Najdi forum

na C disku imam veliko mp3…..bi rada zadevo zapekla na CD….programček imam…..

kako?
mi kdo napiše “pot” prosim….

hvala

Odvisno v kakšnem zapisu bi jih rada imela, pa povej kater program za peko imaš.

Lp, Lady L

Ti bom kar napisala…

Peka CD-jev z Nero 6 programom

1. Način – EXPRES
Odpreš Nerota, klikneš na ikono NOTA – Ustvari avdio CD,
klikneš gumb Dodaj, zgoraj v spustnem meniju pioščeš svojo mapo kamor si spravila komade, klikneš (označiš) prvega, pritisneš Ctrl+A (da označiš vse) in spodaj gumb Dodaj. Ko so vsi komadi not, klikneš Naprej, označiš pekača (D: ali E:, če imaš 2 CD-ROM enoti), naslov CDja in izvajalca, hitrost zapisovanja 8-10 (raje manj kot prehitro), če ne želiš presledkov med posameznimi pesmimi klikni gumb Naprej in tam daj kljukico v okvirček Odstrani tišino na koncu…., zapreš okno in klikneš Zapis.

2. Način – stara klasika
Odpreš Nerota, klikneš Nero Burning ROM (ta je v 6-ki pod Programi),
v levem oknu klikneš na Avdio CD,
Napišeš naslov CDja (po želji, lahko tudi Šmoren ;)), nato zavihek Zapis (hitrost – enako kot zgoraj) in zgoraj desno klikni gumb Nova ali New. V srednjem oknu pioščeš svojo mapo, jo 2-klikneš, da se odpre in v desnem oknu vidiš komade. Označiš (enako kot zgoraj) in z miško preneseš v skrajnje levo okno. Sedaj samo še klikneš ikono Zapiši ali Burn (ali pa v meniju Datoteka klikni Zapiši ali Burn – ista figa).

3. Način – Mp3
Odpreš Nerota, klikneš (spet) Nero Burning ROM,
V levem oknu klikneš na CD-ROM(ISO) – podatkovni disk,
Ostalo pa enako, kot v prejšnji točki (2).

Tako boš zapekla komade v mp3 zapisu, torej kot podatke. Tak CD boš lahko poslušala na mp3 predvajalniku, DVD playerju ali na PC-ju. Če pa imaš radio, ki ti podpira mp3-je, pa tudi tam. (Ne podpirajo pa – za enkrat še – vsi radijski sprejemniki mp3-jev).

In prednost mp3-jev je, da jih v taki obliki stlačiš gor (na CD) tam od 170-175 kom.

Lp, Lady L

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close