Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija kakšen računalnik za 10 letnico

kakšen računalnik za 10 letnico

zamina me, kakšen računalnik naj kupim 10 letnici.mojega (službenega) ji ne dovolim več.kje in za koliko? Sama se v to ne spoznam, tako da prosim vsaj za orientacijo kaj naj v trgovini zahtevam, da mi ne prodajo mačka v žaklju.Hvala za odgovore

Zadnje čase je po naših trgovinah najti vse mogoče. Kakovost hitro pada, žal. Priporočam osebno naročilo primerne konfiguracije v enem od priznanih računalniških podjetij v tvojem kraju. Tako boš imela tudi vso potrebno podporo in servis pri roki. Mar ni tuga, da se ti recimo kar na lepem zaskočijo vratca na cd-enoti – in ne moreš poslati računalnika po (sicer brezplačni) hitri pošti na Acordov servis v Lj., celje ali Maribor – ker mašine enostavno ne moreš zložiti v originalno embalažo – kar je pogoj za brezplačen odvoz in dostavo s servisa v garancijskem roku…
Po nepisanem pravilu so v firmah sestavljene mašince vendarle nekoliko bolj stabilne kot serijska roba, ki so se polne police slovenskih trgovin. Saj ne rečem, da je kriv dobavitelj, delno lahko tudi, več škode se zgodi pri samem transportu in hondlanju robe med trgovinami. Big Bang je znan po takih mahinacijah. Verjetno tudi Comtron ne zaostaja.
V lokalnem podjetju kupljen rač. pa boš sama varno pripeljala domov, brez strahu, da bo pol kartic popadalo iz matične plošče 🙂
kar se zmogljivosti tiče bo za 10-letnico vsak primeren. Tudi v firmi, kjer ga boš naročila, ti bodo znali dobro svetovati. Največ pa je seveda odvisno od debeline tošlna.
Pa srečno!

hinko hvala lepa za trud.

No ja.
Za mojo 10letnico sem pred nekaj tedni kupil eno nekaj let staro Compaqovo mašino (s kakšnih 256 MB RAM) za 100 EUR preko bolhe.
Vanjo sem še vgradil CD/DVD (in wireless kartico) in to je to.
Star monitor sem imel, lahko pa se seveda kupi novega.

Aja, drugače pa sem zaposlen v računalniški firmi… Nisem pa navdušen nad tem, da mi denar puhti v zrak, ker 10letnice pač ne putrebujejo ultrano ven in ultrazmogljive mašine… Da ne zanemarimo ekologije…

Najcenejši računalniki so danes že tako poceni, da je vsakršen nakup rabljenih res že skoraj metanje denarja skozi okno:
1. kupiš mačka v žaklju
2. vedno je treba še kaj vgraditi ali dokupiti
3. otrok s takim računalnikom čez teden dni ne bo zadovoljen.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close