kakšno pecivo iz 10 beljakov
to naredi, meni je bilo ful dobro
Skopirano iz prehrane:
Biskvit:
8 beljakov stepi v sneg dodaj 20 dag kokosove moke in en jogurtov lonček
sladkorja v prahu. Peci v ogreti pečici cca 20 minut v tortnem modelu.
Ta čas narediš kremo:
Stepi 1/2 l sladke smetane in dodaj 2 cremfix-a in malo sladkaj, postavi v hladilnik
Na sopari stopi 30 dag jedilne čokolade , dodaj 8 rumenjakov in vmešaj stepeno sladko smetano.
Ko je biskvit pečen nanj vlij tekočo kremo in postavi torto v hladilnik za 4 ure.
Za kepice, zmiksam beljake s ščepcem soli in ob stalnem mešanju dodajam še cca. toliko žlic sladkorja, kolikor je beljakov in mešam dalje, da se sladkor raztopi. Potem kepice (oblikujem s čajnima žličkama) zakuham v vrelo vodo (kuham cca. eno minuto pokrite) in jih prelagam s penovko na cedilo. Kepice pretresem v stekleno posodo in prelijem z bolj redkim pudingom. Vse skupaj je potrebno dobro ohladiti.
Vladka
Naj dodam še to, da se kepice sicer lahko kuha tudi na mleku, vendar ni razlike v okusu, je pa velika razlika pri kuhi, saj se mleko rado prijemlje in “smodi”, ker je potrebno kuhati kar nekaj rund, saj kepice narastejo in se jih kuha le po nekaj naenkrat. Jaz sem prišla do zaključka, da je precej enostavneje in prav tako dobro, če se kepice kuhajo na vodi.
Vladka
Hvala za hiter odgovor!
Samo, zdaj si mi zamešala štrene – sem mislila, da ne bo recepta danes in sem se namenila s knjigo na kavč, pa si me zafrknila. Nič, zdaj se mi ne da ropotat z mikserjem, grem vseeno na kavč (sem včeraj vse zlikala, ampak kaj, ko je trajalo do enih ponoči), kepice v pudingu bom pa jutri po kosilu delala. Saj vidim, da ni veliko dela. Če boš v tem času še kaj tu gor, mi prosim napiši, s koliko mleka skuhat puding – namesto pol litra, koliko?
Pa lahko nočko!
Recimo 3/4 litra mleka. Pa saj nimaš kaj zgrešiti, tudi pri nas je puding enkrat gostejši, drugič redkejši, danes je bil res tekoč, ker pač nimam pudinga, kot ga poznamo v Slo. in je potem težko ravno prav zamešat (mešam koruzni škrob in en prašek za puding, ki pa se precej drugače “obnaša”- se zgosti šele, ko se ohladi, prej pa je čisto tekoč).
Lahko noč!
Vladka
Forum je zaprt za komentiranje.