Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kakšen jedilnik

Kakšen jedilnik

Kakšen je ponavadi vaš jedilnik čez vikend? In kakšen čez teden? Na kosila mislim.

Čez teden kuhamo bolj malo, konec tedna pa imamo “taprava” kosila.
Med tednom je vse bolj na hitro, ker ni časa kuhati in kuhati, konec tedna pa skuhamo juho, pa vse kar spada k pravemu kosilu.

Ob sobotah in nedeljah ponavadi jemo tisto, kar čez teden ni mogoče skuhati, ker ne jemo istočasno. Tako velikokrat pridejo na mizo rižota, svaljki, slivovi ali kakšni drugi cmoki, sedaj če nam kdo podari tudi gobe v obliki omake ali gobove juhe, dostikrat pa tisto običajno kosilo z govejo juho, praženim krompirjem in mesom iz juhe, ali praženim ali polnenim piščancem,zraven pa sezonska solata, ponavadi za vsakega najljubšo.
Med tednom pa je juha skoraj obvezna, goveja, kurja ali zelenjavna iz vseh vrst zelenjave, enkrat pride na vrsto cvrtje, ponavadi zrezki, obara, makaronovo meso z golažem ali le prelivom s šunko, krompirjev golaž, filana paprika, sedaj že tudi segedin, pašta(v bistvu fižolova juha s celim fižolom in drobnimi polžki ter dodatkom kakšne klobase), pa fižolova juha s prepasiranim fižolom in širokimi rezanci, palačinke(ponavadi kot dodatek k kakšni zelenjavni juhi), pa še sirovi štruklji in kompot. Tudi “sataraš”, ki ga pripravim tako, da spražim čebulo, nato dodam papriko, belo meso piščanca ali svinjski zrezek, paradižnik in na koncu zgostim z jajcem, naši obožujejo tudi jurčke z jajcem, te na njihovo željo tudi pripravim in so okusni, ampak se meni to ne zdi “dobra” hrana.
V bistvu je naš jedilnik bolj omejen z zelenjavnimi jedmi, ker naš novi družinski član zelenjave skorajda ne je.

lp

med tednom kuhamo hitro, pa vseeno dobro med vikendom pa se razvajamo.
velikokrat pa med vikendom proskrbimo tudi za hrano med tednom. kajti vsi smo gurmani in se ne zadovoljimo kar tako. če pa je že med tednom hrana tako -tako, mora biti vsaj miza lepo-lepo.
hrana nam veliko pomeni, znamo jesti, uživati v tem, zato izbiramo res pravo dobro hrano.

Čez teden skuhamo kaj takega zelenjavnega, kar se lahko je nekaj dni, npr. goste zelenjavne juhe, filane paprike, zdaj tudi pašte, pa kmalu kako zelje, segedin ipd. Večkrat posežemo po testeninah, ki se hitro pripravljajo. Ob vikendih kosimo pri mamah in taščah ali pa skuhamo kaj boljšega in mogoče še kako stvar za v skrinjo za čez teden.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close