kakšen priimek
V kratkem imam namen si spremeniti priimek, ampak ne vem, kakšnega bi si dala. Prijateljica mi je predlagala, da naj vzamem mamin dekliški priimek, ampak mama se pise enako kot oce, tako da to ne morem (kaksno veliko nakljucje).
Ne sprašujem vas, kako se vi pišete, ampak če pozate kakšen lep priimek 😉
Mavrični… če nimam spoštovanja do sebe? Ravno zaradi tega, ker ga imam, si želim spremeniti priimek. Če pa vas toliko zanima zakaj, je razlog ta: oseba, po katerem sem ga dobila (moj oče), me je štiri lepa spolno zlorabljal, ko sem bila majhna. Pred nekaj leti sem prekinila stike z njim, sedaj pa se hočem znebiti še edine stvari, ki me povezuje z njim. Na živce mi dgre tudi to, da vsakič ko povem, kako se pišem, mi vsi govorijo, kako prijazen, moder in spoštovanja vreden je moj oče. Če bi vedeli…
No.. upam, da me boste sedaj nehali obsojati, ker si želim priimek in mi pomagali s predlogi. Če ne, pa se nehajte oglašat!
Kia ,
travma ostane, tudi ko zamenjaš priimek, z njo moraš opraviti , v svoji duši, notranjosti.
Mogoče ni slaba ideja, vprašanje pa je , če bo terapevtska.
Saj nihče ne ve , le TI , zato moti tebe, s tem pa moraš na žalost opraviti sama.
Priimek nam ne da osebnosti , zrelosti ,posluha za sočloveka, ne naredi nas ne boljše in ne slabše.
Saj zmoreš, objemi malega otroka v svoji duši in vedi , da si najboljša !!!!!!!!
lp
Soočenje bla bla. Mislim, ste pa res face. Vsi podpirate povečanje jošk za pol milijona, ker kao male joške povzročajo travme. Vsi podpirate kreme proti gubam, ker gube menda tudi povzročajo travme. Ko pa gre za bolj resno stvar, pa ena sprašuje glede spremembe par črk (5 jurjev + 1 formular, pa nekaj sitnosti z dokumenti), kar bi res lahko pomagalo (škoditi pa ne more), se je pa treba sprijaznit, soočit in celo študijo naredit iz tega.
Kia, mislim, da ti je Barbara prav svetovala. Telefonski imenik, numerolog… Ali pa se malo ozri po žlahti, lahko tudi bolj oddaljeni – tako boš mogoče imela občutek, da ima tvoj novi priimek neki smisel. Razmisli o sorodnikih, ki so dobri, ki so ti kdaj pomagali.
Jožica, kdo podpira povečanje jošk? Meni je čist vseeno oz. če bi jih moja hotela, bi bil proti.
Kia, mi je čisto jasno, zakaj si želiš spremeniti priimek. Jaz sem si iz sitega raloga ime (no, ja, malo sem ga prilagodila). Pa ne zato, ker bi bil čefurski, ampak zase – za občutek, da sem z nekim obdobjem prekinila. Včasih človek potrebuje neko formalno dejanje, da lahko v razumu in čustvih prekine z nečim, z neko travmo. Verjamem, da je težko razumeti, če tega nisi doživel/doživljal.
Bi ti bil bolj všeč nek klasični slovenski priimek, ali kaj ekstravagantnega, tujega, nenavadnega?
LP,
Neda
Forum je zaprt za komentiranje.