Kakšne moške imate rade?
No, “dobro srce” se lahko razume tako ali drugače… Moj bivši za moje pojme nima dobrega srca, za frende in potencialne ljubice pa je zelo “dobrosrčen”- vedno časti, iz gostilne vsakogar oz. vsako zapelje domov, če preveč pogleda v kozarec itd. Tudi večerje menda časti, samo da ima drušno in da so vsi zadovoljni. Za vse in vsakogar je zelo dobrosrčen človek, doma se pa oz. se je ta pesem razblinila. Žal! Lp!
za mene denar, premoženje pri moškem nikoli ni igral vloge in nikoli nisem razmišljala o kriterijih, ki jih moral izpolnjevati moški s katerim bi bila, razen obvezno to, da je iskren in načelen človek. Drugačne osebe sploh ne bi mogla spoštovati. Ja, pomembno mi je obojestransko spoštovanje.
Bolj pomembno se mi zdi, da mi je nekdo všeč kot oseba na splošno, da preskoči iskrica, da me privlači (ni važno ali je po splošnem mnenju lep ali grd) in da se ob njem počutim varna, sproščena. Da se veliko lahko smejeva in da si stojiva ob strani, vedno.
Tako zgodbo poznam. Zakaj meniš, da je tako? Namreč, tak razkol v odnosu med službenim in privatnim življenjem? Bi pa drugače rekel, da se sprašujem ali ni le tako, da pač dober človek si ali pa ne. Tako kot pač juha npr., je dobra ali pa ni. :)[/quote]
Ne vem, zakaj je tako! Dolgo sem se ukvarjala s tem, pa nisem prišla do pametnega zaključka. Če ima namreč človek družino in otroke,bi se meni zdelo, da ne samo dobrosrčen oče, ampak tudi ne tako zelo dobrosrčen oče ostane doma pri bolanem otroku ali ženi, ko ga le ti potrebujejo. Mislim, da bi v takih primerih tudi frendi razumeli, da ga družina bolj potrebuje kot oni. A temu ni tako! Če frendu crkne avto in če v istem momentu ženo povozi avto, bo vsekakor frend na prvem mestu. To je zdaj pač neka pretirana primerjava, ampak pri mojem je bilo dejansko tako. Vse je dal od sebe, da je bil v družbi priljubljen, da ni nikogar pustil na cedilu itd.Niti po otroka ni šel v vrtec, če ga je kdo potreboval.
Ne vem, zakaj je temu tako,a družina je trpela in smo se razšli. Vsak se je lahko zanesel nanj, le jaz ne . Lp!
Tako zgodbo poznam. Zakaj meniš, da je tako? Namreč, tak razkol v odnosu med službenim in privatnim življenjem? Bi pa drugače rekel, da se sprašujem ali ni le tako, da pač dober človek si ali pa ne. Tako kot pač juha npr., je dobra ali pa ni. :)[/quote]
Ne vem, zakaj je tako! Dolgo sem se ukvarjala s tem, pa nisem prišla do pametnega zaključka. Če ima namreč človek družino in otroke,bi se meni zdelo, da ne samo dobrosrčen oče, ampak tudi ne tako zelo dobrosrčen oče ostane doma pri bolanem otroku ali ženi, ko ga le ti potrebujejo. Mislim, da bi v takih primerih tudi frendi razumeli, da ga družina bolj potrebuje kot oni. A temu ni tako! Če frendu crkne avto in če v istem momentu ženo povozi avto, bo vsekakor frend na prvem mestu. To je zdaj pač neka pretirana primerjava, ampak pri mojem je bilo dejansko tako. Vse je dal od sebe, da je bil v družbi priljubljen, da ni nikogar pustil na cedilu itd.Niti po otroka ni šel v vrtec, če ga je kdo potreboval.
Ne vem, zakaj je temu tako,a družina je trpela in smo se razšli. Vsak se je lahko zanesel nanj, le jaz ne . Lp![/quote]
Eni preprosto rabijo širše občinstvo za svojo dobroto in jim žena/mož ni dovolj. Sploh levi po horoskopu znajo biti taki – bahavi pred drugimi, doma pa bolj megla vse skupaj.
Moja tašča je taka. Če jo prosi za uslugo eden od otrok in hkrati tudi prijateljica, ima slednja seveda prednost, samoumevno, itak.
Ne vem, zakaj je temu tako,a družina je trpela in smo se razšli. Vsak se je lahko zanesel nanj, le jaz ne . Lp![/quote]
Eni preprosto rabijo širše občinstvo za svojo dobroto in jim žena/mož ni dovolj. Sploh levi po horoskopu znajo biti taki – bahavi pred drugimi, doma pa bolj megla vse skupaj.
Moja tašča je taka. Če jo prosi za uslugo eden od otrok in hkrati tudi prijateljica, ima slednja seveda prednost, samoumevno, itak.[/quote]
Točno tako! In imam izkušnjo, da me je po ločitvi folk kar postrani gledal, češ kako sem mogla pustiti tako dobričino? da bel kruh stran mečem itd! Pa se imam sama tudi za dobrega človeka, a nanj se žal nisem mogla zanesti, kar pa mi zelo veliko pomeni; Zanj sem bila nekaj samo po sebi umevnega, kar dober človek pač mora imeti:) Lp!
Meni so bili pa recimo ‘dobri’ fantje vedno nekako dolgočasni. Tiste dobričine, ki razvajajo ženske in nekako živijo po pričakovanjih. Denar me je načeloma impresioniral le pri tistih, ki so ga sami zaslužili, pritegnila me njihova sposobnost, da do keša pridejo, ne sam denar, ki ga nikoli nisem izkoriščala (sem jasno povedala, da pri meni draga darila ne palijo, ker se zaradi njih neprijetno počutim – ne morem povrnit finančno, na drug način pa recimo da nisem želela – sem kura, priznam :)) Poročila pa sem se z moškim, v katerega sem se na smrt zaljubila, popolnoma mi je spodneslo tla pod nogami, čeprav na mnogih področjih nisva bila niti približno kompatibilna. Zdaj, po desetih letih poroke in dveh otrokih, pa sva približno že na isti ravni….
Se bom pa še jaz razpisala.
Samozavestne, s smislom za humor, tak da ima tudi svoje hobije in svoje prijatelje. Jaz imam rada take, ki radi potujejo. Jih zanima več stvari. Ne sprašujejo za vsako stvar svojih mamic. Dajo nekaj na svoj izgled. Taki, ki iščejo žensko za družbo in kvalitetno življenje. Taki, ki iščejo čistilke ali skrbnice – ne bo šlo.
Glede denarja. Vseeno, samo da ga ima več od mene, ker drugače trpi moški ego. Čeprav je zame definicija ega – lažna predstava o sebi, ampak ok o temu z moškimi težko debatiramo. Malo pridiha manipulativnosti morajo imeti, pa znati mene kot žensko na vsake toliko časa prizemljiti ko poletim v višave svojega nemogočega ženskega karakterja, ki itak probava nategovati vrvico moški – ženska, dokler gre ali dokler ne poči.
Da zna nasmejati mene, pa da se zna pohecati na svoj račun.
Forum je zaprt za komentiranje.