Kakšna je vaša plača?
Zaposlena preko javnih del, 09.07.2018 ob 21:00
4 stopnja izobrazbe. Izplačilo z malico in potnimi skoraj 700e.:/ bruh!!!
Kdo neki danes še dela preko javnih del, tega ti res ni treba, poišči si delo kot se spodobi in tudi plača bo kot se spodobi, sam “delam” dopoldan v javnem sektorju, na delo ni treba hoditi in za to dobim minimalca in nekaj, nekaj let že tako, sem si pač s preteklim delom to prislužil, obenem pa furam “popoldansko obrt” za katero imam časa ves dan, prihodki so super, država mi plača prispevke in da plačo, vse kar zaslužim pa je moje, tako nekako kot Zlatko da boste lažje razumeli.
Zato je treba vreči to vlado , da se ne bodo lotili nas zaslužnih.
Ne razumem kaj si lahko pomagaš z podatkom koliko zaslužijo neznanci na neznanih delovnih mestih. S tem da ti ljudje tu neto plače pišejo kar je čisto nerelavantno ker ne veš koliko otrok imajo, koliko delovne dobe….edini relavanten podatek je bruto + dodatki.
In ne moja plača ni javna in ne vem zakaj bi bila. Ne delam v javni službi.
Če te že zanima….okoli 50k letno + 5% od tega še za penzijo dajejo. Ko sem delala v tujini je bila skoraj trikrat večja standard pa nekako isti kot sedaj ko sem nazaj v sloveniji.
Anon e204234, 06.06.2021 ob 15:08
v javnem sektorju imajo dipl zdravstveniki/dipl sestre s 3 letno strokovno visoko šolo kjer je pol teorije pol prakse več kot vrhunski inženirji…
kAj
To pravis za diplomirane medic.sestre. Kaj pa zdravsteni tehnik s 4 letno zdravstveno solo, koliko ima ta neto place?
The_Roobert, 15.05.2020 ob 13:04
Vsa nujna znanja, ki so bila na razpisu sem imel (npr ang, Microsoft office…), dodatna znanja sem zamolčal. Gre za znanje nemščine, ki jo obvladam. Povprašal so me na koncu razgovora, če slučajno znam nemško, češ ni odločilno, a če slučajno znam bi bilo fino. Je nekaj strank iz au, de. Nato vprašam, ali je tako znanje plačano več in so se med sabo pogledal ter se posmehnili, da ne in sem pol tudi jaz rekel da ne znam. Nikoli o tem več ni nihče spregovoril, dokler sedaj po štirih letih šef ni izvedel, da jezik znam. Videl je, da sem odpisoval na nek mail v nemščini in rekel, da se bova o tem pogovorila.
Dejstvo je, da je podjetje plačevalo zunanje za prevajanje. Ko bi to jaz lahko opravil po njihovem “zastonj”. Ampak jaz pri plači pod 1000eur neto nemško ne znam, naj plačujejo prevajalca, jaz se tako poceni ne prodam.
Smo obmejna občina, kjer ima ta firma eno poslovalnico in tukaj nas je 5 zaposlenih in šef. Vsi na isti plači, šef seveda več. Nekaj strank so le nem govoreči in bi v primeru, da bi “jaz vedel” nem imeli več strank (prometa, priliva) in bi šef izgledal bol sposoben in uspešen businessman. Sedaj morejo dat prevajat (strošek, čakanje na prevod, manj strank) in on izpade manj uspešen. Napredovanja ni mogoče dobiti, plača pa je enaka za vse na istem delovnem mestu.
Je po vaše narobe, da za enako plačo nočem več dela? Bi povedali po resnici ali bi se kaj zlagali, da ostanete v dobri luči? Nagibam se h temu, da rečem, da je bil celotem mail Google translate. Je bil kdo v podobni situaciji
Anonimnež,
Anonimnež,
Nakljucni, 05.06.2021 ob 21:58
Dobim cca. 7200€ bruto na mesec, delam v farmaciji, ampak denar ni nič vreden, če si nezadovoljen z življenjem in nimaš s kom deliti. Ljudje si ponavadi želimo tistega, kar sami nimamo. Jaz bi takoj zamenjal mojo konkretno šestmestno številko na trr za službo z povprečno slo plačo in družino…
Dragi nakljucni..zal mi je..upam, da se stvari obrnejo in spoznas nekoga, ki te bo imel zares rad. Navijam zate.
Midva z možem skupaj zasluživa tam nekje okoli 4000 eur. Vsak mesec že leta dajeva na stran za dni ko bova šla v penzion, pa preko zavarovalnice imava neko varčevanje in v službi obema plačujejo še tretji steber. Pač, na stara leta si res ne želiva životariti, še rajši bi si kaj privoščila, kaj bo z penzijami, ko do tja prilezeva pa tudi bog ne ve. Ziher je ziher.
Za Slivenijo imam spodobno plačo, glede na izobrazbo. Doma so me naučili, da je vedno treba kaj na stran dajati, za hude čese in za kakšne sladkorčke. Lansko leto se mi je sprostila varčevalna shema. Sem 20 let kar precej vplačeval, kupil stanovanje, ki ga oddajam in imam lep dodatek zdaj k plači, kasneje h pokojnini, če kaj zagusti imam pa glavnico še vedno v stanovanju. Ni mi hudega.
Mene je pri teh mizernih plačah strah, kaj bo z nami na stara leta. A bomo sploh imeli dovolj penzije za neko dostojno življenje? A bi bilo smiselno izbrati še neko dodatno pokojninsko zavarovanje, ampak katero za vraga, pa da sploh lahko vsak mesec daš manjši znesek not (glede na mizerne plače ne moreš glih varčevat še po 100 evrov na mesec, ne??) …….
Forum je zaprt za komentiranje.