Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Kam lahko te kršitve prijavim?

Kam lahko te kršitve prijavim?

Spodaj berem temo o tem, da naj bi se pripravlajl zakon o tem, da bi naj ukinili stroške prevoza na delo, malico in regres, jaz pa se sprašujem nekaj drugega.
Kam lahko prijavim veliko tistih, ki kasirajo denar za kao prevoz na delo v bistvu pa se sploh ne vozijo v službo sami oz. se jim vozi več skupaj (4-5).
Prav na živce mi gre, ko se vsako jutro peljem mimo Arje Vasi in vidim tam en kup vedno iste pločevine. Za bruhat, no!. Ljudje se pripeljejo iz Celja, Maribora, Murske Sobote in še od kod, se tam parkirajo, se presedejo v sodelavčev avtomobil in…vsi mastno kasirajo. Meni se to zdi ena velika goljufija delodajalcev.
Razmišljam, da bi se eno jutro tam zaustavila, popisala registrske številke tam parkiranih avtomobilov (seveda tudi poslikala), poizvedela kdo so njihovi lastniki in potem kje so te osebe zaposlene. Čas imam, voljo tudi, do podatkov pa tud ni težko priti v tem času, ko vsak vsakogar pozna, ko se ljudje prostovoljno razgaljajo po raznih FB-jih, Netlogih in kar je še teh strani.

Morda se najde kdo, ki ojega namena ne podpira, pa vseeno. Meni se tako zdi prav in natanko to bom tudi naredila. Pa da vidimo, če se bo kaj spremenilo oz. bom prosila, da me obvestijo kaj so ukrenili glede tegaintega zaposlenega katerega delodajalca bom seznanila s kršitvami njegovega zaposlenega.

A ni fajn, da je tako manj pločevine na cesti in posledično manj onesnaževanja?

od kod ti ideja, da je to kršitev?
ljudje se pripeljejo na delo iz oddaljenih krajev. plačilo prevoza jim pripada. je pa čisto njihova stvar, kako si prevoz organizirajo, ali grejo z vlakom, avtobusom, ali sodelavcem.
iz stališča okoljevarstva, hvala bogu, da si delijo prevoz še z nekom, da se ne vozi pet ljudi s petimi avti iz istega kraja v ljubljano.

… imaš temo na tvojo temo. Malo si preberi komentarje, mogoče boš te potem razumela. Sicer sem pa jaz itak za neto plače, pa naj si vsak odreže kos za penzijo, zdravstvo, malico in prevoz.

se pravi, delali bomo, da bomo delali, predvsem pa za gorivo, če bo pa kaj ostalo od plače, pa sploh ni pomembno…
ja, tako je to…

ne vem al provociraš, al si pa orng prtegnjena.

pa s čem se ene ukvarjate, faaaak no pa to ni res a ste čist gladke pri sebi.

še ena zrela… draga moja to ni kršitev, vsakemu pripadajo potni stroški, če pa se med sabo dogovorijo in se vozijo skupaj v enem vozilu, toliko bolje – saj odkrito povedano s potnimi stroški ne pokriješ svoj strošek bencina. In še to: tudi jaz bi tako, pa žal ne gre, skoda ;)), se vozim sama in delam škodo okolju….veš si me pošteno nasmejala ;))

Taki, ki se znajo organizirat za skupni prevoz, bi morali dobiti dodaten eko bonus. Bi ti raje videla, da ti pet avtov zasmrajuje okolje, če pa to lahko omejimo na enega?

Tako ali tako je pa to nadomestilo za prevoz neka finta v levo, da delodajalcem ni treba odvajati še dodatnih davkov in prispevkov na ta znesek. Pač umetno zviševanje plač. Če vprašaš mene, bi morali vsem zvišati plače in ukiniti razne prevoze in malice. Navsezadnje je višja plača za kakšno stvar tudi koristna, recimo kasneje za pokojnino, morebitno invalidsko penzijo, pa pri ndomestilu za bolniško in brezposelnost bi se to tudi poznalo.

To ni kršitev; zaposlenemu pripada povračilo v vrednosti najcenejšega javnega prevoza in na kak način si on organizira prevoz, je potem njegova stvar (gre s taxijem, vlakom, busom, svojim avtom ali pa skupaj s sodelavcem, prav tako ne dobi vrnjene cene vinjete in parkiranja).

Kršitev pa je nepooblaščeno slikanje ter pridobivanje osebnih podatkov.
Še na bencinski črpalki, če nekdo ne plača in imajo posnetek, ne smejo dobiti uradnih podatkov o lastniku avta brez prijave na policijo.

Hja, potem moram jaz prijaviti tudi sodelavko, ki nikoli ne je malice v službi (ali si jo prinese od doma), čeprav zanjo dobi nadomestilo.

