Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem kakšen motor v avto?

kakšen motor v avto?

Kupujem Nissan Note, pa se odločam med 1,4 in 1,6 motorjem. Vozim se večinoma po avtocesti, razdalje 70 km, dnevno. Drugače vozim v avtu navadno še dva otroka. Torej, kakšen motor priporočate za ta avto. Morda diesel?

Hvala

jaz bi vzela disel. Manjša poraba, ponavadi boljši motorji, redkejši servisi (vsaj pri meni je bilo tako) in če je pozimi malo snega imaš veliko manj težav z vožnjo.

Obvezno dizla – in kot vem so dizli 1,5.

Prehiter klik na “oddaj” – v tem rangu so dizli 1,5

Odvisno kako težko nogo imaš. Sama bi definitivno vzela 1.6, je pa res, da imaš s tem večjo porabo. Zagotovo pa ne dizla. Enkrat sem ga imela, pa nikoli več. Ravno obratno kot je rekla Kitty – ves čas na servisu, kljub temu, da je bil TD, zame prešvoh mašina,…Res, da je poraba manjša, ampak na koncu se izenači, saj je dizel dražji od bencina.

Ravno obratno kot je rekla Kitty – ves čas na servisu,/quote]

s servisom sem mislila samo na pogostost rednih servisov in ne na okvare. te so po moje bolj vezane na znamko avtomobila kot na vrsto motorja.

Razlika pri porabi med 1,4 in 1,6 ni velika, včasih je celo manjša pri večji mašini.
Kakšna je razlika pri registraciji, pa ne bi vedela iz glave, poglej na strani AMZS. Če imaš pa veliko bonusa, pa itak ni panike. Dizla se načeloma splača, če letno narediš vsaj 15.000 km. Meni osebno dizli niso simpatični, malo zahtevneje je tudi vzdrževanje, če se voziš kratke razdalje, pa itak niso idealni.
Meni je note simpatično vozilce, vzela bi pa definitivno 1,6 mašino oz. dizla, če bi veliko vozila.

Mene predvsem zanimajo konkretne izkušnje, Ali je avto Nissan Note z 1,6 motorjem zelo glasen, kako je z glasnostjo pri dizlu, ali je res bolj šparoven…

Moja sodelavka ima Nissan Note 1.4 in ga ne more prehvaliti. Ima ga že leto in pol pa je super zadovoljna z njim.

Lep pozdrav,

Marisha

New Report

Close