Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kakšne so vrednote Slovencev?

Kakšne so vrednote Slovencev?

Če bi lahko izbirali med spodaj naštetim, katero od teh stvari bi dali na prvo mesto in zakaj?
-ljubezen
-družina
-religija
-denar
-kariera
-prijateljstvo

Prvo.

Mislim, da z ljubeznijo lahko veliko dobrega narediš, tako za sebe, kot za druge, ne glede na to, ali imaš tudi družino, potomce, ali pa si samski. Širiš srečo ker si srečen. Dobroto, ker si dober. Smeh in zadovoljstvo, ker vse to z ljubeznijo si.

Prav tako mislim, da družina brez ljubezni, no, ni glih neka vrednota.

Ampak za ljubeznijo mi je takoj naslednja vrednota družina.

Aja, spustil/-a si zdravje.

Manjkata iskrenost in poštenje.

Manjka marsikaj. Tudi resnicoljubnost, naprimer. Svoboda.

Kaj bi izbrala izmed naštetega?

Pravilen vrstni red:

1. ljubezen (folk dela samomore, če je ne dobi dovolj)
2. denar (cel svet se vrti okoli denarja)
3. družina (marsikdo jo prične zanemarjat, ko se odseli na svoje)
4. kariera (ljudje potrebujejo denar, ne kariere)
5. prijateljstvo (vsako leto novi prijatelji)
6. religija (vedno manj pomembna)

Vprašanje oz. odgovor za knjigo spominov v 4. razredu OŠ. Ali pa tisti dnevnik, ki je krožil med sošolci in sošolkami…katera je tvoja najljubša barva, film, hrana…očitno je tukaj še polno osnovnošolcev.

Teli jamrači zgoraj npr. primanjkuje ljubezni…

Nič, nekatere selijo z novimi vladkoti tudi kar naprej, še predno se navadiš. Kakšne vrednoste še želiš, če je pol še kdo faliran takoj. Zaposleni pa jojo,. z ne plačo, ki pač pride.

Če hočeš odgovor, denar.

Ja, denar.

Sreča.

Vrednote so razporejeno takole nekako:
1. denar
2. več denarja
3. še več denarja
4. ………………………. (vpiši po svoji želji)

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Približno tako. Je pa jasno, zakaj je to tako in odgovor: zaradi pikzibnerjev.

– AUDI
– Malikovanje vsega nemškega
– Klasična bajta na obrobju mesta
– Vikend ob morju ali na deželi
– Še kakšen manjši VW za v štacuno
– Kakšno manjše plovilo, privezano za pomol
– Kakšno zjebano stanovanje za oddajat po tržni ceni
– Počasi zmanjkuje idej, razen še večjega audija, kakšen prizidek k bajti, še kakšne garaže poleg vikenda,
novejši VW za v štacuno, še kakšno dodatno plesnivo stanovanje za oddajat po tržni ceni in seveda
malikovanje vsega nemškega …

Vsak daje mnogokrat na prvo mesto tisto, kar mu fali. Ljubezen, družina, prijateljstvo povezuje sestavina, denar in karirero tudi. Vera pa vse ustvarja.
Je pa utopično razmišljanje, da ljubezen prenese vse. Ker od ljubezni človek lahko še s praznim želodcem živi in se tolaži potem s prijateljstvom in vero.

Vse je pomembno, tudi seks, katerega nisi vštela med opcije.

Vsak daje mnogokrat na prvo mesto tisto, kar mu fali. [/quote]

Mislim da ne. Vsekakor ne vsak, v to sem pa prepričana.

Ne rabiš dat denar na prvo mesto (kljub temu da ga nimaš), če si navajen skromnega življenja. Oh, ja, seveda toliko da preživiš, ne pa neko razkošje. Isto tako kariero. Zakaj, če v tebi ni nič tekmovalnosti oz. si zadovoljen z neko povprečno službo. Kaj šele, če si zadovoljen s tem, da ne hodiš v službo. O religiji pa sploh nebi.