Hehe, si me nasmejala.. te kar vidim, kako visis tam pa popisujes.. in prijavljas… Madonca kaksna skodozelnost…hehe

Se dobro, da se pelje vec ljudi v enem avtu.. okolju prijazno… navezujejo stike…

Dodatek na prevoz in malico v tujini ne poznajo.. je res ze cas, da se ga ukine.. pa seveda raje zvisa.. normalizira place…

Ti bi slikala moj avto, zbirala podatke kdo sem in kje delam? Pa ti veš, da je to kaznivo?
Pa ti veš, da te za to lahko prijavim?
Ti predlagam, da to narediš, pa bomo videli, katera bo potegnila krajšo?
(moraš imeti pa res zavoženo življenje, da se ubadaš s takšnimi stvarmi, revica)

Prvič provociraš, da se kar kadi.
Drugič – če ne provociraš, si enostavno zabita in ne znaš brat zakonov in ne štekaš, kaj
je kršitev.
Tretjič – kok bi bil svet lepši, če bi vsaj najprej pred svojim pragom pospravil…

misliš da boš ti na račun tega kaj pokasirala?

jao kakšni ljudje obstajajo,pa to ne moreš verjet. Dobro da si anonimna

Draga moja, tudi jaz tako delam. Pa veš zakaj:
– ker mi nobeden ne plača servisa za avto
– ker z denarjem, ki ga dobim v JU za prevoz nikoli ne bi prišla čez cel mesec (denarja je cca za dobrega pol meseca)
– ker mi nihče ne da za vinjeto
– ker mi nihče ne kupi novih gum (več km večja izraba gum)
– ker mi nihče ne povrne parkirnine
– ker mi je kar slabo, ko vidim, da se v avtu fura samo eden (eni nimajo druge možnosti, drugi so radi komot), okolje pa klinc gleda

Zaradi vseh zgoraj naštetih razlogov se PRILAGAJAM vsak dan.

to je sistem, ki se dopušča. sicer pa kako veš, da drugičpa ne vozi kdo drug, ali da ti 3-4 ne plačujejo petemu potnih stroškov. res ne vem kaj te tako zvija. dejstvo da so se znašli in pri tem še pazijo na naravo, da se izpuhi ne dvigajo, je smao pohvalno

A avtobus pa ne pride več v poštev, pa vlak? To, kar dobite povrnjeno, je verjetno izračun za avtobus ali vlak, ne?

kakšna škodoželjnost, tipična za naše zahojene slovenceljske dolinice.

Če pa gledamo formalno, mislim, da čisto nič ne kršijo.

Prijavi na Urad za hudoželjne babnice, v vednost pa pošlji Vodji oddelka za preverjanje zahojenosti Slovencev, eno kopijo pa daj še na vložišče Skupnim službam za ugotavljanje slovenceljske zaplankanosti, kim bo za statistiko prav prišlo.

Povrnjena se dobi vrednost najcenejšega obstoječega javnega prevoza.

Pri nas to pomeni, da dobimo vrnjeno za avtobus (ki pa vozi 1x na uro, z enim sem npr.45 minut prehitra, z naslednjim 15 minut zamudim), vlaka ni.

Pri meni je tako, da stanujem na takšni relaciji dom – služba, da ne vozi ne eden in ne drug prevoz, zato moram vsaki dan z avtom na delo. Bi pa rada uporabljala avtobus ali vlak in posledično imela manj stroškov z avtom, bencinom, servisom, gumami……

To je pa glih tko kot bi rekla, da nekdo, ki hujša, ni upravičen do celega zneska za malco, ker itak manj poje.
Če se nekdo od nekod vozi, mu dodatek za vožnjo pripada, pa ne glede, al se vozi sam, s sodelavcem, al pa mogoče si vzame čas in hodi 3 ure peš …

Ha ha, pri nas so pogruntali, da je vmes še vlakovna povezava, tako da so mi del poti računali za bus, del za vlak – do vlaka bi sicer od busa hodila cca 1 km, povezave z busom (do postaje imam spet cca 800 m) so solidne, z vlakom pa ne. Nato bi me čakala še trola (direktna do službe prav tako ne ustavlja blizu železniške, ampak bi morala na Bavarski dvor). Po njihovi najugodnejši varianti bi za pot v službo porabila cca uro in pol, samo z busom v idealnih razmerah kakih 15 minut manj, z avtom sem pa v 15, 20 minutah.

V bistvu pa seveda kombinacija avtobus vlak pride veliko dražje kot samo bus.

Pri meni je tako, da stanujem na takšni relaciji dom – služba, da ne vozi ne eden in ne drug prevoz, zato moram vsaki dan z avtom na delo. Bi pa rada uporabljala avtobus ali vlak in posledično imela manj stroškov z avtom, bencinom, servisom, gumami……[/quote]

Razlika npr. na letni ravni med ceno mesečne karte za avtobus(vlak je nekaj cenejši) in porabo nafte(5-6l/100 km) je tako ogromna, da imaš poleg nafte v razliki še registracijo, servise in gume..

Jaz dobim od službe 200 € za vožnjo..če bi imel dizla z 6 l porabe, bi porabil na mesec samo 100 € za nafto, ostalo gre v žep…pol si pa izračunaj….
Očitno kar nekaj na pamet flancaš, brez računice…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close