Kam izginjajo maili?
JA, kam izginejo maili?
V email.si se poslala nekaj mailov, naslovniki so trdili, da jih niso dobili. Naredila sem preskus in jih posla tudi k sebi na drug naslov pa jih ni bilo. In potem je eno dospelo. Zdaj sem po nekaj dneh spet poskusial in poslala nekaj mailov, ki spet niso našli naslovnika.
Vedno po pošiljanju napiše, da je bilo spročilo uspešno poslano. Naslov pošiljanja je tudi pravi.
Kam torej izginejo sporočila?
Na yahoo-ju se te nikoli ne zgodi. Vsaj meni se še ni.
Pero, tudi izgubljajo se maili in to še zelo pogosto, še posebej na hotmailu.
Po vsem tem kar se zadnje čase dogaja na email.si in še mnogo perj pa bi si upal trdit, da fantje nimajo kaj dosti pojma in naj grejo raje domov svoji ženi pomagat kuhat mineštro in naj delo prepustijo brezposelnim strokovnjakom.
lp
Pošiljanje elektronske pošte preko “zajstonskih” servisov je pač tveganje, da maili ne bodo prišli k naslovniku oz. bodo zaksanjeni. Sem pa prepričan, da so maili skoraj gotovo posredovani naprej, vendar z zaksanitvijo.
Razlogi zakaj je tako so različni, od preobremenjenosti teh zastojnskih strežnikov, do tega, da ima strežnik tako politiko, da pošilja naprej z neko zakasnitvijo.
Zakaj jih naslovnik ne sprejme, ker ima kaki spam filter, ker ima njegov ISP konkretno tvoj mail zaradi kakršnih koli razlogov na black listi (recimo da je bilo s tvojega maila poslano nekaj 100 mailov), ker tvoj mail vsebuje virus (o tem pametni ISP-ji ne obveščajo več pošiljatelja, ker je toliko tega, da bi še bolj obremenjevali internetno omrežje), … in še kak razlog bi se našel.
LP
Pri ponudnikih zastonj email storitev v glavnem ni nikjer nič videti o tem, kako so odgovorni do tebe, kot uporabnika teh storitev. Ker pač preprosto niso odgovorni. Financirajo se z dobrim imenom in s tem povezanim oglaševanjem. In ker se v to lahko spusti vsak, ki ima 5 munut cajta, njegovo videnje odgovornosti do uporabnika pa je vprašljivo, ni nikjer rečeno da :
dela redne backupe, če mu crkne disk, kaj je s tvojimi maili?
ima učinkovit in nehroščat antivirusni program, ne pa takega, ki čisto normaln mail pošlje v /dev/null, kot bi rekel naš šefe 🙂
ima učinkovit in nehroščat antispam program, ki takisto pošlje čisto OK mail v večna lovišča
pa še kaj bi se našlo.
In zato kakšen mail pač preprosto odluta.
Za konec copy/paste iz strani email.si :
Kako se email.si primerja z drugimi ponudniki spletne elektronske pošte?
Kot vidite, smo želeli ustvariti sistem, ki je zgrajen za hitrost in učinkovitost. Tukaj so nanizane najpomembnejše lastnosti email.si.
Je hiter
Je profesionalen
Je neokrnjen
Je dosegljiv kjerkoli
Je učinkovit
Je zunanje dosegljiv
hehe…
🙂 mah.. sej pravijo, da podarjenemu konju se nikoli ne gleda v zobe, samo vseeno bi se lahko malo bol potrudli, če že kaj naredijo naj naredijo kot je treba, ne pa na pol kar neki..
Dir: maili se lahko komot izgubijo.. Če si kdaj imel možnost nastavljanja mail strežnika, konkretno postfix-a, si verjetno nekje med nastavitvami opazil tudi možnost, koliko časa naj strežnik pošto še poskuša posredovati preden jo izbriše. Glede na obremenjenost velikih poštnih strežnikov, npr. hotmail-a, se verjetno sporočila v njih ne bodo shranjevala dolgo časa.
Enake probleme sem imela pred tedni s Siolom: mejli so zamujali, so bili zavrnjeni ali niso prispeli. Poskusni mejli so od/do prijateljice hodili tudi dva ali tri dni. Na več elektronskih sporočil Siolu tem problemu nisem prejela nobenega odgovora. Hm, morda pa niso prispeli na naslov? :)))
Zdaj vedno pošiljam mejle, kjer zahtevam potrdilo, da je prejemnik sporočilo prejel. Z naslovom na Yahoo nasprotno nimam prav nobenih težav, dela kot urca.
Forum je zaprt za komentiranje.