Kakšno kolo kupiti
Kakovost, da se ji priklonis 🙂
http://www.storck-bicycle.de/de/web-anz-bikes.asp?ID=3050&ID2=3053&sub=3000&objekt=Trekking Bikes&objekt3=Multiroad Carbon
Je precej vseeno, katero znamko kupiš, mogoče scotta malo preplačaš ali pa tudi ne. Bolj kot znamko bi jaz gledala opremo, ki jo ima kolo, ne bi recimo kupovala najcenejših diskov, ker se ti radi zvijejo in imaš kolo res lahko dosti na servisu. Po drugi strani dobre znamke spet ne dajejo gor neke noname opreme, tako da je v bistvu vseeno, sploh če prvič kupuješ. In glede na to, da tako pavšalno omenjaš specijalko, se mi zdi, da nujno najprej rabiš nekaj prevoženih kilometrov, (ne z njo) 🙂 🙂
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Ne kupujem prvič kolesa, ampak ga že mam. Zanj sem odštel borih 250€ in z njim prevozil cca3000km brez vsakih problemov ali menjave delov. Zares trpežno kolo. Moti me samo ker je kolo pretžko in ma majhne obroče 24 ???? Hotel bi ga zamenjat s kolesom, ki jih ima večje. Vsi vemo , da večji ko je obroč, lažje je poganjat. Mar ne ???
O specjalki pa vse dobro, če bi vozil samo po asfaltu. Glede na to , da zaidem tudi na kakšno turo v hrib (makadam), se pa stvar malce zakomplicira. Tko sem na eni etapi potreboval dvakratni servis pnevmatike in si ne želim več. Torej specjalka zame odpade. Je pa luksuz na asfaltu, to se popolnoma strinjam.
http://www.roadbikereview.com/cat/latest-bikes/hybrid-bike/trek/7300-fx/prd_291128_5672crx.aspx
Takšnega poganjam že 12 let. 3000+- km na leto. Razen tistega kar je treba zamenjati po toliko letih, nobenih stroškov.
Kupujte kar ima čim več Slovenskega (da vsaj kdo v SLO kaj zasluži)
Če bi ljudje gledali bolj na razmerje cena/kvaliteta, bi brez težav kupili tudi kakšno kolo, ki ni ravno najbolj zveneče znamke. Sploh še, ker kolo je toliko enostavna reč, da z malo spretnosti in kakšnim ključem/orodjem si ga lahko vsak sam poservisira, če bi se ravno kaj pokvarilo.
Veliko ljudi si pa kupi kolo, da se z njim tudi postavi, pokaže pred drugimi. Za ta namen pa je zelo pomembno kakšne znamke je in koliko smo plačali zanj…..
Sori, On, tle si pa brcnil v temo! Kvalitetno kolo ni poceni, pa naj bo “zveneče” znamke ali ne. Dobro je, da bodoči kolesar ve, po kaki podlagi se bo največ vozil, ali ga bo imel za dolge ture ali si utiral pot po neznanem neobljudenem terenu, ali je bolj nedeljske vrste ali gre ven tud ob dežju ipd. …
Osebno bi kupla trekinga samo v primeru, da bi želela popotovat po državah, torej res večinoma asfalt, dolge ture in ko naložiš dve torbi, se teža kolesa zelo pozna.
Druga kolegica ima Fisherja (trek), drag in zelo kvaliteten bajk. Se dosti fura po cestah in goni na hribe in se ji nemalokrat zgodi, da je treba zračnico zamenat (krpa več nihče:) Zamenaš v 10 minutah, napumpaš in greš dalje.
No saj se strinjava. Lahko si človek kupi kvalitetno kolo ali pa “kvalitetno” za malo denarja, če mu je cilj se vozit kjerkoli že in bo z njim zadovoljen, če ga pa rabi za šminko potem pa……
Sam imam še tistega starega “dirkalca”, ki sem ga dobil za birmo…… veš koliko let ga že “gonim” pa še kar gre brez, da bi ga kaj veliko šraufal?
Najbrž zato ker ima odličen “motor”…..ccccc
priporocam: http://www.extremevital.com/bikes/moska-treking-hibrid-kolesa-c-1_373.html%5B/quote%5D
spet reklama o zapravljanju našega denarja v tujini ☻
JS znižati plače za 1/4 takoj!!
uvesti participacije za študij
ukiniti brezplačne malice in subvencionirane prevoze, oglede muzejev, razstav, prireditev …
pa bencin / nafto podražiti za 20%
…in uvest vožnjo na kolesih narejenih doma in naj bodo vsaj tandem, da ne bomo preveč potratni z gumami!
NM ti boš našel par ali si tolk načelen, da boš sam gonil tandemca? :)))))))[/quote]
jaz “delam” z glavo — ne z “nogami”
in ne podtikaj o čemer ne pišem, ker deluješ kot palica med špice ☻
in nimaš zadosti dobrih performans, da bi bil meni za “zamurca”
No vidim , da ste se kar razpisali medtem ko sem bil zaseden.
Dejstvo je , da rabim kolo s katerim grem lahko tako po asfaltu in makadamu. Nekih ekstremnih down hill varjant pa se ne grem, k sem že preveč polomljen. Želim si le kolo s keterim bi se lažje fural, tko v hrib in po makadamu. Pa ne mislim tu na šminko , da bi se hodu po centru mesta razkazovat s kolesom naprimer za 5 000€. Moj razpon potrošnje je nekje tam med 700 in 1000 €.
Hotel sem le vedet če so vse kolesa enako dobra , ali mogoče katera znamaka odstopa od kvalitete.
Kar se tiče opreme pa itak je treba gledat , da ma shimano. Po možnosti XT varjanto. Sicer je dražja samo kvalitetnejša.
Za to ceno itak dobiš tako opremo, mogoče pri scottu xt, pri kaki bolj spregledani znamki pa lx, ampak to ni tako bistveno za nekoga, ki misli da bo na hitrosti pridobil samo zaradi večjih koles. Razlika med gorskim in trekking je v drži, v stabilnosti, v tem, da z enim lahko greš čez pločnik, z drugim pa jaz ravno ne bi, potem šele pride downhill… specialka je pa specialka. Vendar prvič kupuješ malo resnejše kolo in je čisto vseeno, morda malo sprobaš po trgovinah in se odločiš za tisto znamko-model, ki ti je pač najbolj všeč. To je cena za kolesa, ki so zadnja v mestu.. tako približno…
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Koliko km pa nameravaš letno prevozit?
Ne glej znamke, glej opremo. Scott je drugače znamka, ki jo predrago plačaš. Glej evropske bicikle, ne ameriških, če ti je pomebno kolo za kolesarjenje in ne kolo za hvalisanje.
Drugače pa je bolj pametno spraševat na kolesarskih forumih, tam imaš ogromno napisanega na tvojo temo.
24 colska kolesa imaš sedaj? Potem pa ali nič ne kolesariš ali pa se ti sanja ne o kolesih. To je namreč otroško kolo.
XT je višji rang kot LX s tem, da LX je bil nekoč, zdaj pa na novih kolesih ni več te opreme. Zdaj je LX nadomeščen z SLX.
Pa XT opreme ne dobiš za tak denar.
Zakaj mora biti ravno Shimano oprema? Kaj je s Sramom narobe?
Za ta denar dobiš drugače čisto dobro treking kolo ali solidno gorsko kolo ali pa slabo specialko.
Forum je zaprt za komentiranje.