Kam greste letos na dopust – vasi najljubsi kraji
Oj Peja!
V Avstr. grem z kolegico v lasni režiji. Avio karte za notranje lete mam že vse rezervirane, vendar je to kar drag špas. Start v Sydneyu, z vlakom do Brisbane. Krajši postanek in nato na Fraser island, kjer rentaš jeep na 4 kolesni pogon in dobiš zemljevid plime in oseke. Par dnevni potep po divjini,sladkovonda jezera… z busom ali vlakom do Cairns-a. Ekskurzija do velikega koralnega grebena….Od tam z avionom do Darwina, ogled Kakado parka. Od tam z avionom do Alice Springs-a, Uluru…ipd… Za avionom do Adelaide, tam so moji znanci….potem Sydney-Fiji ( 1 teden poležavanja, juhu) Fiji -Sydney, Evropa. Za enkrat bi Perth izpustili.
V naših videotekah bo bolj težko. V italijanskih (če te pot zanese tja) pa po mojih izkušnjah ne bi smelo biti problema. Mogoče pa ima kdo od “našega” občinstva s primorskega konca ta film posnet. Na italijanski TV je bil večkrat predvajan. Jaz sem ga žal zbrisal oz presnel.
Sicer pa so nekje zgoraj napisani vsi pomembnejši podatki o filmu.
Pa veliko užitkov ob ogledu filma.
LP, Škorpjon
MASIKA. Vsekakor se strinjam s teboj, da je potrebno svet obhodit. Veliko lepot se skriva, novih spoznanj, odkritji. Skratka vredno ogleda, doživetja in vsakega »zapravljenega« tolarja.
Se pa podpišem pod staro resnico; bolj kot hodiš po svetu, vedno bolj in znova spoznavaš, da je Slovenija edinstvena. Žal mnogim Slovencem neodkrita in nepoznana. Lepot na tako majhnem koščku zemlje zlepa ne najdeš.
Imam pa zelo rad »svoj« zaliv na Pagu. Tudi meni je »obvezna destinacija« vsaj trikrat letno (dopust + nekaj vikendov- najraje med letnimi časi izberem pomlad oz jesen). Tisti vikendi so predvsem »za dušo«. Takrat ko pojenja turistični vrvež postane Dalmacija in njeni ljudje nekaj čisto drugega. Sam pravim »vredno ogleda in doživetja, pa če greš samo kavo spit« (no lani jeseni je bila ravno žganjekuha in je kava prepustila mesto njihovi travarici)
Grem tudi na druge otoke in kraje (letošnja pomlad Murter, Krk, Šibenik, letošnja polovica dopusta bo namenjena odkrivanju Ugljana) ampak Pag je … sam ne vem zakaj, enostavno Pag.
LP, Škorpjon
Bila sva v Breli v Dalmaciji.Z letalom je super stvar.40 min. z Brnika do Splita.Čudovit hotel Marina,miren okoliš,lepe sprehajalne poti ob morju,veliko borovih gozdičkov,morje kristalno čisto,plaža peščena,brez skal ali kamenja.Skratka vse super in lepo.Sobe s klimo,hladilnikom sodobno opremljene.Zvečer pa v bližini živa glasba.Kaj še dodati kot:en teden je prekratko.
Forum je zaprt za komentiranje.