Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kakšna je plača čistilke – delo v osnovni šoli

kakšna je plača čistilke – delo v osnovni šoli

Kot pomoč čistilkam na OŠ sem zaslužila toliko kot one : 560 eur neto + 80 eur za malico (dobiš samo, če v šoli ne ješ) + prevoz.

Kakšne potne stroške pa dobi? Ker drugače je to malo pretiran znesek in ne verjamem. A misliš, da zasluži ena čistilka podobno kot ena pomočnica v vrtcu- ni šans.[/quote]

Ma, zakaj tako ne verjemete, da je mozno, da je ena nesolana cistilka placana bolje kot ve z velikimi diplomami?
Za solstvo ne vem, poznam pa podjetje, katerega lastnik je rekel, da nobeden od njegovih zaposlenih ne bo imel nizjo placo od povprecne in dobi cistilka 900e, delavci odvisno od ur, administratorka pa cez jurja.
Ni to pravilo, obstaja pa in ni tako zelo neverjetno.[/quote]
strela zakaj se razburjaš. Kje pa piše, da kot čistilke delajo le nešolane. Me z “velikimi diplomami” sprejmemo tudi takšno delo. Ko enkrat prideš not lahko kmalu prilezeš še višje. Bolje nekje začeti kot pa čakati doma. Kljub vsemu, da za delo čistilke rabiš le oš. Bilo kakšno izobrazbo imaš se ti pri delu čistilke le ta ne priznava. Čisti pa lahko vsak. Nešolan ali z doktoratom.

In tokrat govorimo o čistilki na šoli. Morda lahko primerjamo tudi plačo čistilke v vrtcu. In takšen znesek je možen le v primeru visokih potnih stroškov. Nagrajevanja pa že en čas ni več.

Ne govorimo o čiščenju tujih stanovanj ali čiščenja kje v tujini. Govorimo o plači čistilke v šolskih ustanovah. Če avtorica sprašuje za plačo čistilke na šoli potem so vsa druga ugibanja odveč. Tudi tvoja primerjava podjetja in lastnika, ki je rekel……
In naj ti omenim, da ne pametujem zastonj, ker tudi sama že dve leti čistim in vem kakšna je moja plača in plača sodelavk.

Ko se hvališ, da imaš veliko diplomo, bi že lahko vedela, da potni stroški niso plača!

Pa še ostalim povej. Jaz že vem brez skrbi. In povdarek na izobrazbo sem naredila zaradi strele, ki se je razburjala po nepotrebnem in na pamet.
Torej je tudi njeno razmišljanje, da je ena čistilka manj vredna od ostalih zaposlenih. In avtomatsko določila, da so čistilke nešolane.

In sem zelo vesela, če ena čistilka zasluži 900€ ali pa še več. Zaničevanje tega poklica je samo pri nas v tujini je vsako delo cenjeno. In ni nobena sramota, če pucaš na delu. Potem se izven službenega časa porihtaš v nulo in se pomešaš v lajfu med ostale smrtnike- tudi izobražene. Saj nobenmu na čelu ne piše ali puca skrete ali kasira na blagajni ali pa sedi s prekrižanimi nogami v visokih petkah v pisarni in se na moč prilizuje šefu ali šefici.

V glavnem, da skrajšam. Bistvo te teme je plača čistilke v šoli. In ta plača vsekakor ne pride na 900€. Ampak je tisti znesek minimalna plača + potni stroški + malica.

Pa naj še eno omenim o čiščenju. Moja znanka hodi že dolga leta v Avstrijo čistit. Je zaposlena in vsak dan se vozi. In glej ga zlomka. Ženska je zaslužila toliko, da so si hišo zgradili in je mož prispeval dosti dosti manj kot ona. Pa je samo čistilka. Ampak, da se vrnem na bistvo teme. Ne dela v šoli ampak v tujini. Torej ni primerjave.

Zaposlena sem bila na eni od osnovnih šol in sicer za 30 ur tedensko. Pa je moja neto plača 404.21 eur z dodatkom na popoldansko,ki znaša21.92 eura in dodatkom na delavmo dobo28.35 eur.To pa je nekaj a ne.