Ne rabiš dat denar na prvo mesto (kljub temu da ga nimaš), če si navajen skromnega življenja. Oh, ja, seveda toliko da preživiš, ne pa neko razkošje. Isto tako kariero. Zakaj, če v tebi ni nič tekmovalnosti oz. si zadovoljen z neko povprečno službo. Kaj šele, če si zadovoljen s tem, da ne hodiš v službo. O religiji pa sploh nebi.[/quote]

A ti namerno nekaj počneš in vržeš kaj iz konteksta? Ker potem, ob tem ne moreš pustiti iz naslova, da se verjetno ne motim.

Pejt raje igrat igrico za 60 €, mogoče ti bo koristilo. Ker ne maram tega. Pa poleg tega, niti ne vem, kaj pričakuješ, da ti naj bi odgovorila na tvoj “posodobljeni” tekst, če si v dobri veri pravilno tudi citirala. Ali pa se nauči, da poglobiš tisto, na kar se opiraš s citiranjem. Ker malo tamo ali vamo, pač ne gre. Zato ti bo morda tista igrica res koristila. Če bo še kaj naučenja zraven.

p.s. a vera nujno pomeni religijo? Človek, ki ima vero, ima tudi upanje, cilje. Pa to še vedno ne pomeni, da pripada kakšni religiji, katero upeljavaš v svoj svet, kot nek pogoj, ki ti ne sede.
Vera ustvarja vse našteto, ampak, to ne pomeni, da govorimo o religiji, kjer potem še kdo reče, da se v imenu koga za kaj bori.

Al kaj si želela dodati po svoje?

[quot
e=po mojem se ne motim]

Ne rabiš dat denar na prvo mesto (kljub temu da ga nimaš), če si navajen skromnega življenja. Oh, ja, seveda toliko da preživiš, ne pa neko razkošje. Isto tako kariero. Zakaj, če v tebi ni nič tekmovalnosti oz. si zadovoljen z neko povprečno službo. Kaj šele, če si zadovoljen s tem, da ne hodiš v službo. O religiji pa sploh nebi.[/quote]

A ti namerno nekaj počneš in vržeš kaj iz konteksta? Ker potem, ob tem ne moreš pustiti iz naslova, da se verjetno ne motim.

Pejt raje igrat igrico za 60 €, mogoče ti bo koristilo. Ker ne maram tega. Pa poleg tega, niti ne vem, kaj pričakuješ, da ti naj bi odgovorila na tvoj “posodobljeni” tekst, če si v dobri veri pravilno tudi citirala. Ali pa se nauči, da poglobiš tisto, na kar se opiraš s citiranjem. Ker malo tamo ali vamo, pač ne gre. Zato ti bo morda tista igrica res koristila. Če bo še kaj naučenja zraven.

p.s. a vera nujno pomeni religijo? Človek, ki ima vero, ima tudi upanje, cilje. Pa to še vedno ne pomeni, da pripada kakšni religiji, katero upeljavaš v svoj svet, kot nek pogoj, ki ti ne sede.
Vera ustvarja vse našteto, ampak, to ne pomeni, da govorimo o religiji, kjer potem še kdo reče, da se v imenu koga za kaj bori.

Al kaj si želela dodati po svoje?[/quote]

Saj neumna tudi nisi najbolj:)

Saj neumna tudi nisi najbolj:)[/quote]

:)))))))))))))))))))))))))) Sem skoraj dvojno vidla, predno sem zagledala drobni tisk :))))))))))))))))))))

Fajn bod.

Pejt raje igrat igrico za 60 €, mogoče ti bo koristilo. Ker ne maram tega. Pa poleg tega, niti ne vem, kaj pričakuješ, da ti naj bi odgovorila na tvoj “posodobljeni” tekst,
Nič ne pričakujem. Kaj pa naj bi pričakovala. Pač sem napisala svojega mnenje. A ti kaj pričakuješ?

če si v dobri veri pravilno tudi citirala. Ali pa se nauči, da poglobiš tisto, na kar se opiraš s citiranjem. Ker malo tamo ali vamo, pač ne gre. Zato ti bo morda tista igrica res koristila. Če bo še kaj naučenja zraven.

p.s. a vera nujno pomeni religijo?
Vsekakor ne. Jaz nisem pisala o veri, je pa avtorica posta, ki si ga citirala, pisala o reliigiji. Ti pa, si med drugim zapisala, da seks ni uvrstila med vrednote, torej sem domnevala, glede na to, da si omenjale vse ostale vrednote, ki SO bile zapisane, da si vero in religijo poenotila. Ker drugače bi lahko tudi napisala, da vero ni uvrstila med vrednote. Sorry, če se te je narobe razumelo, ampak ti res nisem jaz kriva. Še vedno pa mislim, da ni res tvoj prvi stavek:
Vsak daje mnogokrat na prvo mesto tisto, kar mu fali. Vsak ne.

