kam na dopust oktobra
Cenovno je ugodna Malta, kjer je morje še primerno za kopanje.
Je pa lahko morje precej razburkano in so nekateri ogledi z morske strani potem nemogoči (Azurno okno na Gozu in Modra jama na Malti).
Ampak v 14 dneh se že najdeta dva, ko je morje bolj mirno.
Osebno bi rezerviral 4-5 dni na Gozu in preostanek na Malti. Tudi najem avta je zelo poceni, prejšnji teden je bilo 140€ za 7dni s polnim kaskom.
En teden nam je bilo premalo, v Valetti smo bili žal samo eno uro, modro laguno na Cominu smo obiskali samo enkrat, tudi na Gozu smo bili le en dan…
Res je relativno kako je to mišljeno. Jaz razumem pod “kopanje” polno uživati v morju in ne da se tresem ko šiba na vodi, ko vstopam v vodo. Verjetno ne bi kdo želel plačat dopusta in bi v celem tednu 2 x pomočil noge v vodo. Če je voda tudi 26 st. C in je podnebje samo okrog 27 st. C in za povrh še zelo vetrovno, je mrzlo ko hudič ko prideš iz vode.
Na Sardiniji je bila lani sredi julija kakšen teden izredno mrzla voda, pa še veter je bil, kasneje pa se je začelo ogrevati (verjetni smo naleteli na hladni val). Kot sem malo spremljala, je na Sardiniji lahko oktobra približno tako muhasto vreme kot na hrvaškem. Tako da kakšne hude garancije tudi ni.
Jaz še vedno ostajam pri Egiptu, v začetku oktobra bi si upala reskirat še Turčijo.
Forum je zaprt za komentiranje.