Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev kakšna odpoved

kakšna odpoved

Imam eno vprašanje.

Zelo sem nesrečna v sedanji službi. Pa me zanima, če bi dala jaz odpoved, vem da se ne morem prijaviti na zavod, da bi dobivala nadomestilo za brezposelnost.

Zaradi službe tako trpi moj službeni odnos, kot odnos do domačih. Sem vedno pod napetostjo in se vedno kregamo, ker enostavno ne razumejo, da več tega ne morem trpeti. Je pa tudi to res, da je v enem trimesečnem obdobju dalo odpoved 13 ljudi, ker so odnosi katastrofalni, tako med sodelavci, kot od višje sile do nas.

Zanima me, (glede na to, da je recesija, in da zelo neradi na novo zaposlujejo drugje), v primeru, da res ne bi mogla prestopiti iz službe v službo, pod kakšnim pogojem in če je sploh možno dati sporazumno odpoved.

Se tudi izredno izobražujem, tako da, če ne bi našla redne službe, bi delala nekje prek študentskega servisa. Sam nevem potem, kako je z zavarovanjem, ker imam tudi dva otroka, ki sta zavarovana prek mene.

Poanta vprašanja je: ali je možno in v kakšni obliki se zmeniti z delodajalcem, da bi prekinila razmerje, ne da bi se štelo, da sem dala odpoved, ker potem bi izgubila določene pravice.

Če pa ni možno, me pa lahko samo še v psihiatrično bolnišnico odpeljejo. 😉

Hvala za odgovor in lep pozdrav

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close