Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kakšno hrano na izlet?

Kakšno hrano na izlet?

Čez vikend nas čaka izlet z mnogo vožnje. Glede na to, da je vključena samo večerja v soboto in zajtrk v nedeljo, potrebujemo nekaj hrane s sabo. Večino časa bomo na avtobusu. Verjetno ne bo časa za kosilo, tako je vsaj rečeno.

Kaj predlagate za vzeti s sabo? Kaj bo zdržalo 2 dni potovanja z avtobusom, pa da se ne pokvari?

Vedno ste polne idej, prosim, pomagajte tudi meni! 🙂

Pitulice :-))) To je univerzalna rešitev. Ali pa muffini, lahko sladki ali slani.

Mi ponavadi pripravimo ocvrte piščančje prsi (lepo zdržijo par dni), pa papriko (je zelo hvaležna za pot).
Na naslednjo pot pa vzamemo pitulice (zdaj, ko smo jih odkrili – zahvaljujoč MONovi Prehrani :-)) smo čisto zaljubljeni).
Pa oborožimo se s piškoti (za na pot iz praktičnih razlogov brez čokolade), jabolki, grisiniji in “študentsko hrano”.
Pa za take poti ponavadi vzamemo vodo z okusom (limona, jabolko,…), ker je dosti bolj “užitna” če ni mrzla.

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

Ja, tudi jaz razmisljam o zgoraj napisanem, kaj posebaj drugega mi ne pade napamet. No, na zadnji izlet sem vzela namesto sendvicev kar mafine in je bila prav fina malcka :-)).

----------------------------------------------- http://sonce-rumeno.moj-album.com/

Pohano meso in mrzla pečenka je meso, ki zdrži par dni. Aha pa pečeni polpeti, ki so dobri tudi mrzli.

Drugače pa piškoti, sadje (jabolka ali pomaranče, tudi grenivke),…

Lp, Ela S

Jaz za dvodnevni izlet ne bi jemala za malico mesa, doma vedno hranimo mesno hrano v hladilniku, zato se mi ne zdi najbolje za vročino na avtobusu (no ja saj je verjetno klima, pa vseeno).

Bolj primerno se mi zdi, sadje: jabolka, kakšna banana, marelice, kakšni grisini (grizljanje slanega peciva (grisini, palčke, krekerji) je tudi sicer primerno proti slabosti na vožnji), skoraj idealna malica so pitulice, pa kakšni rogljički – npr. gosence (slane) ali sladki francoski rogljički, tudi mafini.

Lahko pa narediš tudi kak sendvič z zelenjavo ali zelenjavnim namazom.
Npr.: polnovredna žemljica, prerezana, po obeh straneh premazana z zeliščnim maslom, notri rezina paradižnika, paprike ali kumare, rezina sira, rezina trdo kuhanega jajca, list solate, lahko tudi malce kalčkov, ali za “kljub vsemu mesojede” kak tunin namaz (pretlačena tuna, žlička kisle smetane, malo koruze, solatni list, paradižnikova rezina).

Pred kratkim sem bila na večdnevnem izletu in sem bila zadovoljna s svežo hrano, ki sem jo vzela s seboj. Nekaj pravil, ki jih bom upoštevala tudi naslednjič:

1. S seboj sem imela hladilno torbo (iz mehkega materiala) in v tisti del, kjer so bili “pingvini”, sem dala najmanj obstojno hrano (salame, solato, sir)

2. Salama, ki sem jo vzela s seboj je bila vakumsko pakirana (kuhan pršut, vratovina). Paradižnik sem narezala in ga dala v majhno plastično posodo. Rukolo (za sendviče) sem tudi dala v plastično posodo.

3. Kruh sem vnaprej zrezala in ga dala v vrečke, nisem pa vnaprej pripravila sendvičev, razen za isti dan izleta.

S seboj sem imela še polnozrnate piškote in jabolka, za tople obroke pa je poskrbel organizator.

Rezultat? Ko sem tretji dan ponujala “sveže ” narejene sendviče, so bili kolegi prijetno presenečeni, ker kljub svežemu paradižniku in rukoli sendviči niso bili nič pocasti (od paradižnikovega soka).

Sem pa imela malo več dela, ker sem sendviče pripravljala sproti .. s seboj sem morala obvezno imeti prtiček, serviete, vilice.

Ker ponavadi na izletih nagaja prebava, je po mojem bolje imeti s seboj več zelenjave in sadja, mogoče kakšno rogaško,.. vse pa je seveda stvar okusa.

Kuhana jajčka, štrudl se tudi dobro obnese, prepečenec in slani krekerji, suha kuhana klobasa in rebrca …
Lepo potovanje vam želim!

Iz lastnih izkušenj povem, da se toplotno obdelana hrana zelo dobro obdrži tudi pri višjih temperaturah (avtobus), vsekakor bolje kot razni sendviči ipd. Tudi vakumsko pakirani mesni izdelki dobro držijo. Kruh pa je najbolje speči doma, kakšne štručke ali žemljice katerim smo v testo dodali nekaj maščobe. Potem pa vsako posebej zavijemo v alu folijo. In kruh ostane svež tudi nekaj dni. Za pijačo pa svetujem razne vode z dodanimi okusi ali pa energijske pijače kot sta Gatorade in Powerade, ki sta tudi ne čisto mrzla užitna za pit, pa še izgubljeno energijo nam povrneta.
Pa bo še katera druga kaj dodala.
Pa prijetno popotovanje želim Julija.

Hvala, da ste mi ponudile toliko idej! Z veseljem jih bom uporabila!

PS: zdaj me ima, da bi šla kar za cel teden… 😉

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close