kam in kako
Zivjo.Vmesecu avgustu smo se na zeljo starsev zbrali vsi 4 otroci in sli do notarja da smo naredili prepis za hiso in kmetijo.Zelja starsev je bila da kmetijo z vsemi poslopji dobi najmlajsi in tudi mi 3 nismo temu nasprotovali.Starejse 2 sestre so porocene in imajo svoja stanovanja midva z bratom pa sva pomagala doma starsem no sedaj pomagam jaz bratu.On je samski jaz pa sem se locil in imam dve hcerke.Uglavnem zanima me da v prihodnosti lahko brat pripelje tamlado in takrat bom moral iti in ko sem se odpovedal komplet dedovanju nimam prakticno nobenega naslova da bi šel v nakup stanovanja ni mogoče ker plačujem preživnino 300 eur sporazumno drugače bi bila majsa.Sprašujem vas ali mi pripada kako socijalno stanovanje ali podobnega ker drugače grem lahko kar na ulico živet.
Spoštovani,
zakaj pa ste se strinjali z vsebino notarskega zapisa, ki ste ga podpisali pri notarju? Kljub temu seveda lahko zaprosite za socialne prejemke, do katerih bi bili lahko upravičeni, le na CSD tega, da ste se odpovedali neuvedenemu dedovanju, ne razlagajte. Stopite na najbližji CSD, kjer vam bodo pomagali v okviru veljavne zakonodaje. Do socialnega stanovanja verjetno ne boste upravičeni, vsaj glede na kriterije, ki veljajo za dodeljevanje le-teh in število ter strukturo prosilcev za tovrstna stanovanja.
Lep pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.