Kakšni so stroški tožbe brez odvetnika?
Me zanima, če ima kdo izkušnje, gre za delovno pravo:
Zaradi dejstva, da točno vem, kje je delodajalec naredil konkretne napake v postopku zaposlovanje in ocenjevanja poskusne dobe (bila ocenjena negativno in odpuščena), razmišljam, da bi vložila tožbo in to kar brez odvetnika.
Zdaj pa me zanima nekaj ključnih stvari:
– Ker gre za državni/javni zavod, je višja inštanca od direktorja vlada RS. A moram napisati pritožbo najprej njim, prede grem tožiti ali lahko to preskočim?
– Koliko približno stane vloga tožbe oz. pritožbe na delovno sodišče?
– Je res, da tudi, če izgubim, delodajalec svoje stroške nosi sam?
– V primeru da dobim tožbo in se delodajalec pritoži – koliko me to še dodatno stane, če sploh?
– Glede na to, da se bom prijavila na zavod za zaposlovanje, kjer mi (verjetno) glede na doseženo del. dobo pripada tri mesece nadomestila + če na sodišču zmagam in mi mora delodajalec izplačati plače za nazaj – kako se potem upošteva to nadomestilo? Vem edino to, da če se vmes zaposlim, mi mora delodajalec izplačati plače samo do takrat, ko sem bila brezposelna. Ne vem pa, kako je s tem nadomestilo plače… Ve kdo slučajno??
Verjamem, da so to (verjetno) kar kompleksna vprašanja, verjamem pa tudi, da bodo odgovori prišli prav še marsikomu drugemu, zato hvala za informacije že v naprej!
Žal nikjer na spletu nisem našla pravih informacij, ker je zelo malo takih tem.
Lp!
Forum je zaprt za komentiranje.