Kam letos na dopust!?
Za letošnje leto planirava dopust za zadnja dva tedna v juliju. Hrvaška se nama je lani precej zamerila, zato sva z Hrvaško do nadaljnega zaključila, pa tudi šla bi še kam drugam.
Vem da je za ta čas iluzorno pričakovati mir kjerkoli pa vseeno:
Želela bi predvsem bolj miren dopust, kakšno lepo in ne pretirano nabasno plažo, pa tudi da imaš kam na izlet (peš), da je pač kaj za videti.
Prav tako nama je pomembno da je hotel lep, urejen, čist z OK hrano. Se bolj zdravo prehranjujem predvsem jaz, zato sem na te stvari precej občutljiva.
Kaj nama priporočate?
Stara sva 30 let, brez otrok. Za dopust lahko nameniva okrog 1500 EUR. Morda kakšen EUR več.
Hvala za vsa priporočila!
V Egiptu ni ravno, da bi se človek peš sprehajal zvečer po rivi, kot je to na Hrvaškem in v Grčiji. Enako velja za Tunizijo. To so pač hotelski kompleksi, mesta sama so pa nekaj kilometrov stran.
Nič slabega ne mislim s tem, samo da ne bo potem razočaranja, ker je tip turizma pač drugačen.
Če sta bolj za pohajanje, osamele plaže ipd., vama bo Grčija najbrž bolj všeč, čeprav bo treba kar avto/motor najet, da bosta prišla do kakšne osamele plaže.
Glede hrane, čistoče,… pa velja, da je za malo denarja pač malo muzike. 1500 evrova za dva ob upoštevanju, da imaš še dol nekaj stroškov, pomeni 1200-1300, oz. 600-650 evrov po osebi za aranžma. Ravno 5* ne bosta dobila za ta denar v Grčiji.
V Tuniziji ali Egiptu bi jih lahko, ampak po tvojem opisu sodeč vidva res ne iščeta takšnega tipa turizma.
Hotelski tip turizma se sicer ne sklada z ‘ne pretirano nabasano plažo’, ker so to pač hotelske plaže z nabasanimi hotelskimi turisti. Mi smo bili na Kosu in je vse to, ampak je je treba rentat avto in se do osamljene plaže zapeljat. Potem si res skoraj sam na kilometrski peščeni plaži. Budget je pa več kot dovolj za dva. Mi smo za 2100 evrov dobili hotel all-inclusive za njihovih 5 zvezdic. Ni vrag, da se ne dobi potem polpenziona za ta denar za 2. Drugače pohvalijo pa tudi Lefkas kot otok za tiste, ki želijo bolj samoto.
Grčija, kakšen ne preveč turističen otok. Kot že sama ugotavljata, bo v tem terminu večja gužva. Nekatere nemške in avstrijske agencije imajo ponudbe manjših otokov, vendar odhodi niso iz Lj. Tudi določene naše so ponujale takšne aranžmaje, s tem da potem prestopiš na trajekt, kar pomeni, da si načeloma manj časa tam.
Kaj pa Črna gora?
Zaradi temperatur ne predlagam kaj preveč južnega. Tako poleg prejšnjega (hotelski kompleksi) odpadejo tudi Egipt, Tunizija, Turčija, če se osredotočimo na kataloške ponudbe.
Cela Evropa odkriva neodkrito Hrvaško, kjer je mir in tišina, čisto morje itd. Mi s polno ritjo rinemo v hotelska naselja, ki so polna dolgočasnih in debelih turistov, ki stojijo v vrsti, da se 3x na dan nabašejo s hrano in poležavajo ob bazenu in poslušajo vreščanje otrok v čudnih jezikih. Pejte pogledat, boste videli kako je zaenkrat še lepo na Hrvaškem, se nam boste spet kmalu pridružili. Kmalu se bo pa tudi to spremenilo. Škoda.
… in seveda tudi sama veliko potujem po svetu.
To, kar iščeš, boš našla v Grčiji ali na Cipru (severni del Cipra!!). Pristna narava, prijazni ljudje, dobra hrana, čudovite plaže in kristalno čisto morje, pa veliko samotnih kotičkov in možnosti za izlete… to je to. Grški otoki, ki jih priporočam: Chios, Samos, Lefkas, Skiathos.
Egipt, Turčija, Tunizija, Bolgarija in podobna jajca odpadejo!!! Tisti, ki to svetujejo kaj od tega, je to zato, ker nikjer drugje še niso bili ali pa sploh nimajo pojma o destinacijah.
Na Cipru hotel Malpas (sicer 2 km od plaže – bus do njihove lastne plaže, ampak čudovit razgled in res dober majhen hotel) ali pa hotel Acapulco, ta je na plaži (v tega greva midva, letos maja).
