišča, ki jih je potrebno plačati) parking, tudi če smo prišle šele ob poldne. Iz marine imaš blizu, enih deset minut hoje navzgor v hribček (ni visok, ne smeš pa falit it v središče mesta, ker boš ful hodila naokoli).
Meni je dejansko pomanjkljivost te plaže res samo to, da naravna senca ni čisto poleg plaže, temveč malo više, a če prineseš marelo, je potem vseeno.
Aja, by the way, blizu tega kopališča je tudi kopališče, ki je namenjeno slepim, slabovidnim, in so tam tudi bazeni – kolikor vem, je tam povsem zastonj, sem se tam že kopala in ni nibon nikoli kompliciral. To je mogoče samo predlog, če tvoj oče res težko hodi in bi bil zanj bazen bolj primeren. Je pa ta bazen manjši.
V Izoli parkiraš brezplačno pri sparu in tistih 150 m. greš peš do hotela Delfin,kjer je tudi plaža brezplačna,100 m. ob obali pa prideš do peščene plaže ob Simonovem zalivu.
Ni nobenega problema.Ostali nevoščljivci,pa se nekam “vsedite”,če nimate drugega dela,kot samo zajebavat folk,ki nekaj čisto normalnega vpraša,in hoče privoščit otroku morje,denarja pa ni na pretek.
Eno tako logiko so pred leti uvedli v Kranju. Zjebali parkiranje, začeli so računat parkirnino, pošiljali redarje okol,
In kmalu so v starem delu mesta zaprli precejšnje število trgovin, ker je promet upadel. Gorenjci pač ne bojo plačevali drage parkirnine, in so šli po nakupih raje drugam, ali pa ostali doma.
Forum je zaprt za komentiranje.