kam na morje Hrvaška obala?
vsi okoli mene že vedo, kam bi šli na morje, mi pa ne vemo. Prej sva hodila na slepo, pa ne dostikrat, tudi v glavni sezoni in sva vedno dobila kaj normalnega. sedaj pa imava otročka, 1 leto starega in se tega ne upava. Ima kdo kakšno priporočilo kam, tam do 4 ure vožnje vse skupaj, na Hrvaško (kakopak)? Da bi bilo, saj veste: plaža primerna za otročka, drobni pesek ali mivka, v bližini plaže kaj naravne sence(bo težka ne)?, če se le da…. Res pojma nimam
hvala za priporočila
Mi gremo s hčerko, ki bo takrat stara 7 mesecev in pol v Zadar (Zaton), v apartma, naj bi bilo fajn za otroke, ker je mivka in veliko sence. Gremo pa prvič tja. Sem hotela kakšen mesec nazaj rezervirati na Pagu (Straško) mobilno hišico pa je že vse zasedeno. Mislim, da boš zdaj pred sezono težko našla kaj kar bo ustrezalo vsem kriterijem. Jaz drugo leto rezerviram že pozimi, pa bo:) Aja pa še glede Turčije, Tunizije in podobno…midva sva bla sama v Turčiji dve leti nazaj in ni nevem kakšnega presežka. Ok, je lepo, ampak se ne more primerjat s Hrvaško. Morje je bilo tako valovito, da plavat ni blo mogoče, razen namakanja, da pa grem na morje in se potem kopam pred hotelom v bazenu, je pa brezveze, vseeno, če greš potem v toplice. Mene te dežele ne vidijo več. Mogoče izven sezone, tako malo bolj potovanje, ne pa dopust, sploh z malim otrokom. Vroče za znoret, pa gužva do amena…v morju deset kopalcev, v bazenih pa vsi ostali iz hotela, ki premore tisoč gostov…res fajn ja.
CRES je super, zelo blizu-takoj si dol, pa res lepo, in zame najpomembneje: ful naravne sence, borovci, takoj ob plaži.
V mislih imam predele ob glavnem mestu – Cres, kamp Kovačine (tu so tudi mobilne hiške) ali pa predel Kimen – zelo lep zalivček, tu je pa Hotel, pa depandanse.
Malo poglej: http://www.tbcres.com/sl/
Nekateri res ne marajo hrvaške obale, kar je za mene malo čudno. Res je, da so se hrvati do slovencev včasih malo čudno vedli, no sam nimam slabih izkušenj. Vsekakor je jadranska obala za dopust ena lepših in čim manj gužve je na njej, tem lepše se počutimo.
Mi smo iz kopra in največkrat se odpravimo v Primošten – od doma do Primoštena 400km ali približno 4 ure 30 minut, štartamo zgodaj zjutraj ob 4h in smo dol 8.30h. Če gremo Mali Lošinj nekje 4h.
Primošten ponuja kar nekaj dobrih namestitev od apartmajev, hotela, kampa Adriatik in nekaj zasebnih manjših kampov.
Plaže so fenomenalne, prodnate, kamnite in predusem zelo velike. Je pa Primošten mal dražji.
Hrvaška je odlična za tiste, ki ležijo pred šotori ali tiste, ki jim je vseeno, kaj dobijo za svoj denar. Pa se ne gre za to, da bi imela kakšne ful slabe izkušnje, ampak za 300+ eur na noč mobilne hiške, s tem da je treba nekje prinesti še vso posteljnino in brisače sabo, plačati še čiščenje 50 ali več eur, ali 4000 + eur pavšala za prikolo (to je strošek brez vsakičnih potnih stroškov, cestnin, trajekta…hrane, posteljnine, itd itd)…
Pa kdo je tu nor. Ja saj vem, kaj porečete, ni je čez hrvaško obalo. Pa ni res. Ni ga čez komot. In to je tisto, kar rešuje hr turizem. Dejstvo, da smo prekomot, da bi se spravili drugam. Pa tudi če podvojijo ceno pavšala, nam je tam najbolj ok. Pa blizu. Pa komot.
Ampak avtorico zanima, kje letovati z otrokom. Ne bi vedela. Ker pri teh cenah človek pričakuje še kaj več kot mivko in senco. Vsaj delujoče tuše na plaži, spodoben wc in ne smrdeč dixi, ležalnike za spodoben denar, normalne cene v trgovinah v letoviščih, normalne cene za trajekte, pa še kaj drugega kot samo ene in iste izlete z ladjico zadnjih 25 let.
Ampak slovenski turist je pač na komot. Pa gremo h kolegom, ki tok vabijo, naj brez predsodkov pridemo za vikend k njim v prikolo. Je kao super duper, senca, plaža, voda. Za senco moraš ob 6 zjutraj na plažo ali pa si od prvega wc-ja oddaljen 20 min hoje. Super, če te stisne. Plaža skalovje, kar nekaterim paše, meni ravno ne. Za nekaj sadežev, nekaj piv in štruco kruha pa takoj plačaš 150 kun. To je ljudje božji 20 eur. Za ta denar bi vam v Italiji, Avstriji peli zraven. Pa še kje drugje tudi.
Forum je zaprt za komentiranje.