Kalifornija! :D
Živjo,
v zacetku poletja grem v Kalifornijo,natancneje k moji sestricni v San Francisco…tam bom 1 mesec, tako da bom imel ogromno casa za vse precekirat…zanima me kaj je res tisto top, katera mesta obiskati,kaj delati…
zanimajo me tudi kaksni zabaviscni parki ali kaksne zabavne stvari, ki jih v sloveniji ne najdemo..
hvala in lep pozdrav
Že samo mesto je zelo zanimivo in primerno za par dni.
Zanimiva je cesta od SF do LA ob obali, slikovita, slap direktno v morje, lepa obala, tjulenji, morske krave, zelo bogato opremljen in urejen Hearst Castle.
J od mesta turistično mesto Monterey ter polotok s krožno cesto, lepimi razgledi in razkošnimi vilami.
S od mesta Napa Valley.
Priporočam najem avtomobila in krožno potovanje ob obali do LA in nato po celini nazaj, mimo Sekvoja parka in Yosemitov. Časa je dovolj. Mogoče celo Lake Tahoe.
Mogoče pride v poštev Six Flags zabaviščni park. Mi smo bili v tistem v LA, je pa tudi v SF. Poznaš? Sami vlakci smrti, tudi zelo hudi.
San Francisco je zelo lepo mesto, kar v miru si ga oglej. Za enodnevni izlet so primerni Alcatraz, Marin County na drugi strani mosta Golden Gate in pa izjemen akvarij v Montereyu, univerzi Stanford in Berkeley. Največji zabaviščni park v bližini SF je Six Flags Great America.
Če bi rad videl več od ZDA in si se pripravljen malce več voziti pa je najem avta idealan rešitev, za en teden te pride ta mali terenec(npr Toyota RAV4 ali podobno) cca 200€ z vsem vključenim (tudi z enim polnim tankom bencina), kakšen kabriolet pa malce več, manjših avtov se skoraj ne splača jemati. Če si vzameš en teden časa je najlepše iti po obali do LA, kar ti vzame dan do dva. Sam LA je meni osebno brez zveze, v nekaj urah ga imaš dovolj, lahko pa si ogledaš Disneyland, tam sta v bistvu dva parka, eden bolj otroški in eden bolj avanturistični. Drugi tak park v LA je Knott’s Berry farm, najstarejši zabaviščni park v Ameriki, je pa v LA tudi Six Flags park(ti so običajno najbolj adrenalinski). Iz LA greš lahko do Las Vegasa (cca 5h vožnje), samo ne to iti čez vikend, ker bo gneča na cestah, v hotelih in še precej dražje bo. Iz Vegasa pojdi potem skozi Dolino Smrti (Death Valley) do Mono Lake in mesta duhov Bodie, nato pa preko prelaza Tioga v Yosemite ter od tam v San Francisco. Na tem zadnjem odseku si lahko ogledaš še prizorišča zlate mrzlice, ki je leta 1849 pravzaprav povzročila nastanke Kalifornije. Ta celotna tura je cca 2100 km, 24h vožnje po izračunu Google Maps.
Letalske karte bom verjetno kupil kar prek letalske.com, saj mislm da se najceneje pridem cez.
Za avto pa se ne vem, verjetno kaksen hertz ali kaj podobnega. Verjetno bom potoval kar z letali saj se bom najverjetnjeje na poti domov ustavil se v New Yorku za kaksne 3-5 dni.
Zanima me se, ce je veliko ”guzve” v teh zabaviscnih parkih in kdaj je najprimernejše iti(kateri dan v tednu),
zelo mi je vsec pot San Francisco-Los Angeles-Las Vegas-San Francisco…
Imate se kaksne ideje, taksne posebne kam iti,kaj si ogledati? 😀
Forum je zaprt za komentiranje.