kalcinacija rame – punkcija
Tudi jaz sem imela pred leti kalcinacijo. Sem šla samo k svoji zdravnici in dobila Naklofren in napotnico za protibolečenski fizioterapijo. Čakalna vrsta za fizioterapijo – pol leta. Ker Naklofen ni prijel, sem šla samoplačniško na to terapijo (ultrazvok in elektroterapijo) in si kupila Tens. To mi je pomagalo proti bolečinam.
Baje se vnetje rado ponovi. Tako da če se mi bo ponovilo, bom sigurno šla na UZ punkcijo. Ker so bolečine pri vnetju neznosne.
Mene je rama bolela 2 leti. Vedno bolj, ponoči sploh več nisem mogla spat. Roke nisem mogla dvignit višje od komolca ipd. Preden bi šla do zdravnika, sem se odločila še za zadnjo opcijo. Kupila sem kineziološki trak za ramo, si nalimala gor, po 14tih dneh je bolečina popustila. Zdaj imam že 2 meseca gor ta trak, jih menjam enkrat na teden in me ne boli. Najcenejši so v Hoferju, 2€ 4 kosi. Navodila za lepljenje so jasna.
Počasi bom trak opustila, pa da vidim kaj se bo zgodilo.
Kdor ima denar, naj gre na zasebno FT in sicer z UGV – udarnimi globinskimi valovi. To je najbolj učinkovita terapija proti kalcinacijam. Naše javno zdravstvo je seveda tako sposobno, da ravno te najbolj učinkovite terapije sploh ni v sistemu javnega zdravstva oz. javne fizioterapije, imajo pa jo seveda privatni izvajalci FT.
Poglejte si na spletu o FT z udarnimi globinskimi valovi. Če si tako terapijo lahko finančno privoščite, potem kar.
Meni je pomagala trimesečna kura z magnezijem, ramo sem redno dnevno mazala z magnezijevim oljem, dodala uživanje magnezijevega citrata, delala zmerne razgibalne vaje, po približno treh mesecih ni bilo več bolečin…. za vzdrževanje občasno še mažem, redno pa že pol leta uživam magnezij – citrat (magnezij direkt, diasporal) 250 – 400 mg dnevno. Omejila sem v tem času tudi mlečne izdelke.
Gibanje,razmigavanje rame,magnezij,mazanje rame z magnezijevim oljem je najboljša borba proti kalcinaciji,razen če niso prehude težave z celim ramenom.
Jaz nisem vedela,da težave v vratu in težave s karpalnim kanalom so mi še dodatno povzročale bolečino v rami in zbujanje ponoči zaradi mravljinčaste roke.
Če imaš preveč hude težave ti priporočam sunchi.si, ki ti vse razloži glede kalcinacije, mišic,opravi terapijo,pokaže vaje.Jaz sem bila samo na enem obisku in takoj čutila 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} olajšanje.Po kakem mesecu pa nobenh težav več.
Z mojo desno ramo je bilo zelo hudo. Preko horizontale je nisem mogel dvigniti in z desno roko niti približno nisem dosegel levega ramena.
K zdravniku nisem šel in najprej sem si jo mazal z vsemi žaubami in nič uspeha.
Potem sem na netu našel vaje za rame. Zdi se mi od Leka. Osvojil sem jih in začel sem z rednim ponavljanjem.
Druga faza je bila razizkovanje napak, ki jih delam. Ugotovil sem dvoje. Spim na hrbtu z rokami za glavo. To sem začel opuščsti in zadeva se je skupaj z vajami takoj v npr. letu iz moje stopnje 10, popravila na stopnjo 2 in niha med 0 in 2
.
Tudi med hojo v hrib, sprehodom delam vaje z ramenskim obročem…tudi s palicami v roki.
Kupil sem si tudi gvihte 2 x 2 kg in jih sedaj uporabljam doma. Npr. pri gledanju Tv. Se tudi vležem in z njimi delam vse živo…tudi za hrbtenico….
Opisal bi še drugo mojo napako, ki je vezana na delo….ne vem, če bo koga zanimalo…
Lp
Imela sem kalcinacijo in sem šla na punkcijo. Po punkciji je bilo boljše, ampak ne čisto dobro. Nato sem imela še fizioterapijo, in je bilo še malo boljše. Čez čas je bolečina čisto minila, vendar redno hodim na fitnes, kjer delam tudi vaje za ramenski obroč. Če vadbo malo zanemarim, se bolečina spet pojavlja. Mislim, da je bistveno, da se izvajao vaje za ramenski obroč.
Jaz sem imela to…bolecine neznosne in sem sla na punkcijo…po tem posegu je bolelo se bolj tisti dan,potem pa ne vec..po nasvetu zdravnika in ortopeda ne smem vec dvigovati tezkih stvari nad rameni…to upostevam in imam ze vec let mir…sem pa res pred tem dvigovala tezke stvari nad glavo…vso sreco in cim manj bolecin!!!
Previdno z trakovi. Lahko ti škodo naredijo ,če niso strokovno nameščeni. Če že najdi kakega fiziterapevta ,ki ti bo strokovno zlepil cca 10 do 15 EUR računajo z trakom vred.to kar pravi tista kupiti v hofru in jasna navodila v škatli to ne gre kar tako po domače ker ti lahko te kinezio traki naredijo škodo. Fizioterapevt ti prvo roko da v primeren položaj nato Zalika spet nekaj obrača tako roko kot ramo naprej lepi itd. Ni se za igrat kar po domače. Govorim iz lastnih izkušenj sem žal moral operirati obe rameni. Ker ni šlo drugače kot operacija. Dobro jaz sem imel še ostale stvari v rami. Ampak kar zadeva teh trakov vam povem da ti škodo dela če niso pravilno zaslepljeni. Pa draga moja trake imaš Max 5 dni nato si brez vsaj 10 dni. In potem lahko spet lepis. Malo si preberite strokovno literaturo preden si karkoli lepite. Pa seveda plavanje zelo pomaga.
Klara12355, 27.01.2021 ob 18:23
Jaz sem imela to…bolecine neznosne in sem sla na punkcijo…po tem posegu je bolelo se bolj tisti dan,potem pa ne vec..po nasvetu zdravnika in ortopeda ne smem vec dvigovati tezkih stvari nad rameni…to upostevam in imam ze vec let mir…sem pa res pred tem dvigovala tezke stvari nad glavo…vso sreco in cim manj bolecin!!!
Klara, mi lahko prosim malo opisete ta poseg. Imam kalcinacijo 16 mm pa kolebam ali bi to punkcijo, sicer slabo prenasam igle ali udarne valove.
Lpt
Forum je zaprt za komentiranje.