Kaktus ušesnik
Saj vem da tole ne spada ravno na ta forum ampak zdi se mi da bo vseeno kdo vedel.
Imam 5 let starega nemškega ovčarja ki ze 3 leta vsako pomlad trpi zaradi vnetih uses. Do poletja nam ga s kapljicami vedno uspe pozdravit..do letos. Kapljice ne pomagajo več, veterinar ne ve kaj naj storimo. Mozna je operacija (potem bi bil čisto gluh), ni pa sploh rečeno da bi prezivel. Vet. svetuje se naprej zdravljenje s kapljicami. Ko mu jih dajemo pomaga, takoj ko jih nehamo se poslabsa. Kuza cvili in joka, stresa z glavo, čisto se je umiril.. smili se nam.
Zadnjič mi je prijateljica omenila nek kaktus, iz kateraga izstisnes sok in ga vlijes v uho. Naj bi zelo pomagal. Ima katera od vas izkusnje s tem? Ali res pomaga? (uporabljali naj bi ga v glavnem pri otrocih, je kdo ze poskusil na zivali?)
Oprostite za neumestno vprasanje
LP
Baje res deluje. Kolegica redno zdravi s tem otroška ušesa in prisega nanj. Poznamo ga pa kot natresk. Jaz sem sicer imela poganjke, pa mi žal niso uspeli.
Kadar je pa naš kuža imel vneta ušesa, smo v jajčni lupini segreli nekaj kapljic olivnega olja in mu jih nakapali v uho. In je res hitro pomagalo.
Jaz bi na tvojem mestu poskusila z natreskom (ušesnikom) tudi pri kužku. Upam, da mu bo pomagalo.
mi smo imeli prvo kuzo-seter-,ki je par let trpela zaradi uses! zdravili smo jo s kapljicami in antibiotiki/tablete/. stvar se je pomirila….v nekaj letih!! zadnjic je imela primotren /pribl.tako/. po tistem so se vnetja cudezno nehala!?
kaktus o katerem pises se imenjuje natresk /ali netresk/ raste povsod po slo…bolj na kamnitih tleh,zidovih… kapljice naj bi pomagale pri vnetju uses. osebno tega nisem nikoli uporabljala. mi je pa kolegica v sl. povedala,da je njenemu sinu pomagalo!? poiskusi,skode sigurno ne bo !!
mogoce probaj se s primotrenom/tablete/,ce ze nisi !?
kot pravim, ne vem, ali je bil tocno ta antibiotik odlocilen, ali pa je bil to zgolj slucaj-splet okoliscin !?
kuzku zelim cimprejsnje in cimboljse okrevanje !! lp petra
Lahko poizkusiš, škoditi ne more – saj so vsa “živalska” zdravila v bistvu tudi humana, samo doziranje je drugačno. Torej tudi ljudska zdravila ne morejo škoditi.
Bi te pa vprašala katere kapljice si imela? Naši psički zdravimo vnetja zgolj z Otonazolom, zelo pomaga, predvsem pa hitro. Če tega še niste imeli, priporočam. Če boš rabila me kontaktiraj na email (sonce_rumeno@email.si), ker imam doma taveliko dozo, pa bo prej rok potekel kot jo bom porabila. Kolegica je psičko zdravila z nekimi drugimi kapljicami, pa ji tudi niso več pomagale, veterinar pa za te sploh povedal ni ;-((. Upam da imate vi kaj bojšega doktorja ;-)).
hvala za odgovore, kaktus imam ze doma, bom jutri poskusila..
sonce-rumeno: ne bi vedela katere kapljice točno imam, saj jih naredi (zmesa) veterinar sam in so v navadni flaski brez napisa. kuzu je namreč vzel bris iz usesa in poslal v laboratorij,tam so ugotovili katera bakterija točno je in glede na to je potem skupaj zmesal prave kapljice. 10dni mu jih moram dajat, danes je 8 dan in pes zgleda ze skoraj normalen,kot da ga nič ne boli, ampak sem nekako ze navajena da bo po 3h dneh spet po starem.. teh terapij smo namreč imeli ze ogroomno. me zanima kako bojo učinkovale kapljice.
lp
Forum je zaprt za komentiranje.