Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice kam na dopust oktobra

kam na dopust oktobra

Zdravo!

Zanima me, kam priporočate, da bi šla s partnerjem na 14 dnevni dopust v začetku oktobra? da se še da kopati, da je toplo…ne predrago… Vaše izkušnje z oktobrskimi počitnicami? Hvala!!!

Oktobra, novembra in decembra je pravi čas za Kanarske otoke.

No, jaz na Kanarske takrat ne bi šla, je premrzlo.

Začetek oktobra ti priporočam Egipt – Sharm el Sheikh – področje Hadaba ali Old Sharm, ker manj piha. Nikakor pa ne v smeri proti Dahabu.

Tudi Tunizija in Turčija je takrat vremensko že vprašljiva oz. je tveganje večje.

Še nikoli me ni zeblo na Kanarih, pa že leta hodim dol pozimi in jeseni, tako da…, nokia, tvoj odgovor mi je precej čuden.

tudi mi smo se kopali konec januarja na kanarskih, tko da..no ja, ene pač zebe 🙂 če gledaš na ceno, ryanair ima zdaj poceni lete na sardinijo – 8 eur s taksami povratna karta..pa tam se tudi da kopat in še (menda) so plaže čudovite.. oktobra se da kopati tudi na malti, tko mimogrede..

Cenovno je ugodna Malta, kjer je morje še primerno za kopanje.
Je pa lahko morje precej razburkano in so nekateri ogledi z morske strani potem nemogoči (Azurno okno na Gozu in Modra jama na Malti).
Ampak v 14 dneh se že najdeta dva, ko je morje bolj mirno.
Osebno bi rezerviral 4-5 dni na Gozu in preostanek na Malti. Tudi najem avta je zelo poceni, prejšnji teden je bilo 140€ za 7dni s polnim kaskom.
En teden nam je bilo premalo, v Valetti smo bili žal samo eno uro, modro laguno na Cominu smo obiskali samo enkrat, tudi na Gozu smo bili le en dan…

A na Sardiniji se da tud še kopat oktobra? Me zanima začetek oktobra, kakšne so kaj temperature – ker kopat se da tud pri 19 stopinjah, ampak meni to res ni kak užitek 🙂

Res je relativno kako je to mišljeno. Jaz razumem pod “kopanje” polno uživati v morju in ne da se tresem ko šiba na vodi, ko vstopam v vodo. Verjetno ne bi kdo želel plačat dopusta in bi v celem tednu 2 x pomočil noge v vodo. Če je voda tudi 26 st. C in je podnebje samo okrog 27 st. C in za povrh še zelo vetrovno, je mrzlo ko hudič ko prideš iz vode.

Na Sardiniji je bila lani sredi julija kakšen teden izredno mrzla voda, pa še veter je bil, kasneje pa se je začelo ogrevati (verjetni smo naleteli na hladni val). Kot sem malo spremljala, je na Sardiniji lahko oktobra približno tako muhasto vreme kot na hrvaškem. Tako da kakšne hude garancije tudi ni.

Jaz še vedno ostajam pri Egiptu, v začetku oktobra bi si upala reskirat še Turčijo.

z vremenom ni nikoli garancije, če smo že pri tem 🙂 za sigurno bom lahko povedala, ko se vrnem oktobra s sardinije, lani pa se je vsekakor dalo kopat..na malti pa se da konec oktobra sigurno, je kar pripekalo..ampak spet se letos mogoče ne bo dalo, kdo ve..zaradi vremena pa že ne bom doma 🙂

Živjo! Si torej bila že oktobra na Malti? Kako pa je tam kar se tiče cen, plaže…?

Kaj pa Martinique in Guadeloupe ali pa celo St Martin – Ce ne isces kulturnih pocitnic je to to
Otok Madeira – vecna pomlad – samo kopanje v bazenih grem 23 / 9 za dva dni

Cabo verde – Kapverdski oz. Zelenortski otoki.

Tunizija -djerba

mi gremo na Djerbo sredi oktobra

Pozdravljeni!
Priporočam Turčijo, Djerbo(lani oktobra bili za 14dni in morje toplo bolj,kot v bazenih), Egipt seveda, Kanarski, Malta(tudi primerno kopanje v morju), Tenerifi(so še primerni decembra) in še kam dlje seveda…..stvar ukusa seveda lp.

BTW, Tenerife je samo eden izmed Kanarskih otokov…

Pozdravljeni, ali mogoce veste kako je z vremenom na Ibizi v mesecu oktobru (nekje sredina) ?
Hvala

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close