Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek kakšen priimek

kakšen priimek

nehajte se obkladat in raje napišite kak konstruktiven predlog za kio. je to vaša ali njena tema??

kia, tudi meni je všeč priimek kralj, pa tudi cerar, novak, horvat.
sposodi si knjigo nace jermani – numerologija in malo preračunaj.

lep dan, m.

Splosni slovenski priimki so recimo ja, Novak, pa Kotnik, Kralj je tut kul. Ampak pri priimku je drgac kot pa pri imenu, imet mora nek pomen oz. smisel za cloveka, nekaj kar ti je blizu, al je to priimek osebe, ki ti je draga, si z njo v sorodu, jo obcudujes. Po moje.
Lp

Kia Korenjak………….
Drži se ! Pozdrav, Jula

tudi jaz predlagam numerologijo, ne vem, če deluje…drugače pa ne vem po moje potrebuješ nekaj svežega, nek priimek, ki ti bo dal možnost za “nov” začetek, jaz se ne bi odločila za vsesplošne povprečne slovenske priimke, mislim, če že izbiraš nov priimek, kia saj si unikatna in posebna zato si izberi takšen priimek…hmm ne vem mogoče po kakšnem literarnem ali filmskem junaku, avtorju… nekaj kar bo tebe simbolično spominjalo in asociralo na pozitivno čustvo

———————————————————————————————-
drevo mora v globino, da bi lahko raslo v višino

jaz mislim, da je predlog Gaby najbolj na mestu…torej uzameš priimek od nekoga, ki ti je blizu……
sicer je pa men osebno zlo všeč priimek BAN…kratek, slovenski, lušn pač…

lp maxi

Če hočeš imeti stik s svojo preteklostjo, pa poglej kako se je pisala babica ali prababica po materini strani – fino je da se s priimkom poistovetiš in da ga čutiš kot domačega. Želim ti da bi s spremembo priimka tudi ti na novo žaživela. Čim več sreče.

lp

J.

Izberi priimek, ki se jasno sliši in ti ga ni treba vsakič črkovati. Vsekakor ostani to, kar si po narodnosti, tudi v priimku (Slovenka, verjetno).

Meni je všeč: NOVAK, BOR, KOVAČ, JORDAN, VIVOD, VEGA, KNEZ, …

Pravzaprav je vsak priimek lep, če ga spoštljivo izgovarjaš. Morda so izjema tisti, ki že v samem bistvu svojega pomena zvenijo posmehljivo (Fuks, Pezdir, Ritonja, Predikaka…)

V numerologijo žal ne verjamem, tako da priimka si ne bom izbrala na tak način.

Najbrž bom res zbrskala dekliške priimke babica, pa prababice itd, če bo le možno. Potem si bom izbrala tistega, ki bo najbolj pasal k mojem imenu.

Hvala vsem za pomoč!!!

Mavrični vitez… ne, ni najlažje spremeniti priimek, ker sledi en kup preglavic. Napadalna sem pa do tistih, ki mi solijo pamet na tako temo, sami pa niso doživeli niti približno tisto, kar sem jaz. Sprašujem se, zakaj se sploh sekiram zate, itak iz drugih postov se dobro vidi, da si en prepirljivec.

Vzemi fantov priimek, prišparaš za poroko.

Kia, vso srečo pri izbiri priimka! Upam, da ti bo prinesel željeno spremembo!

LP,

Neda

kia,ne razumem te,da si razkrila to,kaj se ti je zgodilo v zilvljenju? nisi povedala starsem,nisi poklicala policije? sej vemo,da se dogaja veliko tega v domovih,ampak prve korake do pomoci moras narediti sama!!! morda si izmisljujes vse,ker jst vem,da ne bi kar tako napisal na ta forum in povedal,ne vem…
drugace pa,tel imenik mogoce? zelim ti,da bi si nekaj nasla,da bi ti dalo mir,ampak ce se ti je to res zgodilo,se bos pac morala navaditi ziveti na to…spomini in grozna dejanja ne izginejo,ostanejo z nami!

BLONDY,pa kok moras biti ti zabita osebnost!!! a ne vidis,da je rekla,da ne bi ameriskih priimkov,ti pa se kar meces naprej ameriske priimke!!! dej se malo zamisli! skoraj vsi tvoji odgovori na teh forumih,so totalno mimo!!! brez misljenja!!! dej malo se zamisli nad sabo in probaj kaj pametnega kdaj napsiat!!!

Brigi se zase.

Rajner je meni všeč. A ti IVO – s kom se ti stalno kregaš, majke ti??

Morš povedat kako ti je ime, da vidmo kako ti paše k imenu…

Predlagam Shakur

meni pa BLONDY :::))) PAMETNA BLONDY

???, mislim, da je velika razlika povedati celemu svetu, kaj sem dozivela in prezivela, kot pa tukaj. Tukaj ce povem ali ne, je cisto isto, nihce me ne pozna, nihce me ne bo prepoznal na ulici.

“Prve korake do pomoci moras narediti sama”.. A mislis, da cakam, da bo kdo prisel do mene in me vprasal po moji zgodbi? Ne razumem, kaj hoces povedati.

“ampak ce se ti je to res zgodilo,se bos pac morala navaditi ziveti na to…spomini in grozna dejanja ne izginejo,ostanejo z nami!” Mislis, da ne vem? Mislis, da cakam na velik dan, ko bom cez noc pozabila vse? Spet ne razumem, kaj zelis povedati. Ce pa mi hoces vlivati upanje ali kaj podobnega.. ok, hvala, ampak tega ne potrebujem.

Kia, a si sploh kdaj komu povedala? Si kje poiskala pomoč?

Ma kaj jo gnjavite s takimi vprašanji? Kaj vas briga!!!
Kar je bilo je bilo in KONEC firbci jedni!!!!

kia,ne razburjaj se,sej nisem nic takega mislil!!! in kdo ti je rekel,da povej celemu svetu?????? joj,se 1x preberi,upam da bos tokrat razumela???!!! najbolje,da preberes pocasi in misli s svojo glavo kaj ti hocem povedati!!! beri med vrsticami!

Pocahontas – a ne bi bilo fino, ko bi nas Kia nadrla zaradi firbcanja?

Morda sem pa tudi jaz doživela kaj podobnega, Pocahontas, in bi bilo lažje Kii govorit z nekom, ki je ne pozna (ne jaz nje ne ona mene). Lažje je povedat kaj takega neznanim, verjemi.
Ko praviš “kar je bilo je bilo” – hja, to ravno ne drži. Vedno ostane in nikoli ni konec. Le naučiti se je potrebno živeti z vsemi travmami in spomini.

Pa lep dan vsem:)

Vse kar je na IĆ je zanič.

Neda, ne, nikoli nisem nikomur povedala, ker me je bilo sram in sem se bala, da mi ne bi verjeli. Pomoči tudi nisem poiskala, mislim pa, da bi jo rabila. Ampak ne vem, kam se obrniti. Si za to, da bi se malo preko mejlov pogovorili, prosim?

???, če greš na policijo in prijaviš tako stvar, prej ali slej se izve. In ko zvejo vsi, je potem še 100x huje.

Piši! Mislim, da bi obema koristil pogovor, kaj ne?

Tudi jaz sem o tem govorila le z nekaj osebami, a ker ni bilo pravega odziva (saj ne vem, kaj sem pri 10 pričakovala), nisem reagirala dalje.

Zdrži,

Neda

kia,se strinjam s tabo.ampak tezko je to,da imas to v sebi,clovek pa je na prostosti.to je hudo! ljudje so res zivali!
upam,da ti je uspelo najti dober priimek 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close