Najdi forum

Kam na dopust?

Živjo,
s fantom sva obiskala vse 3 najlepše Grške otoke, za letos pa nekako nimava ideje kam bi šla. Zanimajo naju predvsem čudovite, turkizne plaže in ne toliko znamenitosti. Ima kdo kakšno idejo, ki bi bila za podoben denar, kot Grčija ( cca 600€/osebo).

Hvala vam za pomoč ! 🙂

plaže so lepe na Korziki, Sardiniji in severu Sicilije, z avtom in v kampu tam je cenovno zelo ugodno.

egipt je poceni sedaj

In kateri so tisti trije najlepši grški otoki? Po kakšnih/čigavih merilih so najlepši? Imam prijateljico, ki je (vsaj) enih 15 let hodila na dopust v Grčijo, z agencijo, vsako leto na drug otok. Pa še ti jih ne zmanjka.

Sicer pa do lepih plaž lahko prideš tudi brez agencije. Šotor v avto pa gas, recimo proti Italiji – Sicilija, Sardinija, Elba, polotok Gargano, Kalabrija… Malo dlje (in večji strošek vožnje) je francoska Azurna obala z lepimi plažami. Menda se najdejo tudi na Hrvaškem, ampak glede na to, da naju na dopustu zanimajo bolj druge stvari kot plaže, te so bolj za mimogrede, tja ne zahajava kaj dosti.
Me čudi, kako mladi niste polni idej, kam vse bi šli, ampak sprašujete po forumih za nasvete…

Kateri so trije najlepši grški otoki po tvojem? Grčija ima namreč ogromno otokov, zelo različnih, zato trije niti niso vse oziroma ni nujno, da sta videla vse.

Ne vem, kje sta bila, imam neke ideje, a OK. Za turkizne plaže poglejta Skiatos, Lefkas, Zakintos, Karpatos, tako na hitro.

Od ostalih pa seveda Sardinija, Korzika in morda Sicilija.

Rodos- Sicilija

Mi gremo letos končno po dolgih letih na mojo veliko željo v Italija na Amalfinsko obalo…Za moje pojme sanjski pogled na obalo.Pesek je sicer temen ponekod črn kot na Santoriniju ampak je pa morje tam modro turkizno..Če želiš še kaj videt je to za mene top.Drugače pa Grčija: Mykonos,Skiathos,Skopellos,Symi,Pathos,Kalymnos…joojj v Grčiji je prevel otokov za pogledat če ne želiš na res te glavne najbolj komercialne.Črna gora je super…otoki v južni Dalmaciji..Na Azurni obali je polno krajev…Menorca,Ibiza,Mallorca…izbire je vsako leto vedno ful!Ne zmanjka 🙂

sicer je amalfi res čudovita obala s čudovitimi vasmi, ampak morje pa res ni nič posebnega, razen če si v kateri od tistih vil, kjer imaš dvigalo direkt v morje, ker plaž tam sploh ni 🙂

sicer je amalfi res čudovita obala s čudovitimi vasmi, ampak morje pa res ni nič posebnega, razen če si v kateri od tistih vil, kjer imaš dvigalo direkt v morje, ker plaž tam sploh ni :-)[/quote]

Ja res, tam je vse bolj gor na skalah (razgledi pa res prekrasni), ponekod so pod skalami narejeni leseni pomoli za kopanje, peščenih plaž je pa zelo malo in majhne so. Razen seveda, kot piše že predhodnik, če nisi v kakšnem (nobel) hotelu z zasebno plažo. V Sorrentu jih je kar nekaj. Midva sva sicer bivala v kampu. Od kopanja in plaž sva imela bolj malo (nama to niti ni bil cilj), je pa odlično izhodišče za potepanje naokoli – na sever do Neaplja, Pompejev, z gliserjem na Capri, na jug do Amalfija, pa še par vasic je vmes…

Kot da Dalmacija nima prelepih plaž in kristalnega morja.

Če ste tako pametni bi lahko vedeli, da je lepota SUBJEKTIVNA OCENA.
Ne vem zakaj rabiš kritizirat mlade, ki samo iščejo ideje. Vedno se pa najde nekdo!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close