Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kam bi še lahko šel?

Kam bi še lahko šel?

Upam.da vprašanje ni preveč naduto.Namreč prepotovali smo dobršen del evrope.Hrvaško,grčijo tunizijo,egipt malto,korziko,sardinijo,malorko,menorko,ciper.Ter tudi na karibih smo bili in sicer v Dominikanski republiki.Vprašanje je kaj je še vrednega za videti?Predvsem nas zanimajo plaže s turkiznim morjem in dosti zabave.Hrvaške ne predlagajte,ker tja že deset let na hodimo in se niti nočemo vrniti tja.Je kdo bil na Formenteri ali na portugalskem?

Odvisno, kaj želite videti. Vas zanimajo samo obale ali tudi znamenitosti?
Španija ima lepe obale, pa čudovita stara mest tudi v notranjosti, isto velja za Portugalsko in Italijo. Španija ima poleg Balearskih otokov tudi Kanarske, Portugalska Azore in Madeiro, Italija Sicilijo in Eolske otoke, pa Capri.
Na Karibih imaš otokov, kolikor hočeš, poleg tega južno in srednjeameriške države.
Poleg tega ti predlagam še Črno goro, ki ima tudi čudovito obalo, zabave pa ogromno na vsakem koraku-

Zanimajo nas predvsem plaže,samostani in zgodovina pa ne preveč.Si že bil na Capriju ali Medeiri?Kanarski otoki nas ne privlačijo preveč,ker je kolega bil tam in je rekel,da so visoki valovi in hladno morje tudi na vrhuncu sezone.

Na Madeiri že.na Capriju ne.
Na Kanarskih sem bila velikokrat, pa še bom šla. Atlantik pa je pač Atlantik, imaš pa na Kanarcih kaj videti.
Ampak mene zanima ravno obratno kot tebe, plaže so mi zadnja skrb, čeprav se tudi kopam. V morju.
Meni bi se zdelo strašno škoda, če bi nekam odpotovala in bi ves čas dopusta preležala na plažah. Če bi hotela ležati na plaži, potem bi šla v Izolo ali Portorož, plaža kot plaža, pa še veliko ceneje je.

Aja, še tole:
Sem bila tudi v Dominikani: 90% ljudi je 14 dni ležalo ob hotelskem bazenu, niso se kopali v morju. Plaža pa čudovita, z belim peskom in toplim morjrm. Midva sva vsak drugi dan šla na izlet in videla ogromno.
Sicer vsak po svoje, ampak meni se zdi ležanje ob bazenu in celodnevno popivanje metanje denarja skozi okno.

3456
Naj povem,da mi nismo taki,da bi samo ležali na plaži ali pred bazenom.Daleč od tega.Vedno rentamo avto in raziskujemo okolico in znamenitosti.Rekel sem le,da me samostani ne zanimajo.
Na Dominikanski pa sem se tudi jaz čudil Angležem in Kanadčanom,kateri so cele dneve ležali pri bazenu in pili all inclusive pivo.Ne morš verjet res.Boljše da bi bli doma na bazenu.Midva sva šla na 4 izlete in sicer Minatti park,offroad z bugiji,otok Saona in Juanillo beach.Žal nama je da nisva plavala z delfini,izlet na Samano pa se nama je zdel predrag.Midva sva bila v Bavaru.Kje si bila ti?

Portugalska je lepa, a morje je mrzlo in razen na južni obali ni ravno za kopat. Tudi zaradi visokih valov in močnih tokov.
Španija je super, ampak plaže niso glih za dol past.

ys
Saj ravno zaradi hladnega morja me odbijata Portugalska in Kanarski.Drugače pa mogoče Španska celina nima plaž za dol past.Ker Menorka in Malorka imata krasne.Nekaj jih je tudi na Ibici.

Meni najlepše plače so v Grčiji. Mi smo bili že 4x, vsakič drugje in nikoli razočarani. S tem da tudi ne ždimo cel dopust v enek kraju.
Lepa je tudi Sicilija, pa Jug Italije.

Tudi mi smo bili že 3x v Grčiji.Plaže so lepše kot hrvaške,niso pa med najlepšimi v evropi.Bili smo na Krfu,Kefaloniji in Rodosu.Meni najlepše plaže so na Malorki.Pri tem pa je najbolj pomemben odnos domačina do mene.
Primer:Če v gostilni v španiji razbiješ kozarec,pride kelnar in reče “are you OK?”
Če razbiješ kozarec v grčiji,te kelnar vpraša”do you want anything else to drink?”
Če razbiješ kozarec na hrvaškem ti kelnar reče”jao ludi slovenci šta ste mi uradili”
In ta odnos meni največ pomeni.

Se strinjam. Zato tud mi ne hodimo na Hr.

No meni je od zaenkrat videnih Grških otokov Kreta ostala v najlepšem spominu. Prav zaradi odnosa do turistov. Pa tud plaže niso slabe.

Sicilija, Sardinija… Blizu, vendar zelo lepo. Zelenortski otoki so mi tudi všeč, slično tudi na Madeiri…

Drugače pa Pacifik… Kar nekaj lepih otokov in presenetljivo drugačen način življenja…

Mari63
Na Siciliji še nismo bili,bomo enkrat šli.
Na Sardiniji smo bili in je super.Kar se morja tiče je Sardinija kot evropski karibi.
Vožnja z avtom in trajektom traja kot nekam v južno dalmacijo.
Še lepša se mi zdi Korzika.
Ko sem bil v osnovni šoli so nam tovarišice govorile,da imamo najlepše morje na svetu.Jaz sem jim verjel.A ko sem šel nato na Malorko,sem spoznal,kako so nas basali.Da ne omenjam Dominikanske.To pa je popoln dopust.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close