Kakšne stroške imate v večjih hišah
Imamo 300 m2 hišo, izolacija 10 cm. Stroški so
1400-1500 l kurilno olje/letno, notri imamo 22-23 stopinj. Ogrevamo 200 m. Torej cca 1700 eur/letno , kar znese mesečno povprečje 140 eur. Če je kurilno olje dražje, pa je cena višja. Sedaj je res ugoden.
RTV prispevek, smeti, voda=50 EUR mesečno
Elektrika 60 eur mesečno.
Skupaj 250 EUR. Se vam zdi to veliko? Meni se v primerjavi z stanovanji v blokih to ne zdi veliko.
Uyi, 15.02.2023 ob 13:48
Imamo 300 m2 hišo, izolacija 10 cm. Stroški so
1400-1500 l kurilno olje/letno, notri imamo 22-23 stopinj. Ogrevamo 200 m. Torej cca 1700 eur/letno , kar znese mesečno povprečje 140 eur. Če je kurilno olje dražje, pa je cena višja. Sedaj je res ugoden.
RTV prispevek, smeti, voda=50 EUR mesečno
Elektrika 60 eur mesečno.
Skupaj 250 EUR. Se vam zdi to veliko? Meni se v primerjavi z stanovanji v blokih to ne zdi veliko.
Skoraj identična kvadratura, skoraj identični stroški, vključno s kurilcem, vodo, elektriko. S tem, da mi ogrevamo cca 260 kvadratov, ker je v spodnjem štuku tudi stanovanje, not je sin s snaho. K tem stroškom prištejem še internet (optika) in mobilno telefonijo zame, za moža in mladoletno hčerko, skupaj 100€, se pravi nekako 350 € mesečno, dve družini, 6 ljudi.
Ne verjamem, da imate tako nizke stroške. Sploh s kurjavo ne. Mi imamo pol manjšo hišo, isto 10 cm izolacije, nova okna, pokurimo ca. 1.500 litrov na leto, termostat na 21.
Samo komunale (voda, smeti itd.) je za 58 eur, RTV seveda še 12. Elektrike okrog 65-75 eur. Za 300 kvadratov tem stroškom ne verjamem.
AF, 15.02.2023 ob 13:59
Ne verjamem, da imate tako nizke stroške. Sploh s kurjavo ne. Mi imamo pol manjšo hišo, isto 10 cm izolacije, nova okna, pokurimo ca. 1.500 litrov na leto, termostat na 21.
Samo komunale (voda, smeti itd.) je za 58 eur, RTV seveda še 12. Elektrike okrog 65-75 eur. Za 300 kvadratov tem stroškom ne verjamem.
Kar verjemi. Jaz imam 360 kvadratov, na elektriko kurim, pa imam samo 260 evrov skupnih stroškov, kurim na 24 pa še savno imamo. Gen.-i je zakon. Na kurilno niti pomislim več ne.
Jaz vidim spodaj pri sinu v stanovanju, kjer se je dodatno izoliralo, da skoraj ne rabijo kurjave, radiatorje so imeli vklopljene samo teden dni v najhujšem mrazu, pa še to so imeli mlačne, not pa 23 stopinj. Večino časa sploh ni nobene kurjave, poleti prižgejo kdaj klimo, ampak tudi vroče je veliko manj kot pred izolacijo.
Zgoraj moramo pa še okna zamenjati, prezračevanje urediti in tudi zrihtati fasado, pa bodo stroški še veliko nižji. Po moje nam bo ratalo ogrevanje samo tu in tam s klimami.
anonimno 3257, 15.02.2023 ob 14:00
in zakaj misliš, da so v bloku višji stroški? Mogoče, če se za razliko do vas več umivajo:) pri velikih hišah pa nanese vzdrževanje.
Budaletin, v bloku so višji stroški, če gledamo mesečno porabo. V hiši je samostojno, v bloku pa skladi in onako. Mamca plačuje brez najemnine 360 evrov…
Anonimno 6921, 15.02.2023 ob 14:00
jaz sem za december dal za 30m garsonjero za stroške 240€! Upravnik, ogrevanje, voda, smeti, elektrika, rezervni sklad (20e). Ja, noro! Januar in februar bo še več, ker bo ogrevanje večje..
Po moje v blokih upravniki ropajo ljudi pri belem dnevu. Da ne govorimo o računih za plin itd. Moja mama je za 37 kvadratov plačevala samo za ogrevanje VSAK MESEC 70 do 90 €. Kje je še upravnik in vse ostalo. Za tisto luknjo je mesečno plačevala isto kot mi za bajto 260 kvadratov.
Zakaj ne, 15.02.2023 ob 14:05
Budaletin, v bloku so višji stroški, če gledamo mesečno porabo. V hiši je samostojno, v bloku pa skladi in onako. Mamca plačuje brez najemnine 360 evrov…
Debilček, ko se kaj pokvari uniči na bajti, pri bajti ni sklada, kdo pa takrat plača? Ti, kretenček
Ne ni veliko.
Mi smo več stroškov imeli v bloku kot sedaj v še enkrat večji od stanovanja hiši. Hiša je 230 kvadratov, novogradnja, pasivna, stroški nižji kot pri vas. V bloku je bilo še miljon stvari, ki jih sedaj ni (hišnik, čistilka, dvigala, parking, zavarovanja, upravnik, rezervni sklad…). Pa še po kvadraturi veliko stvari obračunavajo in so bili res visoki stroški.
tudi tako, 15.02.2023 ob 14:08
Po moje v blokih upravniki ropajo ljudi pri belem dnevu. Da ne govorimo o računih za plin itd. Moja mama je za 37 kvadratov plačevala samo za ogrevanje VSAK MESEC 70 do 90 €. Kje je še upravnik in vse ostalo. Za tisto luknjo je mesečno plačevala isto kot mi za bajto 260 kvadratov.
jap! imam 30 kvadratov garsonjere v Lj in decembersko ogrevanje je bilo 130€ – samo ogrevanje! noro! januar in feb. bo še huje.
