Najdi forum

kakšna datoteka?!

Yo!

Z neta sem loudal dokumentarec “Death of Yugoslavia”. File ima kilometersko ime, vendar je brez končnice. Tako, da je v raziskovalcu prikazana le “blank” datoteka. Ko jo v predvajalniku odprem se seveda ne vidi kot avi, mpg, mpeg…Moram nastavit “vse datoteke” in potem jo zaženem in se potem brez problema predvaja. Toda zanima me za kakšen format gre – divx, vcd, svcd…kako bi to ugotovil.

haval

Malce zamudno tako, da jo večkrat preimenuješ in vsakič dodaš eno od končnic. Včasih v XP palijo Lastnosti.

Aha, sem jo…v virtual dubu sem jo odprl in tam je pod “file” – “file information”. In tam se mi izpiše “mpeg information”. Mpeg datoteka ima *.mpg ali *.mpeg končnico? In ali gre za svcd ali vcd?

dajmo družba ,thnx

1. Tvoja datoteka je mpg in ne vcd ali svcd (kar sta standarda za video diske in ne za video datoteke).
2. Mpg je končnica za video datoteke stisnjene z mpeg algoritmom.
3. Datoteka ima lahko končnico mpg ali pa mpeg.

Bo ok Hlod ali imaš še kakšne želje po znanju?

Aha…gre se za to, da me je frend prosil, da mu naj zapečem ta film, da bo lahko gledal na DVD playerju. Rekel mi je da divx ni dober, da mora bite vcd ali svcd.
Kako si to mislil, da je standard za video diske. Saj video diski so cd-ji na katerih so *.mpg ali *.mpeg datoteke, ne?

lp

Nope, video disk je eno, mpg datoteka pa je drugo. Je pa res, da je format video zapisa na vcdju enak tistemu v mpg datoteki, u bistvu je to kar mpg datoteka le da ima še določeno drevesno strukturo in druge datoteke za menije, podnapise,…

VCD proti mpg datoteki je tako nekako kot DVD proti vob datoteki.

Skratka, če imaš mpg datoteko jo enostavno zapeči na disk, lahko kot data cd, lahko pa kot VCD, tvoj prijatelj bi jo moral videti na hišnem dvd playerju če le ni predpotopne letnice.

huava 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close