Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kam greste na morje?

Kam greste na morje?

Ste se že odločili? Mi se odločamo med Grčijo in Egiptom, da bi šli v začetku septembra. Mi lahko poveste kakšne svoje izkušnje o teh dveh državah? Radi bi rezervirali do prvega marca, ker je seveda precej ceneje.
Hvala

Meni se je Egipt čisto vsedel v srce, pa je tega že petnajst let. Tako da jaz bi izbrala definitivno Egipt. Všeč mi je bila tista sproščenost in umirjenost ljudi, pa preprostost, pa barantanje, pa piramide, pa sfinga, pa dolina kraljev … Vse se še spomnim, pa čeprav sem bila takrat še otrok, ko sem šla s starši dol. Bomo definitivno ponovili, ko bo priložnost. Mene je takrat Egipt čist osvojil in sem kar požirala stvari okoli sebe, tako mi je bilo vse zanimivo.
Grčija mi je bila tudi všeč, sploh otoki. Vendar mi je bil način življenja preveč podoben našemu. Kot pravim – zelo lepo in lepo doživetje Grčije (bila sem en mesec v lastni režiji), vendar nič pretresljivega, da bi se mi res ful vtisnilo v spomin.
Jaz glasujem za Egipt. 🙂 LP

kamor koli le na Hrvaško ne dokler se bodo tako butasto obnašali.
Precej možnosti imata Neum in Turčija. Ali pa kakšne naše topličke.

Lansko leto smo bili na Visu (tja sem se vrnila po sedmih letih), in moram rečt, da sem bila zelo zadovoljna. Ni sicer vrhunska hrana ali postrežba, ampak imaš pa mir, veliko lokalčkov kjer popiješ kavo in ob tem gledaš morje….Joj, kdaj bo september. Drugače pa *lunca*, a kaj veš, če je Egipt zelo drag, kar se tiče hrane in pijače v gostilnah oziroma lokalih?

Mi že nekaj let hodimo na Vis v apartma, sem ful navdušena, mir, otroci se lahko igrajo brez da me je strah, od kje bo prinorel kak avto, topla voda, lepo vreme, men je ful dobro

Metuljček, jaz sem bila sicer v Egiptu že res dolgo časa nazaj, tako da ne vem kako je sedaj s cenami. Ampak moja izkušnja z Egiptom in kasneje tudi z Tunizijo (ki je prav tako nepozabna) je taka, da so v teh turističnih mestih in hotelih in v krajih , kjer so znamenitosti, cene malo višje kot v drugih krajih (vendar še vedno ceneje kot pri nas ali pa na tej ravni). Tam pač izkoristijo turiste, kjer se da – s spominki, z raznim slikanjem, pa jahanjem kamel … Če greš pa recimo tako v lastni režiji malo po Kairu ali Tunisu in se odmakneš od teh turističnih (hotelskih) trgovinic, so pa to čisto smešne cene, pač na njihovem nivoju življenjskega standarda. V bistvu moraš tudi kar dobro pogledat, kak imaš program – če te bodo peljali v neko turistično-hotelsko središče, ki je pravo mesto v malem, potem lahko pričakuješ malo višje cene. Če boš imela pa to možnost, da si samo v hotelu in lahko tudi sama malo raziskuješ mesto in tiste male trgovinice, potem pa to s cenovnega vidika sploh ni problem. Pa res, če imaš le možnost, pojdi ven v mesto in doživi tudi s te plati Egipt – ljudje, kultura, običaji …, ker se ne splača samo poležavat tam v enem high hotelu ob bazenu. Moraš biti pa tudi to pripravljena, da so ljudje sicer ful prijazni in ustrežljivi (in nič ne grizejo, tak da nič bat), vendar za vsako pomoč oz. uslugico pričakujejo manjše plačilo – par tolarčkov, ki pa je za njih včasih pravo bogastvo. Po drugi strani se da pa tudi fino barantat. 🙂 Ne vem, kako je sicer s tem po raznih teh hotelskih središčih, vendar smo mi to na ulicah samega Kaira in drugih mest kar pogosto doživeli kake take proseče oči. Ampak kot pravim, Egipt je treba doživet. Meni je bil čudovit in nepozaben, me je pa po drugi strani tam pri 10 letih tudi totalno streznila tista revščina (v enem kraju se je deset otrok čist steplo za en kemični kuli, ki ga je ena ženska dala enemu izmed njih – pa polno je bilo še takih doživljajev). Verjamem pa, da se je verjetno v vseh teh letih že marsikaj spremenilo.
Aha, še glede same hrane in pijače. Mi smo se glede tega striktno držali tega, da smo jedli samo v hotelu oz., da smo kupovali pomožnosti uvožene zapakirane stvari (npr. kake piškote, čips. – junk food) in OBVEZNO USTEKLENIČENO VODO!!!! ali pa kako sadje, ki je še za olupit (npr. banane). Pa ne zato, da bi bili fini, samo vseeno se nam je zdelo, da je bolje, da ne staknemo kakih prebavnih motenj, s katerimi se bomo potem ubadali še celo potovanje. V hotelih imaš to tako ali tako ponavadi že vključeno v ceno, na ulici je pa bolje, da ne kupuješ kakih občutljivih zadev (kaki sendviči, omake), ker hitro ugotoviš, da so naši evropski želodčki ponavadi kar razvajeni in niso ravno gostoljubni do vseh vnešenih bakterij. 🙂 Aja, so pa imelit tudi že takrat v Kairu McDonalds in smo tudi to veselo mlatili, ker tam morajo pa vseeno imeti nek nivo higiene.
Metuljček, morda povprašej še na forumu kam in kako na počitnice za kake bolj ažurne cene in nasvete. Uh, sem se razpisala – ko je pa tak fajn spomine obujat. 🙂 LP

