Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice kam hodijo Hrvati na morje?

kam hodijo Hrvati na morje?

Na Hrvaško očitno ne, nikoli ne srečaš na njihovi obali hrvaškega turista ali hrvaške registrske iz notranjosti, razen tu pa tam kakšnega Zagrebčana. Hodijo v Bolgarijo?

Istro, piran, otoke njihove

Imam večino sorodnikov v okolici Poreča in ponavadi gredo oni večinoma na dopust v južno Dalmacijo, nekateri v Olimje…., sicer pa jih kar nekaj dela v turizmu in imajo predvsem delovno poletje 👍

Hodijo tocno tja kamor mi. Vzdolz svoje obale se lepo razporedijo. Kaj pa ti gledas da jih ne vidis? Tako da tvoja trditev ne drzi. Mogoce ne poznas njihovih registracij?

Ne vem

V Novemgradu je polno hrvatov iz notranjosti hrvaške in okolških krajev.

baje da v fieso

Novigrad je ena beseda, torej v Novigradu.
To je drugače kot npr. Novo mesto, kjer je potem v Novem mestu.

Novigrad je ena beseda, torej v Novigradu.
To je drugače kot npr. Novo mesto, kjer je potem v Novem mestu.
[/quote]
Hvala za popravek,se bom popravila…

Pravijo, da gredo vsi v Strunjan. :))

Saj je cel kup Hrvatov iz Istre in Dalmacije in dejansko na morje hodijo iz okolice Zagreba in Slavonci. Tako kot je eden zgoraj napisal, razporedijo se po vsej obali.

V 30 letih dopustovanja v Peroju sem navezala kar nekaj stikov z domačini iz Peroja, Fažane in Pule. Ne spomnim se, da bi kdorkoli od njih hodil na dopust poleti, pač pa vsi pozimi oz. jeseni. Vsi imajo kakšno dodatno turistično dejavnost: ali oddajajo sobe, ali imajo trgovino, ali so ribiči …
Jeseni in pozimi preživijo nekaj dni pri meni v Sloveniji. Nekateri gredo dalje smučat, drugi gredo v toplice.

https://www.youtube.com/watch?v=xMRlBSiumB8

hrvatje pa niso nori, da bodo plačevali po 4 ali 5 evrov za pivo na zanemarjeni plaži. za to imajo slovenceljne, da jih oskubijo.

Hrvati hodijo na Baldive, Maribe, Vali itd, največ jih je pa v Piranskem zalivu. Služimo prepotrebne devize.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx boljše živet v lahki diktaturi kot v težki demokraciji xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx več na blogu, http://www.fj-produkt.com/

Mnogi najbrž sploh ne gredo na morje, pri njih je v povprečju precej slabši standard kot pri nas.
Mnogo jih pride delat čez sezono na morje, če ste opazili, so delavci večinoma iz Slavonije.

Veliko jih hodi na Jadran, veliko tudi kam drugam v Sredozemlju, ali še dlje.
Na Jadranu vedno vidim precej Hrvatov iz notranjosti. Tako v Iastri, Kvarnerju, na južnih otokih. povsod so. Kot Slovenci.

V Italiji (Lignano, Bibione) sem jih tudi nekaj srečala…

V Novigradu. Ker je Novigrad, ne Novi grad.

Jaz pa v veliko letih niti enega. Niti Slovenca.

Dopustujejo v Grciji, Tuniziji, Egiptu, Italiji,….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close