Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kaktus-polodovi

kaktus-polodovi

dobila sem kar nekaj polodov kaktusa-ime zal pozabila !! :))
oranzni,jajcasti plodovi, z neeeznimi (in nadleznimi :!) ) bodicami. olupili smo jih v rokavicah. jedli narezane-nic posebnega. potem sem jih narezala na kolobarje,posula malo s sladkorjem + vanilij,poskropila z lim.sokom in v hladilnik. lepo osvezujoce !! ima se katera kakrsnekoli izkusnje s tem….se priporocam !! lp petra

ce ni to-” fiki d’ indi”-pisem foneticno!!?? rekli so sicer nekaj drugega!? ?? lp petra

Kolikor vem, se jim res reče kaktusove fige (mislim da tisto ‘fiki’ lahko vzameš kot figo)
Drugače gre pa za kaktus iz rodu opuncij in glede na bodice samega kaktusa so te bodice resnično nežne!
Žal pa načinov priprave ne poznam!
LP!
Gordy

gordy ******************************** <http://gordy.moj-album.com/> ******************************** TVOJ DAN BO ŠEL V TISTO SMER KOT KOTIČKI TVOJIH UST. DIAN RITTERS ********************************

Reče se jim tudi opuncije ali kaktusove fige. Tudi jaz načinov priprave žal ne poznam.

Tudi jaz poznam samo ta način, da sadež olupiš, si vzameš čas, da si iz rok pobereš bodice :-))) in ga poješ. Meni sicer ni slab, kaj posebnega pa tudi ne. Sem razmišljala, kakšna bi bila marmelada.

V Strunjanu je svoje case rastel velik grm teh opuncij. Jedli smo jih tako kot je povedala Avena in se katera… Oce jih je spoznal na Sardiniji in toliko pripovedoval o njih. Baje se jih nabira po jutranji rosi, ker se bodice takrat lazje odstranijo.
Ko sem sama prvic pokusila, sam bila kar malce razocarana. Oceta je med vojno ( taborisce za slovenske fante) verjetno lakota mocno grudila, da jih je povzdigoval v nebesa:)) Lp

babi,od tam meni ime-fiki d/ indi!! tudi moj oce je to stvar poznal iz sardinije! opuncija je pa po nase. potem stima !!
avena,marmelada bi bila cisto o.k. !! na to sem ze pomislila!?
mogoce jo bom pa kar naredila…. lp petra

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close