Sigurno nekam na hrvaško obalo, v kamp.
Rada imam kakšen manjši miren kraj, potem pa da je okoli veliko možnosti da greš z avtom na kakšen krajši izlet.
Lansko leto je bil to Ražanac, letos pa še nevem,ker greva vsako leto nekam drugam, za letos se pa še nisva nič pogovarjala.
LP

No, jaz bi se odločila sigurno za Egipt(še enkrat)! Tam sva bila predlanskem in bilo je res super.
Grčija mi pa ni bila nič posebnega, bila sem v Atenah 6 let nazaj (Meteora, Delfi…) in 4 leta nazaj na otoku Kos(groza).
Grčija je le Evropa, Egipt je čisto nekaj drugega. Kairo je zelo zanimivo mesto, je 3 največje na svetu in ko smo ga ponoči preleteli z letalom je bil prizor skoraj čaroben (kot bi pogledal v skrinjo polno zlata), povsem nasprotna je slika podnevi, Kairo je pač ogromen in vidiš zelo revne in zelo moderne predele, hiše ponekod nimajo niti streh, smeti mečejo skozi okno in potem kupi pri skoraj vsaki hiši ….. prava beda.
V revnejših predelih zelo umazano, ampak vse to naj te ne odvrne, saj so ljudje prijazni, odprti, veliko fascinantnih zanimivosti, kot piramide v Gizi, sfinga, dolina kraljev,papirus,… muzej v Kairu (kjer imajo tudi Tutankamona), ta muzej je naravnost čudovit.
Jaz sem bila takrat noseča in mi ni bilo treba skozi noben rentgen, tam imaš namreč na vsakem koraku rentgen, meni so se vsi smejali in me spustili kar pri stranskih vratih not.
V glavnem mislim, da tu ni preveč za razmišljat, definitivno izberi Egipt!!

Če bomo šli, zagotovo na hrvaško obalo.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

če bo sreča na naši strani Grčija ali TUnizija …

B.

Živjo,

“družinska sreča”, a bi se dal dobit kakšen naslov od tega apartmaja, kamor hodite? Kakšna je pa plaža? A je velika gneča?
Hvala!

Mi pa zagotovo ne bomo šli na hrvaško obalo.

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

Družinska sreča, morda veš, kako “stoji” hotel Biševo v Komiži? Tega sem namreč našla v kataloških ponudbah, saj na Visu sicer ne ponujajo kaj dosti. Kako je s plažo… dovolj velika ali gneča?
Hvala že v naprej za info.
Dobro jutro in lep dan!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Verjetno na Mali Lošinj.

Lep sneženi pozdrav iz Mb, Maja

Francija – Azurna obala, se še malo odločamo tako, da točnega kraja še ne vemo

Ojla!

No, ker tudi mi vsa leta kampiramo, bi prosila za kakšno idejo. Sicer je kamp Tri žale na Korčuli super, a je bilo trikrat kar dovolj in bi letos naredili malo spremembe. Sicer pa so nam všeč družinski, majhni kampi v Dalmaciji – torej, če imate s kakšnim posebej dobre izkušnje, se priporočam za info.

Jasna

tudi js bi si želela v egipt in upam, da si ga čimprej privoščim. sem bila pa lani v Grčiji na ot. Samosu, kjer je za otroke, družine, ker tudi v najhujši sezoni ni gužve .. tko da če rabiš počitek, je super. pa zlo lep otoček.
letos pa smo se odločili (spet)za hrvaško, ker je bliže in lahko za isti denar dlje počitnikuješ.
Kaj menite o Rabu?

