Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kakšen biftek je najboljši?

kakšen biftek je najboljši?

Kako pripravljate biftek? Iz katerih sestavin … Vsakega nasveta bom zelo vesela. A se res lahko pripravlja tudi iz kuhanih zadev?

če misliš tatarski biftek, ga jaz naredim takole:

kupim pljučno, če pa te ni je dobra tudi govedina od stegna.
Potem pripravim: majonezo, gorčico, peteršilj, kapre, filete, česen, čebulo, rdečo papriko
Na mašino, ne multipraktik ampak na mašino, ki melje meso najprej zmeljem z malo večjim, potem v drugo pa zraven mesa zmeljem še dodatke, razen majoneze, gorčice in paprike ne.
Potem vse skupaj dobro zmešam, dodam še sol, poper in pustim da se malo uleže. Nekateri dodajajo še olje, jaz ne. majonezo pa dam namesto jajca, da ne pride do kakšne salmonele. No to je to. Upam, da nisem pozabila našteti še kakšne začimbe.

samo peipomba..surovo meso je zadnje čase zelo nevarno, vse polno salmonel…pazite na svoje zdravje in ne jejte surovega mesa.

Jaz pa ga pripravim tako: meso zmeljem, dodam majonezo, gorčico, pekočo ali navadno rdečo papriko, sesekljane kapre in ribje filete (teh ne preveč, ker potem preveč diši po ribah), sesekljane ali pa še boljše naribane kisle kumarice, poper, sol, malo ingverja (lažja prebavljivost), malo tabasca, malo olja in zmešam. Na koncu dodam še malce vina ali pa šilce konjaka. Nikoli pa ne dam česna ali čebule, ker rata rjav in ni glih “apetitlih” za pogledat. Za nekaj časa dam v hladilnik, da se sestavine dobro prepojijo. To je to! Pravijo, da je krasen.

Moj biftek je lepe rdeče barve. Čebula ali česen ne spremeni barve, seveda če je biftek pravilno narejen.

Čebula in česen ne spremenita barve! Tudi moj biftek je lepe rdeče barve. In to zato, ker mu dodam še sok pol limone!!!

Ribji biftek. Definitivno najboljsi. Dela ga sicer mama, zato bi njo morala povprasati za tocen recept, kolikor pa vem, so sestavine tune iz konzerve, kuhana jajca, majoneza, gorcica in feferoni. Pa seveda malo soli (po okusu).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close