kam če imaš s sabo dva psa
tudi sama imam problem, lani sva bila na M. Losinju v hotelu, letos pa so prepovedali pse tudi v bungalovih, nesramno, to pa samo zato, ker imamo psicko dobermanko……..ki pa je tako pridna in solana, da sploh niso vedeli, da je v hotelu…..direktor pravi, da se gostje bojijo…..
ako d ne vem, kaj bova letos, ne bi je rada pustila doma….Za prvomajske praznike smo bili v Rovinju, v apartmaju, imeli smo dva psa, dobermanko in airedale terierja, tam niso komplicirali, samo jaz bi raje sla bolj v dalmacijo………ce slucajno kaj izves, potem prosim javi. Kaksna psa pa imate???
LP, metka
NIKAMOR.(razen kam na samotne plaže, kjer ni drugih ljudi).
Najbolj mi gre na živce, ko se na plaži polni ljudi znajdejo psi, ter jih lastniki kopajo med otroci. Potem se pa še otresajo ter zmočijo vse okoli sebe.
Ne razumem lastnikov, kako to da niso uvidevni do drugih okoli sebe.
Zato bi pse prepovedala na javnih plažah in drugih kopališčih.
Sicer imam rada živali, vendar vse do ene mere.
Brez zamere!
Da še jaz dodam svoje mnenje!
Tudi jaz imam psičko-zlato prinašalko.Zelo ljubezniva, prijazna,…Tudi mi smo že šli z njo na počitnice, na morje, v hribe, k jezeru(kampiranje na Bledu).Normalno je , da se bo pes želel kopati (vsaj moj), vendar kot lastnica MORAM paziti na to, da je ne bom spustila v vodo na plaži polni ljudi, ker mi je čisto samoumevno, da pač vsi ne marajo psov, sploh pa ne tistega, ko se pes zunaj otrese…
Priznam, tudi meni , pa imam rada pse, ni prijetno, ko na morju pričofota kakšen tuj pes, ki ga ne poznam in se v moji bližini otresa, pa valja,…
Če imaš psa, se moraš zavedati, da je to nekakšna odgovornost in obveza in ne moreš z njim kar na prvo plažo. Res je včasih težko najti samotne zalivčke, sploh v najvišji sezoni, vendar je to potrebno vzeti v zakup.
Lep pozdrav
Tocno tako Pipi, se popolnoma strinjam s tabo, ne vem, zakaj se pes ne bi smel kopat v morju, tako kot vsi ostali, sigurno da ga ne spustis med otroke in da ne dovolis, da se stresa tam kjer vsi lezijo, to se strinjam, odvisno od vzgoje psa…….vse ostalo pa je absurd…..Nikjer ne pise, da moras s psom na samotni otok in tega nikoli ne boste dosegli, govorim za ?????? (ki se ne upa podpisat) in podobne…
Draga Pipi, Metka in njim podobne!
Se sploh kdaj pogledate v ogledalo? Mislim, da nikoli, ker bi se preveč zgrozile.
Če ne znate ločit psa od človeka, potem je sploh škoda, da nekaj pametujete in modrujete, ker ne boste nikoli dosegle, da nas prepričate, da je zdravo se skupaj kopat s psom.
Ali ni dosti drugih bolezni?
Sicer je pa škoda besed!!!!!!!!!
Maja
Glede psov in kopanja v morju je pa tako, da psi ne onesnažujejo morja, otroci v vodo lulajo, nekateri tudi kakajo, prav tako gremo tako odrasli kot otroci v vodo namazani z vsemogočimi zaščitnimi faktorji, ki krepko onesnažujejo vodo. Sprašujem vas, kaj pa
ribe v vodi, saj so tudi one umazane, pa še kakšna je poginula, brez glave, ……
Kaj ko ne bi razmišljali kamenodobno ? Kaj pravite ?
Na morje hodim v kamp, kjer biti s psom ni problem… In ugotavljam, da problem sploh niso psi ampak čolni in gliserji, ki jih je vedno več, tudi privezanih ob obali, da se včasih ne da niti v vodo!! In okoli njih plavajo madeži od bencina in svinjarija… To je po mojem dosti večji problem kot to, da gre pes v vodo…. Morda je res bolje, da ne gre, ker bo dobil na dlako bencin in svinjarijo!!!
Po obali se valjajo tudio razni ježki in školjke, ki jih otroci dajo sušit, da ubogi poginejo na soncu, vse to smrdi in se drobi po obali (jaz jih če je le še pravočasno, pridno mečem nazaj in če imam priliko obzirno razložim otroku, da bitje trpi in umre…- kar bi morali storiti seveda že starši..)
Razumem, da se odvijajo polemike okrog tega, da so eno totalno proti, eno za…
Ne razumem pa tonov, v katerem se nekateri tule pogovarjajo…
Lastniki psov seveda morajo biti obzirni in pazljivi.
Vsem, ki pa mislijo, da bolhe, bolezen in kaj vem kaj še, kar hlapi iz psov in skače na mimoidoče, samo da ga pogledajo, pa svetujem da si med dopustom preberejo kako kvalitetno knjigo o psih da se bodo malo bolje počutili, ko jih bo kdo posiljeval s pasjo prisotnostjo..
Ti bodi pa kar tiho z obzirnostjo lastnikov psov!!!
Bolj neobzirnih ljudi nisem videl, kot so lastniki psov, ki živijo v blokih…
Z njimi imam skoraj vsakodnevne opravke. V bližini imamo hišo in nekaj zelenice in jih opazujem…kadar pes opravlja svojo potrebo, najprej gledajo okrog, če jih kdo gleda, če opazijo, da jih kdo vidi, se hitro stran obrnejo, kot da ne vidijo, da njihov pes sirje pred vhodom v hišo. Kadar pa jih zalotim pri delu in jim rečem, če posodim vrečko, da pospravijo, nekateri enostavno preslišijo, kot da sem nobody, eni rečejo da bodo kasneje pospravli, eni ti odgovarjajo “češ kdo si ti, zase se brigaj” eni se zgovarjajo, da je tko mal pokakal…med ta prve spadaj tudi znane osebnosti kot je bivša urednica Jane B. J…..do sedaj je le en fant pospravil za seboj, pa še to verjeten sam zato, ker ga je moja žena presenetila in mu je tudi prijazno posodila vrečko :)))
Ravno včeraj sem videl na tržnici, kako je neka ženska kupovala sadje, njen pes pa je veselo lizal in grizljal sadje v gajbicah….
Tudi jaz sem imel že dva psa (to je več kot 20 let), pa ni nikdar kakal po tujih zemljiščih ali kakorkoli škodoval drugim….
Ti pa misliš, da se taki ljudje in njihovi psi na plažah obnašajo vzorno…ti mogoče ja, večina pa ne!!!
Saj še ljudje brez psov puščajo svinjarijo na plažah…kaj šele, če majo še pse s seboj… :)))
Forum je zaprt za komentiranje.