Lansko leto smo bili kot sem že omenila v kraju Ražanac pri Zadru, avtokamp pa se imenuje Planik( imajo tudi svojo stran, je nevem na pamet, ampak če v najdi. si napišeš planik ti ven vrže kampi v severni dalmaciji, klikni to in tam boš našla Planik)
Ta kamp je zamoje pojme res čisto družinski- miren, majhen, ograjen okol on okoli ( tako da imaš skoraj pregled nad celim kampom), imajo igrišče za otroke, hladilnik imaš zastonj na voljo, potem pa je v kampu tak kot en lokal, kjer imaš možnost zajtrka ali večerje-ni drago), trgovine ni v kampu, jo pa imaš 15 min stran-peš, z avtom 2 min, imajo tudi mesarja, lekarno, pekarno-mmmm)
Edino kar me je zelo zmotilo, ko sem prišla v kamp je bilo to da ni morja zraven, kar pomeni da imaš do prve plaže 15 minut peš, ampak mi smo potem lepo vskič ko smo se hoteli it kopat, šli z avtom.Ni problema za najdt plažo, in na tisti ko boš si skoraj sam( pa smo bili tam na začetku avgusta).
Ena vas naprej od Ražanca ima pa ogrooomno mivkasto plažo, če vam je mivka všeč je tam super samo sence pa ni.
Imaš super izhodišče za na Pag-preko Masleničkega mostu, potem do otoka Vir- tudi preko mostu, in do Zadra. Ker si ravno nekje v sredini.
V bližini kampa ( v smeri proti Zadru) imajo farmo oslov, mi smo bili tam skoraj vsak dan, in pa še malo naprej eno gostilno, kjer imajo super in poceni za jest.
Tudi kamp Soline pri Biograd na moru so luštne, plažo imaš celo mivkasto, ampak je v kampu gužva ker je veliko povšalistov tam.
Mislim da sem napisala vse o mojem najlubšem kampu, če vas pa še kaj zanima, pa vprašajte!
Lp

Haj Vladka K.!

Pred leti sem bila na Visu, natančneje v hotelu Biševo. Bili smo kar zadovoljni, ker so del hotela ravno malo obnovili. S plažo je pa tako, da je pred hotelom t.i. “gradska plaža”. V sezoni je kar gneča. Mi smo si od domačina sposodili čolniček in se zapeljali ob obali na samotne plaže. Bilo je luštno. Predlani smo bili tudi na Visu v hotelu Issa, kjer je tudi pred hotelom plaža, vendar se tudi tukaj nismo dosti kopali, ker smo bolj “samotarske duše” oz. robinzonske in imamo raje takšne bolj naravne, tako da smo se vozili z avtom v Srebrno in v Rukavac. Lani pa smo bili spet, tokrat v apartmaju – privat. Bilo je tudi lepo.

Če te še kaj zanima v zvezi z Visom, le vprašaj!

Lp

Palma, lepa hvala za odgovor, ampak mislim, da bo tole kar odpadlo… Res bi rada letos malo več svobode na plaži, saj smo bili lani v ČG skoraj “posortirani” na plaži :o)
V trenutnem izboru sta Šolta – Nečujam (tudi tu me malo skrbi velikost plaže) in Šibenik – Solaris… malo bomo počakali še na katalog kakšne druge agencije.
Lep dan!

Vladka

Kaj pa če bi šli prvi teden v septembru!? Takrat na Visu in hotelu Biševo sigurno ne bo gužve( preverjeno od lani od mojih staršev), ker to je zelo majhen kraj in je tam drugače res mir, verjamem pa da je v glavni sezoni gužva, kajti tam je lepo, kraj , plaža pa nista tako ogromna da bi imel lahko kakšen kotiček čisto zase!
Premislite tudi za ostale destinacije, glede na to da vidim da bi radi malo “miru” !
Poročajte , če boste imela še kakšen drug ogledan kraj…
LP

Vladka, jaz ravnokar listam Relaxov katalog Poletni klubi 2005.

Lp, Maja

Tejčula, ne, žal ne pride v poštev, ker odhajamo nazaj v tujino že konec avgusta :o( In seveda imamo tudi že tri šolarje. Smo pa, dokler ni bilo šoloobveznih otrok, na morje vedno hodili septembra. Je res luštno, ko se gneča že malo razpusti.

Maja, res je že zunaj katalog? Jaz spremljam njihovo internetno stran, pa tega še ni gor. Imajo le Senior katalog zaenkrat. Sicer so se nam oni lani malo zamerili, ker so bili zelo “nefleksibilni”, ampak jaz nisem tako zamerljiva… je bolj mož :o) Tudi na internetno povpraševanje so zelo dolgo odgovarjali, v primerjavi s Kompas-om.
Vsekakor jim bom pisala za tiskan katalog. Kompasov je namreč že na poti :o)

Lep dan še enkrat obema!

Vladka

Ja, Vladka, danes sem ga dobila. Moram pa ti povedati, da Šibenika nimajo v tej ponudbi.

Lp, maja

Ne, saj ne iščem ugodnejše variante… le še kakšen drug kraj mogoče…
Malo pa vseeno upam, da ga bodo kmalu dali tudi na net, saj pošta do sem hodi minimalno 14 dni… trenutno še vedno čakamo eno izpred novega leta.
Pozdravček!

Vladka

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close