Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija kakšen tiskalnik mi priporočate?

kakšen tiskalnik mi priporočate?

Živjo!
Zmanjkalo mi je barve (kompletno!) zdaj sem pa v resni dilemi:
– kupiti nove kartuše?
– kupiti nov tiskalnik?

Imam en že precej zmatran Epson Stylus C40UX (šele 2 leti star!).
Ne vem, ampak zdi se mi, da je vsaka nova kartuša imela krajši “rok trajanja”, tiskalnik pa vedno bolj šlampasto delal.

Za kakšnega dobrega se, žal, iz finančnih razlogov ne morem odločiti; tam do 20 jurjev bi pa še investirala… Rabim ga pa v glavnem za pisanje, (prošenj, mimogrede..) nimam kakšnih visokih tehničnih zahtev.

Nekoliko sem se pozanimala pri raznih okoliških firmah, ki to robo prodajajo, pa sem obstala nekje pri HP-jih in Canonih (ki imajo menda najcenejše kartuše, kar ni zanemarljivo).
Kaj mi vi priporočate in kakšne so cene drugod?

Aja, računalnik je 2 leti star, TRON ECONO Multi IP …. COMBO, GeForce2MX400-64MB+TVout, ASUS Powered, A02/02 (ziher so teli podatki čist odveč, aneda?) USB verjetno zato ima?.

Hvala, kvačka!

Kvačka če kartuš še nisi pometala stran mi prosim piši na email…bi jih prišel iskat 🙂
Hvala

Ej, tale tiskalnik bom kompleten dala prjatlci, ki je zdaj brez tiskalnika.
Pa naslednjič (upam, da še ne kmal). .))
lp

Kljub vsemu so HP-jevi tiskalniki nekako boljši kot Canonovi. Strinjam pa se, da moramo barvo menjati vse pogosteje, skoraj tako hitro kot HP pljuje na trg nove modele tiskalnikov.

Ne poznam sicer zadnjih modelov Canona, vendar se te firme na široko izogibam zaradi izkušenj v pretekosti – razen seveda pri digitalnih fotoaparatih.

Priporočam ti tak model, ki ima pladenj za papir spodaj.

Aja, zakaj pa spodaj?
Taki so zagotovo tudi dražji, se mi zdi.

Papir se ne zvija, manjša je možnost, da sčasoma potegne v tiskalnik po več listov hkrati. Cene so zelo različne, HP 5550 je stal v akciji 23.000 sit, a ga žal ni več nikjer.

Treba je malo pobrskati po trgovinah, saj modeli kar vrstijo. Nekateri zgledajo kot igračke, drugi spet imajo lep design. Resolucija je v cenovnem razredu 20 – 30k podobna.

HP je malo dražji, je pa kvaliteta sigurno boljša kot kak Lexmark, Canon (ta slovi po poceni kartušah), Epson…

Ko kupuješ nove kartuše se zavedaj da so te sicer drage, jih pa je 100% več kot pri nakupu novega printerja. Pomislek…

Konec koncev tudi obe kartuši staneta 75% cene novega tiskalnika, pa še v garanciji je leto dni. Če se račun izide je odvisno tudi od količine tiskanj.

Tvoj PC sigurno ima USB, to je pomemben podatek pri nakupu, takih z paralelnimi porti je že zelo malo pa tudi cena je višja.

Upam da sem kaj pomagal.

Če boš kupila Canon i560 ,ti ne bo žal.V Avstriji stane 115 € ,kartuše so ločene in se jih da brez problema nalivat (5 kratno polnjenje vseh barvnih te pride 4000 SIT).Lahko pa se odločiš za bankrot in si kupiš HP-ja…

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Kupla sem HP 3500, eno igračko, pa upam da bo OK. Papir se fila spodaj.

Aha, cena 16 jurjev, pa polnim ga lahko z neoriginalno barvo.

Lp in hvala vsem za odgovore
kvačka

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close