Moja žena je snažilka .Dela v popoldanskem času .Letnega odmora si ne more privoščit ,ker delajo generalna čiščenja .Vročina nad 40 stopin .SLABOST ,BOLEČINE NOG ,BRUHANJE IN SLABA VOLJA …Vendar to gospode ne briga ,delaj ,delaj in delaj na lestvi ,sama v razredih ,čiščenje oken ,telovadnice ,ki je kar precej visoka ,torej vzame lestev ,se pospne in pometa pajčevine .Kaj če bi se ji kaj zgodilo?Kriva si sama ,zakaj pa lezeš ,vendar mora drugače si ob procente ,ob službo .Kje je zakon ,kakšen je zakon ,varstvo pri delu ,ki bi moralo poučiti delodajalca o pravicah in dolžnostih ,o varnostnih okrepih —to se nekako dogaja predavanja itd ,,toda ravnatelje ,ravnateljice to ne zanima ,pač delo dajo nižjim da vodijo in kontrulirajo delo čestilk .Če je to demokracija ,hm ,so se pa veliko nalezli od prejšnega kumonističenga sistema .Vedite ,da so čistilke pomemben dleovni orgam povsod ne samo v šolstvu .Škoda ,premalo so plačane .Ministru ni to nič mar on uživa tudi v hladini nekje na plaži z hladno osvežilno pijačo v roki ….!!!

Delam na soli kot kuharica in sem imela placo 589 eur.neto ,ko pa sem dala proc olajsave ki sem jih imela za otroka sem dobila prejsnji mesec 545 eur.z dodatkom na minimalno placo kar znasa 100 eur. to pomeni da je moja placa brez dodatka 454 eur.Racunovotkinja je vedno govorila da nam nesme nakazat placo manj kot minimalno kar znasa po njeno 589 neto.nato, ko nisem imela olajsav pa mi je odgovorila ,da lahko ker ona od mojega bruta mora placat prispevke..Tako tudi cistilka ima na nasi soli enako placo kot js ki delam v kuhinji .Delovno dobo tud pripnejo k minimalcu tako delal deset let ali trideset je enako ker je vse vsteto k minimalcu.Nadrjeni ki pa majo place od 1700 naprej se mastijo z raznimi dodatki kilometrino in stroski tako da pridejo tudi na 2200.zalostno je da semm v enajstem placilnem razredu ze 10 LET ucitelji pa v 50 razredu .Poznam pa vzgojitelja ,ki je sam pisal na ministrstvo da ga povisajo in to so tudi naredili ,ker ga sola v tem casu ni mogla ,da se je dokopal visjega stolcka in postal podravnatej vrtca

a kdo ce se kje rabijo cistilko v osnovni soli po ljubljani ali v vrtcu hvalla v naprej

Kolk smo folš!

Če ne dela v osnovni šoli je takšna plača možna. Čistilka na avtobusni postaji zasluži isto, kot vozniki avtobusev!

Odgovor na objavo uporabnika
moja sestra, 26.07.2011 ob 11:04

moja sestra dobi okoli 900evrou

Ogromno. Sama dobim 690+60e malice ali manj.torej skupaj cca 750 ali manj

moja sestra, 26.07.2011 ob 12:37

hehe, sama folšija…

dejte požrite se no:-))))))

ja, moja sestra dobi toliko. nič več, nič manj. kje dela, pa ne povem.

Razpon za čistilke v gospodarstvu je velik, od osnovne plače+dodatek do minimalca do kar solidne plače. Odvisno od podjetja in njihove plačne politike.

V javnem sektorju pa je osnova tako nizka, tako da je ves čas dodatek do minimalca. Ravnatelj šole npr.ne more in ne sme dati več.

teta z dodatki 900- plus se ima res fajn, svoboda in pavze in super vzdušje

fata nema ovoliko, 26.07.2011 ob 11:15

Fata ne laži, dobijaš ti socialku 900 eura sa dječijim , znam ja tebe !

Zdravo

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close