Človek, ki ima vero, ima tudi upanje, cilje. Pa to še vedno ne pomeni, da pripada kakšni religiji, katero upeljavaš v svoj svet, kot nek pogoj, ki ti ne sede.

O ostalem pa ne bom. Pa kdorkoli si. Če si GF, preskoči moje poste. Ti vsaj veš, kaj jaz napišem, ker pišem pod svojim nickom, in ne pod xy nicki.

Pejt raje igrat igrico za 60 €, mogoče ti bo koristilo. Ker ne maram tega. Pa poleg tega, niti ne vem, kaj pričakuješ, da ti naj bi odgovorila na tvoj “posodobljeni” tekst,
Nič ne pričakujem. Kaj pa naj bi pričakovala. Pač sem napisala svojega mnenje. A ti kaj pričakuješ?

če si v dobri veri pravilno tudi citirala. Ali pa se nauči, da poglobiš tisto, na kar se opiraš s citiranjem. Ker malo tamo ali vamo, pač ne gre. Zato ti bo morda tista igrica res koristila. Če bo še kaj naučenja zraven.

p.s. a vera nujno pomeni religijo?
Vsekakor ne. Jaz nisem pisala o veri, je pa avtorica posta, ki si ga citirala, pisala o reliigiji. Ti pa, si med drugim zapisala, da seks ni uvrstila med vrednote, torej sem domnevala, glede na to, da si omenjale vse ostale vrednote, ki SO bile zapisane, da si vero in religijo poenotila. Ker drugače bi lahko tudi napisala, da vero ni uvrstila med vrednote. Sorry, če se te je narobe razumelo, ampak ti res nisem jaz kriva. Še vedno pa mislim, da ni res tvoj prvi stavek:
Vsak daje mnogokrat na prvo mesto tisto, kar mu fali. Vsak ne.

Človek, ki ima vero, ima tudi upanje, cilje. Pa to še vedno ne pomeni, da pripada kakšni religiji, katero upeljavaš v svoj svet, kot nek pogoj, ki ti ne sede.

O ostalem pa ne bom. Pa kdorkoli si. Če si GF, preskoči moje poste. Ti vsaj veš, kaj jaz napišem, ker pišem pod svojim nickom, in ne pod xy nicki.[/quote]

Pa če nisem niti GF, kdorkoli je to dodal. Še vedno bom stala za svojimi besedami, ti pa ciljaš le z bližnjicami, zato se je kdo tega tudi poslužil, ne pa jaz.

Dejstvo je, da si se oprla na to, kar naj bi nekomu falilo. Rekla si, da ni nujno. In potem zabluzila. In pol po tebi še mal vsi ostali. Očitno. Ne me mešat z ribo, ki je prijavljena. Ker ne maram rib po operaciji in se mi po njih vedno bruha, še predno vonj po njih dosežem. Če je kaj bolj jasno, zato da kdo neha.

Pojma nimam, kdo ste, ker vas ne spremljam, nikogar od tu.

Mi je pa fajn, da mutiš še bolj kot ostali, kjer na preprosto vprašanje ne odgovoriš in vse ostalo vpelješ, pa potem, vsaj sama, nimam pojma, zakaj gre. Nisem riba, če te to zanima in nisem uporabila vzdevka z gf. Pa zdravi ostanite, vsaj približno.

Nisi me prepričala, če si me že uvrstila za pobeg, ki bi ga drugi za 60 €, tvojih zastonj evrov. Kaj mešaš no?
Kaj bi želela zvedeti, brez da poudarjaš, a znaš vprašati, a znaš samo mešati drek, pa če potem še citiraš iz konteksta in prikažeš mimo, da ti bo še kdo verjel? Ne jebi. Pol naj te pa še kdo ceni. Ma jebi se. Ker sem se razpizdila. Pa nič hudega , ker bo oseba znala kaj drugače razmisliti. Ker si oseba, ki se potem še sprašuje, kaj si narobe storila, pa se vtikaš tam, kjer te nič ne srbi. Ne da me še kam vtikaš! In pol naj bi bila še ti toliko pomembna, da bi ti sledila – si normalna? Ker ti izzivaš, si ti domišljaš, odgovarjamo le na vsebino, potem imaš pa domislico, da te kdo zanima? In celo, da imaš ekstra prostor pri komu? Kaj je s tabo, ker ne razlikuješ?

