Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kakšno smetano

kakšno smetano

Ko tole malo berem, se mi zdi da nimam pojma. Zanima pa me kdaj se uporablja posamezno vrsto smetane za omake (kisla, sladka) oz. zgoščanje.

Stvar okusa? Za kremne juhe uporabljam izključno kislo. Če jo že dam v kako omako k zrezkom pa uporabim sladko. Torteline zabelim s sladko ( smetana za kuhanje, ker je bolj gosta). Zadnjič je bila debata na kulinariki pri Piščančjem žuru – vsaka po svoje.
Moje mnenje: k bolj finim okusom se poda bolj sladka, k bolj grobim pa kisla. Ni pa to pravilo. Za znat kaj ti je všeč, moraš provat.

Se kar strinjam, da je to stvar okusa. Jaz večinoma uporabljam kislo, pa bolj zato, ker je vedno pri hiši, sladko pa kupujem bolj namensko.
Kot dodatek omakam uporabljam vedno kislo, če pa delam prav smetanovo omako, potem pa sladko. Ko smo že bili pri Piščančjem žuru, tam uporabim sladko, pa še malo belega vina dodam, da da aromo, pa še omake je več.

Tudi jaz podobno kot Avena uporabljam kislo,ker je zmeraj v hladilniku.Če delam kakšno omako iz gob je pa za moj okus boljša sladka…

Zadnjič sem nekje slišala (morda prebrala) da je prav vseeno katero smetano uporabljamo pri kuhanju – ali kislo ali sladko. Verjetno je res stvar okusa. Jaz za smetanovo omako uporabljam tisto sladko za kuhanje.

Saj sem to ze enkrat napisala, da me vedno cudi, da sladka smetana omake
lepse zgosti kot kisla. Vidim pri sestri. V zelenjavno minestro si ostali dajo zlico kisle, ko je ze na krozniku. Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close