Najdi forum

Kalčki

Pozdravljeni!

Zanima me, ča pripravljate kalčke še kako drugače kot v solati. Prav bi mi prišel tudi kakšen preizkušen recept.
V glavnem kalimo pšenico, redkvico in krešo. Kateri so pa najbolj všeč vam?

Lep pozdrav in veliko, veliko sonca!
EvaP

Lep pozdrav, EvaP

Jaz sem poskusila kalčke na hitro opražiti in jih postregla kot dodatek mesu ali zelenjavi, ampak sem to prakso opustila. Kalčke je škoda kakorkoli termično obdelovati, saj so surovi ne samo zdravi, pač pa tudi dobri.

Morda pa katera zna še kako drugače pripraviti kalčke?

lp
Modra

v glavnem uporabljam sojine kalcke in kalcke lucerne. kot je rekla modra,so najboljsi surovi. dodajam jih raznim solatam. vcasih tudi kar surove potresem cez testenine. za pomladanske zvitke in kislo pekoco juho je pac treba kalcke popraziti oz. pokuhati. edino tukaj jih tako pripravim. lp petra

Jaz vglavnem kalim seme Alfaalfa. Na kos kruha namažem kakšen mlečni namaz gor pa naložim še kalčke ali pa jih kar sproti nosim v usta.
Včasih dam kaliti tudi brokoli, pa gorčično seme ali pa redkvice. Te so rahlo pekoče in jih dajem predvsem v solate.

LP Nika

Nika, na kakšen način pa ti kališ? Imaš tisto posebno pripravo ali kar tako v steklenem kozarcu? Jaz bi tudi rada znala. V kozarcu sem že velikokrat poskusila, a ne uspe. Diši po gnilem, plesnivem. Prosim za natančen opis postopka.
Hvala
deka

Ja imam kalilnik. Kupila sem ga v Lučki v Kranju cca 4000 sit in se obnese super. V kozarcu ali kje drugje pa nisem niti probala. Postopek je čisto enostaven. Kalilnik je sestavljen iz štirih delov.Spodaj je posoda v katero natočiš vodo, potem so pa še tri enake le da imajo po dnu tanke reže (kot nekakšno cedilo) in jih naložiš ena na drugo. No v te “cedilčke” daš seme, ga zmočiš, semena lepo enakomerno razporediš po posodici in daš kaliti.
Enkrat ali dvakrat na dan jih še zmočiš ker rabijo veliko vlage in zamenjaš vodo v spodnji posodi.To je vse.

LP Nika

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close