Ne težiti, če je možno.

Seveda je možno. Pa je pri tebi možno to z malo manj jeze napisat?

Seveda je možno. Pa je pri tebi možno to z malo manj jeze napisat?[/quote]

Je možno. Če je na drugi strani kdo pripravljen sodelovati. Ker se jeza tudi ne pojavi od danes na jutri, pa če nisi človek, ki se jeziš kar tako.

Predvsem pa, predno postavljaš vprašanje jeze, je bolj na strani tvojega enostranskega poseganja, ker si priredila besede po svoje, in bi potem drugi razumeli tako, kot bi ti predstavila, ne pa, kot sem sama zapisala in me potem še nihče ne bi nič vprašal. Ker nisem nič takega niti zapisala, ampak, po tem delovanju, bi delovalo, kako si ti uboga, pa nič kriva.

Nič ti nočem in ker želiš sodelovati, bova sodelovali, ker si to želiš. Na te načine res ne sodelujem. Sploh, ker se lahko zagovarjam. Če bi ti prvič poslala kam, bi še prevzela krivdo, ne vem, ne rečem nikomur jebi se ali kej tazga, dokler mi ne dopizdi in ob tem ne pričakuj, da te bom vprašala, kako si, ker si multi izkoristila svoje izzivanje.

Se zgodi, da tudi sama kaj preveč rečem, ampak se res trudim, da potem opravičim. Nič ni samoumevno. Tudi sedaj tvoje drajsanje ne. Ker si pripravljena sodelovati, pa iz tega naslova lahko tudi kako drugače s teboj sodelujem.

Mogoče boš iz tega naslova tudi dojela, kdaj si cenjena in kdaj ne. Četudi se ne strinjaš z vsem.

Seveda je možno. Pa je pri tebi možno to z malo manj jeze napisat?[/quote]

Je možno. Če je na drugi strani kdo pripravljen sodelovati. Ker se jeza tudi ne pojavi od danes na jutri, pa če nisi človek, ki se jeziš kar tako.

Predvsem pa, predno postavljaš vprašanje jeze, je bolj na strani tvojega enostranskega poseganja, ker si priredila besede po svoje, in bi potem drugi razumeli tako, kot bi ti predstavila, ne pa, kot sem sama zapisala in me potem še nihče ne bi nič vprašal. Ker nisem nič takega niti zapisala, ampak, po tem delovanju, bi delovalo, kako si ti uboga, pa nič kriva.

Nič ti nočem in ker želiš sodelovati, bova sodelovali, ker si to želiš. Na te načine res ne sodelujem. Sploh, ker se lahko zagovarjam. Če bi ti prvič poslala kam, bi še prevzela krivdo, ne vem, ne rečem nikomur jebi se ali kej tazga, dokler mi ne dopizdi in ob tem ne pričakuj, da te bom vprašala, kako si, ker si multi izkoristila svoje izzivanje.

Se zgodi, da tudi sama kaj preveč rečem, ampak se res trudim, da potem opravičim. Nič ni samoumevno. Tudi sedaj tvoje drajsanje ne. Ker si pripravljena sodelovati, pa iz tega naslova lahko tudi kako drugače s teboj sodelujem.

Mogoče boš iz tega naslova tudi dojela, kdaj si cenjena in kdaj ne. Četudi se ne strinjaš z vsem.[/quote]

No, lahko bi te drugi brali tako, kot si želela, da se te bere. Ne vem, zakaj bi drugi tvoje pisanje razumeli tako, kot sem jaz predstavila, in ne tako, kot si ti zapisala. Čist možno je, da bi drugi brali moj odgovor tako, kot si ga ti brala. Kot napačnega.

Naj sami presodijo.

fak keri psihoti so tle gor

Slovenci smo pošteni, delovni in pridni, kakor naši politiki, ki zrcalijo voljo ljudstva. 😉

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close