Najdi forum

Kalabrija

Z možem se odpravljava za 1 teden (z agencijo) v Kalabrijo, vem, ni veliko, ampak malce bova pa že lahko pokukala naokoli. Možnost nastanitve je na jonski in tirenski obali, kje je lepše, bolj zanimivo, manj gneče… Nekje sem brala, da je večji del tirenske obale že zelo natrpan s komercialnim turizmom, tudi ne najbolj čisto morje – je pa verjetno boljše izhodišče za kak skok do Sicilije? Kak nasvet – pa kaj zanimivega je za pogledat tam doli? Kako funkcionira javni prevoz? Je bolje rentat avto?
Vesela bom vsakega nasveta in mnenja.

LP, Mina

Če gresta na dopust samo za en teden ni nikakršnega smisla v tem, da skačeta še na Siclijo, (razen, če je cilj to, da se pohvalita, kje vse sta bila, namesto da bi stvari zares videla). Sama kalabrija je dovolj velika in dovolj zanimiva tudi za več kot teden dni.

Ja, tisti ”skok na Sicilijo” je bil mišljen kot možnost – dokler nisi tam, pa res ne moreš vedeti, kaj bo za videt in počet. Saj prav zato sem pa prosila za kak namig, kako in kaj in kam – kolikor poznam Italijo (do Rima), je povsod veliko za videt in vem, da je 1 teden zelo malo, ampak za prvi vtis bo že. Torej, še vedno čakam kakšno izkušnjo ”iz prve roke”.

LP, M

S Kalabrijo res nimam izkušnje, vendar menim, da razen, če bosta potovala avgusta v času italjanskih dopustov, gneče ne bi smelo biti niti na zahodni obali. Kalabrija (baje) še ni tako turistično razvita, kot na primer Sicilija, za videti je pa prav tako baje, ogromno. Za ogled Sicilije pa bolj priporočam svoj, vsaj 14 dnevni program, saj je velika tako kot slovenija in z množico krajev vrednih ogleda.

V kalabriji sem bil pred leti par dni na poti iz Sicilije, kakšnega posebnega vtisa mi obala pri Tarantu ni napravila, dolgčas, menda je na zahodni obali več turizma.Mogoče sem bil preveč pod vtisom Sicilije, kjer res rabiš par tednov.
Na tem koncu sem si ogledal lepo pokrajino Bazilikato, vožnja po lepi pokrajini, oljke. Tam doli so posebnost majhne okrogle kamnite hišice, podobne kot v Istri. Kraja kamor hodijo naši romarji nisem našel, ne sme pa se zgrešiti razgleda z veličastnega Castel del monte, grad, ki so ga postavili križarji. Mogoče se splača pogledati še na kakšno turistično agencijo, ki nudi nekajdnevne avtobusne izlete na ta manj razviti del Italije.
Vino in ribe!!!
Do tam je vožnje cca 1100 km, ravno prav za en dan vožnje z lastnim avtom, neodvisni izleti do Scile , Karibda pa za drugič.

Srečno!
abs

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close