Kaksen tip ljudi voli Janšo?
Ljudje volijo politično stranko in ne njega osebno, ker volitve predsednika vlade niso neposredne. Za to stranko pa se odločajo ljudje, ki imajo desnosredinsko politično prepričanje. Ravno tako kot se za LDS odločajo tisti, ki imajo levosredinsko politično prepričanje. Je pa res, da je vprašanje, kaj sta pri nas politična desnica ali levica, saj so se nekdanji člani KP malo porazdelili po vseh političnih strankah (razen morda NSi).
Mene bolj skrbi “zasidranost”, ko precej ljudi ne more preko te tradicionalne delitve na leve in desne in ko niso sposobni kritičnega ocenjevanja politične stranke (ali njenih posameznikov) katere simpatizerji so.
Povej mi alternativo? Moti me to, da se kot alternativo Janši postavlja Jankoviča, ki pa je “pošten”, a ne?
Ne hodim na volitve, ampak če bi imel na izbiro zgolj Janšo in Jankoviča, niti pod razno ne bi volil Jankoviča, ker je večji lopov.[/quote]
Še celo strinjam se z Matjažkom, ne morem verjet, verjetno je nekaj čudnega v zraku. :))
Mislim, da če bi Janša spakiral (kar zdaj ziher ne bo, ker se nima kam parkirat – po tej zgodbici s protikorupcijsko komisijo ga nihče v tujini ne vzame nikamor…), bi ta stranka imela več privržencev in končno neke možnosti za razvoj -tudi v smislu vodstva stranke.
Na drugi strani pa bi PS brez Jankovica v bistvu preneha obstajati…
Mislim, da če bi Janša spakiral (kar zdaj ziher ne bo, ker se nima kam parkirat – po tej zgodbici s protikorupcijsko komisijo ga nihče v tujini ne vzame nikamor…), bi ta stranka imela več privržencev in končno neke možnosti za razvoj -tudi v smislu vodstva stranke.
Na drugi strani pa bi PS brez Jankovica v bistvu preneha obstajati…[/quote]
Glede na vse kar so mu naprtili. Bolnica v Avstraliji,…… Bi že imel kam iti. Samo očitno je resnica drugačna. In ker so ljudje zaslepljeni in prebirajo le naslove v častnikih je pač tako kot je. Ne rečem, da je svetnik. Kljub vsemu ima dobro zastavljen program in bi se ga bilo vredno držati, da obstanemo nad vodo.
Dimitrij Rupel leta 1995:
“Janša je demagog. V politiki je nesramen in rad podtika. Ne izbira sredstev, je hudoben in brezobziren. Ne išče svetovalcev, ampak vernike. Ne išče sodelavcev, ampak služabnike. Janšev načrt je spraviti slovenske oblasti v težave, pa naj stane, kar hoče. Njegov bistveni cilj je v Sloveniji povzročiti čim več zmešnjav in sporov.”
Dimitrij Rupel januar 2013:
“Dragi kolegi in prijatelji v Zboru za republiko, zame je Janez Janša iz leta 2013 isti Janez Janša, ki sem ga poznal leta 1988. Za podporo sodelavcu iz časa osamosvajanja, nekdanjemu ministru, predsedniku SDS in aktualnemu predsedniku vlade imam veliko razlogov.”