Anonimno 6921, 15.02.2023 ob 14:13
jap! imam 30 kvadratov garsonjere v Lj in decembersko ogrevanje je bilo 130€ – samo ogrevanje! noro! januar in feb. bo še huje.
Komu lažeš? Kmetavzar zarukan, ki Ljubljane še od daleč ni videl. Jaz živim v bloku LJ 60m2 in plačujemo 55€ za kurjavo na mesec
saj sklad se porabi za obnovo, je neke vrste skupno varčevanje. živel sem v novem bloku, ogrevanje je bilo na posamezno enoto max 600 evrov na leto. dodaten strošek je samo upravnik in vzdrževanje skupnih prostorov, ampak doma se tudi porabi denar za pucanje. V hiši je večji komfort, ki pa zahteva seveda tudi stalno vzdrževanje.
ogrevanja imate res malo. imam hišo kvadrature 150 m2 (ogrevano cca 110 m2) pa sem porabila za ogrevanje s kurilnim oljem 1.400 litrov letno, dokler je bilo ogrevanje na nafto.
se pravi, ali si kaj pozabila in imaš še kak kamin na drva.
jaz imam trenutno elektrike 110 (ogrevanje), 15 smeti 13, rtv, 42 komunala, skupaj 180EUR na mesec
haha591, 15.02.2023 ob 14:15
Komu lažeš? Kmetavzar zarukan, ki Ljubljane še od daleč ni videl. Jaz živim v bloku LJ 60m2 in plačujemo 55€ za kurjavo na mesec
ma dej, a res misliš da se zmišjujem, bebec! kar povprašaj malo naokrog, jaz poznam kar dosti ljudi, ki plačujejo enormne zneske za ogrevanje v Lj!
drugače imam pa še stanovanje, tam pa je bilo za januar:
100 EUR ogrevanje
50 EUR elektrika
40 EUR komunala
40 EUR upravnik (smeti, upravljanje, čiščenje, hišnik)
30 EUR rezervni sklad
torej skupaj 260 EUR
kar pomeni, da so obratovalni stroški 60 kvadratov stanovanja 40% višji, kot so obratovalni stroški za 150 kvadratov hiše.
haha591, 15.02.2023 ob 14:08
Debilček, ko se kaj pokvari uniči na bajti, pri bajti ni sklada, kdo pa takrat plača? Ti, kretenček
Preberi še enkrat, počas, da dojameš, tudi če se pokvari, so naši stroški v primerjavo posta zgoraj na 360 kvadratov skupno cenejše kot od gospe na 37. Boš sestavil počas puzzle?
Čebela_adela, 15.02.2023 ob 14:22
ogrevanja imate res malo. imam hišo kvadrature 150 m2 (ogrevano cca 110 m2) pa sem porabila za ogrevanje s kurilnim oljem 1.400 litrov letno, dokler je bilo ogrevanje na nafto.
se pravi, ali si kaj pozabila in imaš še kak kamin na drva.
jaz imam trenutno elektrike 110 (ogrevanje), 15 smeti 13, rtv, 42 komunala, skupaj 180EUR na mesec
Pomembno je tudi število ljudi. Mi nimamo kamina, niti ne dogrevamo s klimo. Tudi 1700 litrov na leto, 260 kvadratov, dve stanovanji, od tega eno praktično ne rabi kurjave, ker ima odlično izolacijo. Ogromno je v izolaciji, pri sinu je 15 cm izolacije. V večjem stanovanju cca 180 kvadratov je pa izolacija stara 25 let, mislim da je 7 cm. Ko to uredimo, bo še manj za kurjavo.
hiša lj, 15.02.2023 ob 14:32
Cca 230 kvadratov ogrevanja brez garaže.
Porabimo 2000l kurilnega olja, strošek je seveda odvisen od cene.
Voda cca 35, smeti cca 24, rtv 12,75, Nedeljski cca 7, skupaj okoli 80€.
Elektrika 180€.
Aja, pa telekomunikacije – mobilni, tv, internet 70€
Telekom telefon stacionarni pa cca. 18€
Hiša, nič izolacije, nova okna. Ogreva se 280 m2, vendar je senzor v dnevni nastavljen na 21 stopinj, ponoči in dopoldan pa na 18. Ogreavnje je okoli 2000 eur letno.
Elektrika – okoli 50 eur (poleti manj, pozimi kak euro več, vendar 60 eur ni bila nikoli).
RTV standard
komunala – 40 eur
voda (račun je posebej) 120 eur letno.
To je na grobo – potem pa še TV operater – 80 eur. zavarovanje 20 eur mesečno.
Ogrevanje 150 m2, hiša, mestni plin smo pri Gen-i, prejšnji mesec račun za december 300 eur, ta mesec račun za januar 280 eur. Ogrevamo na 23 stopinj, hodimo v kratkih rokavih, Tako nam odgovarja. S tem, da smo dobili ta mesec od Gen-i obvestilo, da smo prihranili v zadnjih treh mesecih 22% plina glede na lansko porabo in imamo za naslednji mesec 26 eur dobropisa pri računu.
Elektrike imamo okoli 90 eur. Imamo 1 eur dobropisa pri Gen-i drug mesec. -))
Telemach 73 eur, smeti 15 eur, voda 18 eur. 3 člani
Še to lani je bil račun za plin za december 200 eur, za november 168 eur
Forum je zaprt za komentiranje.