Najdi forum

Kam na Braču?

Letos poleti je za najino odisejado na vrsti otok Brač. Zanima me kateri kraj bi nama priporočili (Bol mi ne diši preveč). Kakšne so plaže. Bivala bi rada v aprtmaju, dopust načrtujeva v avgustu, zaželjeno pa je, da je aprtma v bližini plaže (niti ni nujno, če so ok plaže v bližine), v kraju pa da se zvečer kaj dogaja, da se lahko sprehodiš, spiješ kakšno pijačo, greš v disko…

Sem zahtevna, a ne? :))

Hvala

No ti bom z veseljem pomagal, namrec sam prezivim tud 2 meseca poleti na Bracu v mestecu Postira 7 km oddaljen od Supetra na levo 🙂

Naj ti takoj povem da so plaze na Bracu precudovite…mas jih mali milion…zdej pa odvisno kam bos sla…Glede zura ce ne poznas domacinov je recimo povsod bolj tko recimo dolgcas, kar se tice dogajanja je Bol najnaj za turiste…dost pestro je tud v Supetru kjer je vec diskotek, men osebno supetar ni kej pri srcu je prevelik za otosko mestece…

Nej ti mal povem o Postirah, so pac mejhno mestece ribisko verjetno si ze jedla sardine “Sardines Postira” Mestece šteje okol 1200 prebivalcev ima 2 hotela, 1 od teh 2 se trenutno prenavlja in vsaj lani ni bil v uporabi mislim pa da tud letos se ne bo, drugi dela in je skor celo poletje manj al vec prazn…ne zato ker bi bil slab temvec je prevec privat apartmajev okol tko da hotel uporabljajo kaki zalutali čehi al pa nemci…je pa v samem centru mesteca…v mestecu so predvsem privat apartmaji ce te zanima me lahko kontaktiras na mail pa ti povem stevilko od enih k izdajajo apartmaje…so pa cca 50m od morja…Sicer je pa od Postir na levo se 2km ena po mojem najlepsih mivkastih plaz na Bracu imenovana Lovrecina do nje se da pridt peš ob morju po makedamu al pa po glavni cesti…tam okol ni apartmajev tko da je to zgolj izletniska tocka…
Kar se dogajanja v mestecu tice je vsaj zame precej pestro…skor vsak vecer v top-sezoni je ziva muska predvsem dalmatinske pesmi in je res prijetno, je tud letno kino, banka, pošta velik stacunc itd. itd.

Med Postirami in Supetrom je še eno manjše mestece imenovano Splitska tud zlo lustno prevladujejo pa tud privat apartmaji sej mislm da hotela sploh ni.

Tko o supetru kej prevec pojma nimam vendar o njem i Bolu itak lahko vse zves prek katalogov…

Še bolj levo od Postir se prav kakih 30km od supetra je mestec Pučišča znano predvsem po kamnolomu Brackega kamna…priv. apartmaji prevladujejo…

Na strani proti Hvaru ti obvezno priporocam ogled Murvic to je eno Selo mogoce 10 hisk. Ko prides v bol in se z avtom peljes proti zlatnem ratu in tik pred placilom za parkirisce pise tabla za Murvice se 2 al 3 km dlje…(ko boš tam boš že vedla) ampak to mors pa obvezno it pogledat je sanjska laguna!!

Na bracu kot vecini otokov ima vsako mestec svojo “fjero” se prav praznujejo svojega svetnika kar je v bistvu posebno dozivetje, mislim da je v bolu 5.8. takoimenovana “gospa od sniga” in tam se zbere rec ogromno folka, v postirah je fjera 16.7. v Splitski 15.8 in ponavad so to take fešte da je kr konc…zmer kdo od znanih nastopa….no za zdej sm več kot preveč napisu in sm zihr tud kej pozabu, če te še kej zanima ti kr praš!!

Lp Dragan!

Najlepša hvala za res izčrpen odgovor. Zanima me samo še kakšne so kaj cene v privat aprtmajih? Pa kako kaj izgledajo tej aprtmaji, ki jih omenjaš?

Zivjo!

Pri teh mojih prjatlih…imajo apartmaje za 6 ( 4 odrasli + 2 al pa 3 otroc se da stisnt) , apartma za 4 in apartma za 2 oz. 3

Cene ti nebi mogu z gotovostjo trditi vendar mislm da gre tkole 100DEM za velik apartma, 80 DEM za srednji apartma, pa 50 DEM za ta malga…amapak ne me drzat za besedo…

Glede opremljenosti je tko lani je samo ta velik apartma imel klimo letos mislim da bo tud srednji opremljen z njo…veliki in srednji imajo TV, kopalnico, ker je velik apartma nad srednjim ( To je velka hisa) ima zgornji apartma tud 2 balkona 1 je z pogledom na morje…skratka opremljenost je solidna ne rabis vec…ta mali apartma ma pa kuhno, mejhno kopalnico 3 postle…nima pa TV…

LP!

A si preprican, da so cene v DEM? Mislim, da je to kar ugodno. V poštev bi pa prišel apartma za dva.

Nam kot starim gostom so zmer govoril v DEM zarad lazje predstave ampak itak da so vse presaltal na €….

Ej ce te res kej vec zanima ti svetujem da mi posles mail da nam zdej tlele neke cifre okol po furumu daju…

Tudi mi smo bili lani v Postiri in gremo spet letos. Apartma, ki smo ga imeli je super, velika terasa in 50 m do plaže. Plaže imaš prodnate, skalnate, betonirane… Morje je čisto, mestece prijazno. Meni je bilo super všeč. Je pa res, da za nočno življenje ne vem, kakšno je, ker pri dveh majhnih pamžkih nismo hodili prav pozno okrog.

Lp Barbara

No, saj tudi za naju n epomeni nočno življenje vsako noč do 6 zjutraj žur. Bi bilo pa zelo priporočljivo, da je vsaj kakšen kafič, riva, za se sprehajat, skratka, da lahko greš, ko se shladi, malo ven, na svež morski zrak.

Ja, to pa je. Za sprehajat, kaj popit ipd ni problema. Sicer pa je blizu Supetar, tam je ponudba pestrejša.

Lp Barbara

Barbara in Splicho hvala! Sta me prav navdušila, moram malo po internetu pobrskati, če najdem kakšno slikico. Ker Bol mi pa res ne diši… Kako pa je kaj v Supetarju? Drugače pa bova šla z avtom in ne bo težav, tudi če bova malo bolj oddaljena.
lp, Tina

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close