Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kakšna “nekalorična” sladica iz veliko beljakov

Kakšna “nekalorična” sladica iz veliko beljakov

Imate kakšne predloge za kakšno “nekalorično” sladico iz veliko beljakov. Verjetno bi lahko kaj kombiniral s pravim kakavom v prahu, rozinami, kokosom…

lp

V knjigi od Sestre Vendeline je recept za pecivo iz beljakov in kokosa – vendar je hudo sladko – sama sem količino sladkorja zmanjšala na pol, pa je bilo še vseeno za moj okus presladko. Če želiš ti lahko vseeno prepišem recept.
Kaj pa “snežene kepe” s kakšnim dobrim prelivom – vanilijevo kremo ali pa kar s kakšnim sadnim prelivom?
Tukaj se moji predlogi glede beljakov končajo :)).
d.

mogoče kakšen povzetek recepta iz knjige od SV?
Sonce rumeno, kar naprej še tako sij!

Natančno ne vem, lahko ti napišem zvečer, v bistvu je to simpl recept:
beljake stepeš, dodaš kokosovo moko in nekaj navadne moke, sladkor in zliješ v pekač (obložen s peki paprijem). Spečeš. Zadeva pride bolj suha, mogoče bi bilo fino da bi jo naprimer za večjo sočnost po vrhu namazal z marmelado (ali pa malo prepojil z mlekom z dodatkom ruma) in še polil čokoladno glazuro. Jaz nisem bila tako pridna da bi še kaj dodelala biskvit, ker sem ga delala, ko mi je ostalo beljakov pri peki krofov in sem imela peke že poln kuf…. .
Biskvit vseeno ni zdržal dolgo ;-).

Še želiš natančne količine ali si si premislil?
;-).

Recept zgleda super, mogoče bi dodal še višnje za sočnost:))

No, pa še pravi recept:

Kokosove rezine (iz “Pecivo sestre Vendeline”)

6 beljakov
22 dag sladkorja
3 dag drobtin
15 dak kokosove moke
3 dag moke.

Stepemo trd beljakov sneg, vanj vtepemo sladkor, nato dodamo mešanico drobtin, kokosove moke in navadne moke. Testo razpotegnemo po namazanem in pomokanem pekaču za prst na debelo in pečemo 20 do 35 minut pri 160°C, da porumeni. Ohlajen biskvit narežemo na rezine.

To je originalen recept. Če imaš več bljakov ustreno povečaj še količino mok in drobtin. Ta biskvit v bistvu pride precej nizek, tako da bi ga moral zaradi višenj peči v manjšem pekaču (po moje). Kot rečeno sem pa jaz pa jaz manjšala količino sladkorja na samo 10 dag. Če pa gre za hude sladkosnedce pa kar udari s celo količino ;-)).

Po moje se da iz osnovnega recepta narediti marsikaj. Pa dober tek.
LP
d.

Hvala za recept, preizkusim verjetno jutri!
lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close