Kakšen avto kupiti
Čez 2 meseca začnem z delom v 60km oddaljenem kraju, vozila se bom po AC. Izpit imam sicer res že 10 let, vendar bolj malo vozim, zato nisem izkušena voznica. Se nikoli v življenju nisem imela lastnega avta, do zdaj ni bilo potrebe. Skratka zdaj moram avto kupit, o njih ne vem nič in sploh ne vem kje začet. Pomembno mi je, da je avto zanesljiv in varen, enostaven za vožnjo. Plačala bi čim manj, avti mi ne pomenijo dosti. Nimam otrok, ne bo edini avto v družini, bo pa moje prevozno sredstvo za vsak delovni dan 120 km v obe smeri. Kaj predlagate tisti, ki se spoznate? Nov ali rabljen, koliko star? Benz ali dizel? Katera znamka in model?
Hvala vsem za nasvete.
vse v rangu “renault scenic- ford c-max, pežo 5008” ipd bo najbolje-se sedi malo više, dosti prostora in ni ravno “bolha”, mašine 1.5 dci ali 1.9 tam do 120KM letnik 2010-12 max 5k€. ima vse, rabljen ni drag, ne pije veliko, registracija ni draga, rezervni deli tud. redni servis in gas. če vam je preveliko potem pa razni clioti in poloti.
Desperadodajka, 21.01.2022 ob 13:40
Nekaj od svete trojice: Citroen, Peugeot, Renault.
Znanec ima Renault Scenic. Povedal mi je, da ga sicer ne bi kupil, a ima brata, ki je mehanik pri Renault-u. Povedal mi je tudi, da je svojem avtu na 150k km preventivno menja ležaje odmične gredi in tesnila ventilov. Bojda zaradi prekomerje izrabe tega ti motorji radi zaribajo.
Slab čas za nakup, žal. Novih ni za dobiti, rabljenih tudi ni ne vem koliko izbire (sploh če nočeš uvoženih). In pri obeh, tako novih kot rabljenih, so šle cene konkretno navzgor! Dodaten problem – karkoli vsaj približno normalnega se proda zelo hitro, preprodajalci zgleda 24ur/dan klikajo po avto.netu.
Če nimaš nobenega izoblikovanega mnenja oz. želja, potem pač vzameš najmlajšega dizla, ki ga dobiš za svoj budget in ustreza nekim osnovnim kriterijem (nepoškodovan, urejeni papirji, redno servisiran, kupljen v Sloveniji). Pa prosi nekoga, da ti pomaga, ko greš na oglede. Ampak kot rečeno, ni najboljši čas za nakup.
Predvidevam da vec nimas €.
Moja hčerka vozi taksnega.
Ne moreš verjet, kakšni odgovori… seveda, volvo in mečka, idealna izbira 🙂
Moj nasvet je, da si kupi T-Roc-a. Meni je ta avto svetovn! Moja sodelavka ga ima, skupaj se voziva v službo in če bi si jaz danes kupovala avto, bi bil točno ta. Ona je vzela novega, s pogonom na vse štiri. Je majhen in velik, nekoliko višji model, parkiraš povsod, ker ni dolg, porabi pa tudi ne veliko. Meni je super avto za žensko.
Hyundai. Se ne kvarijo pogosto, jih ne kradejo. Nov je na leasing brez obresti. Če kupiš starega, če nimaš gotovine pa leasing z obrestmi preplačane skoraj za novega.
Imajo več modelov glede na to kako velik avto potrebuješ. Morda kakšna Kona. Zavarovanje z asistenco, glede na to da verjetno ne znaš kaj popravit tko kt jaz. Servisi niso tako dragi…
Poglej si malo, pojdi v salone. Včasih se splača malce ven iz Lj so bolj prijazni
Forum je zaprt za komentiranje.