V Grčiji pa odvisno od tega, na kateri otok bi šli, kakšno storitev bi imeli (glede hrane: samo najem apartmaja, samo zajtrk, polpenzion..)…?
Malo si poglejta te otoke, ki sem vam jih naštela, tukaj še tistega tipičnega masovnega turizma. Jaz bi verjetno izbrala Skiathos, ampak baje so vsi čudoviti, vsak po svoje… sploh Lefks je znan po noro lepih plažah, čeprav mislim, da so povsod lepe plaže…
Evo, da še jaz podam svoje mnenje oz, izkušnje glede dopustov 🙂
Torej, v Grčiji sem bila že 3x in sicer: Kreta, Skiathos in Lefkas. Kreta je bil moj prvi dopust v Grčiji in me je popolnoma razočarala, zato se tja zagotovo ne bom več vračala – ne vem kaj je bilo krivo, a sam otok me ni navdušil.
Drugo leto sva se s fantom odpravila na Lefkas – po pripovedovanju dveh prijateljic in prebranih forumih, sem sklenila, da se vendarle še vrnem v Grčijo in sicer na ta otok. Ostala sem brez besed. PREPROSTO FASCINIRANA!! Že kaj kmalu, ko smo prispeli na otok (avion pristane namreč na celini), sem vedela o čem so vsi govorili. Otoko me je fasciniral, da o plažah ne govorim – najde se za vsakega nekaj. Lahko najdeš plažico, kjer si popolnoma sam pod milim nebom, lahko greš na plažo, kjer so dejansko cel dan žurke, se opravih na pol urce oddaljeno plažo kamor vozi tudi taxi gliser 🙂 in uživaš na tako imenovani divji plaži- SKRATKA, PRELEPO. Midva sva najela skuter in iskala najbolj skrite plaže in si ogledovala znamenitosti, super.
Skiathos. Pred letošnjim dopustom sem se lotila iskanja destinacije nekoliko drugače in sicer sem malce povprašala na agencijah, kater grški otok mi je priporočajo, glede na to, da sem Lefkas že videla…:) Sledil je smeh in ponavadi vedno isti odgovor: Več od Lefkasa je preprosto težko dobiti 🙂 Skiathos je lep, a zelo majhen otok, poln Američanov in Skandinavcev, cene so temu primerne – zagotovo višje od Lefkasa. Otok me je mogoče navdušil z “obstanskimi dejavnostmi” – to je otok na katerem so snemali film MAMMA MIA, udeležiš pa se lahko tudi kina na prostem, kjer se prosto bašeš s kokicami in piješ pivo, gledaš film in opazuješ zveze. Možen je tudi izlet, kjer te peljejo na cerkev na hribu, kjer je potekal zaključek filma. Men je bilo zeloooo všeč.
Skratka..letos se odločava mae križarjenjem in Ciprom. Glede slednjega bi mi prišle prav kakršnekoli informacije – kater kraj, cene najema skuterja, plaže, hrana …?!
M.
No ja, ni glih vse tko.
Tisto malo Hrvaške, kar sem je doživela, tud ni bil en sam mir in tišina. In čistega morja imaš tudi drugje v izobilju, samo drugod ti ponudijo zraven še kaj drugega, ne pa samo morje.
In ne, tisti, ki ne hodimo na Hrvaško, ne rinemo vsi v hotelska naselja na AI in ležat ob bazen. Kot tudi dopust ni nujno na morju, lahko je jezero, hribi, raziskovanje novih krajev … Vse to npr. počnemo mi, ki ne hodimo ne na Hrvaško ne v hotelske komplekse. Šotor v avto in odkrivat nove kraje, pa naj bo to morje, jezero, hrib ali kakšno zanimivo mesto, v katerem še nismo bili.
Aja, vreščanja otrok sem pa do sedaj največ doživela na hrvaških plažah. In dretja in nočnega popivanja Slovenčkov prav tako.
Helo bralci
Zakaj hodimo na dopust v Hrvasko? Vecinoma zato ker je blizu in zato relativno poceni. Morje je cisto toda plaze so sama skala, in to je problem. Ko gres enkrat na plaze v spaniji ali drugje kjer je mivka se ti ne da vec nazaj na skale. Ko sem bil mlad me skale niso motile toda sedaj je druga pesem. Ceprav nisem se betezen iti v vodo in ven je res tezko po spolskih skalah tudi za mlajse.. Zato so hoteli polni evropskih penzionistov Septembra ki se ne kopajo v morju tamvec v ogrevanem bazenu. Kar se mene tice, obiscem letno rojstno slovenijo in ko sem enkrat ze tam grem za 14 dni se na hrvasko obalo, kot ponavadi! In kot ponavadi sem vsako leto razocaran , ker vedno pricakujem vec kot fakticno je.Vrag ve zakaj se hodim tja!?
Lp Brit
Forum je zaprt za komentiranje.